Ultiem comfortfood: bami met ei, satésaus, atjar tjampoer en cassavechips

Morning! Afgelopen zaterdag had ik zin in ultiem comfortfood en twijfelde ik tussen bami met heel veel satésaus of lasagne met heel veel bechamel. Ik gooide m’n dilemma op Facebook en met een overduidelijke meerderheid voor lasagne, koos ik toch voor Bami. De doorslag? Kroepoek. Ik had echt vet veel zin in kroepoek, meer zin in kroepoek dan in Doritos, die ik altijd bij m’n lasagne eet. Goed, tot zo ver mijn dilemma, het is tijd voor bami!

Nodig voor één persoon: 150gr nepkip (proef je niks van en is beter voor de wereld) – 1 bak bamigroentes (kleinverpakking) – 1 pakje dikke noedels – bamikruiden van Conimex – 1 zak cassavekroepoek – kant en klare pindasaus – 1 eetlepel atjar tjampoer – 1 ei

Bak de nepkip een paar minuutjes in de pan zodat het warm en een beetje bruin wordt. Voeg de groentes er aan toe en de kruidenmix en een beetje water. Laat dit 10 minuten bakken zodat de smaken allemaal door elkaar gaan. Voeg dan de noedels er aan toe. Als je van die kant en klare noedels koopt hoef je ze niet in een aparte pan op te warmen, maar die je dat gewoon in de ‘saus’. Super chill (scheelt afwas). Bak een eitje met een hele dooier.

Flats de bami op je bord, doe er een dot pindasaus (verwarmen in de magnetron volgens aanwijzing op het pakje) bij, een beetje atjar tjampoer, het eitje en wat kroepoek. Op de foto heb ik een beetje kroepoek, maar in de praktijk vreet ik altijd die hele zak er bij op. INTENSE heerlijkheid. Mjam!

Eet smakelijk!

Oh en ik wilde wel eens andere bamikruiden dan anders gebruiken, dus ik testte dit keer de Nasi Goreng Boemboe van Samasaya en ik vond het écht niet te eten. Dit was precies de smaak van het eten dat ik in Indonesië veel at en dat is gewoon écht niet mijn smaak, gedver. Er zit heel veel knoflook in, maar dan op een soort bittere-kattenvoer-manier. Ik kan het niet uitleggen, maar ik vind het echt niet te doen. Gelukkig had ik nog niet alles door de bami gedaan en had ik nog een zakje kruiden van Conimex (my fav) liggen en overheersde die uiteindelijk in smaak. YES!

Ben jij #teamBami of #teamLasagne?

MIJN TWEEDE BOEK IS UIT!
Yes! Hij ligt eindelijk in de winkels! Mijn tweede boek, vól makkelijke recepten voor alleenkokers. Bestel ‘m via Bol.com of ga langs een random boekhandel, de meesten verkopen ‘m wel. Woehoe!

MEER VAN DIT?
Ook mijn eerste kookboek kun je gewoon nog bestellen. Check hierrrrrzo.

DOE EENS GEZELLIG:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

2 reacties op “Ultiem comfortfood: bami met ei, satésaus, atjar tjampoer en cassavechips

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *