Hallo leuke mensen! Ik had echt een topweek! Druk, heel veel lekker eten, een heel relaxt weekend, veel dingen gedaan krijgen en tóch de boel op orde houden. Wat heerlijk! Benieuwd hoe mijn afgelopen week was? Vol etentjes, mijn eerste signeersessie ooit, veel lekkere lunches, toffe pakketjes en meer! Klaar voor? Let’s go!
Maandag: Diner van Sonos bij een Chef thuis
Maandag begon tóp bij le boyfriend. Wegens gebrek aan ontbijt in huis fietste ik langs CS voor een goed begin van mijn dag…
Overdag was ik hard aan het werk voor mijn blog; ik schreef advertorials, blogs en beantwoordde mail. En dat laatste is al een dagtaak op zich ;-).
‘s Avonds was ik uitgenodigd om bij een chef thuis te komen eten, georganiseerd door Sonos. Zijn jullie bekend met Sonos? Ik heb nu ongeveer drie jaar een Sonos-muzieksysteem in mijn huis en daar komt écht het aller aller allermooiste geluid ooit uit. Ik heb ‘t toentertijd van Bas gekregen en ben er tot op de dag van vandaag nog dolgelukkig mee.
Toen Sonos me vroeg om te komen dineren i.v.m. de lancering van een nieuw concept, zei ik daar natuurlijk geen nee tegen. Ik ga je eerst even lekker maken met het diner -dat bereid werd door chef Sander van Melick, bekend van Café Modern (moet ik nog naartoe!)- daarna vertel ik je meer over het nieuwe concept van Sonos & Spotify…
Je snapt: dit was echt to die for lekker. Zo onwijsssss verrukkelijk. En dat in een huiskamersetting met allemaal leuke mensen en heerlijke muziek op de achtergrond. En de muziek wás heerlijk, want je kon zelf kiezen wat je wilde luisteren. Sonos introduceert binnenkort de Potluck Playlists; dit is een afspeellijst die muziek streamt via Spotify, via je Sonos, en je kunt met meerdere deelnemers muziek aan de lijst toevoegen. Dat is chill, want als je dan een diner organiseert, kunnen al je mee-eters (há) zelf een nummer toevoegen en heb je een mooie mengeling van ieders muzieksmaak! Vet handig voor met kerst bijvoorbeeld. Muziek, heerlijk eten en verrukkelijke wijnen: ik vond het een topavond (#luckyme!).
Dinsdag: Grote Pepernoten Proeverij filmen, langs de voedselbank en dineren met een chef uit Noorwegen
Dinsdagochtend ging ik weer lekker – zonder kater- aan het werk. Aan het begin van de middag ging ik langs de Voedselbank om voedsel te doneren, maar dit was me toch een onderneming. En ik ga je uitleggen waarom dat stom is.
Ik krijg altijd megaveel eten toegestuurd en meestal doe ik daar iets mee voor mijn blog, maar ik hou ook vaak dingen over. Die doneer ik dan aan de voedselbank. Maar dat doneren wordt je echt knap ingewikkeld gemaakt. Sowieso zijn er nergens op een site openingstijden of duidelijk afgiftepunten te vinden. Dus je moet bellen; iedere keer als je wilt doneren opnieuw, want de openingstijden en afgiftepunten veranderen om de haverklap. Toen was het zo ver dat ik kon gaan doneren en ik was op de plek van bestemming (meestal een hele rare plek), maar nergens was het afgiftepunt te vinden. Dus ik weer bellen. En er zou iemand persoonlijk m’n spullen komen halen. Dus ik wachten. Op straat. Met héél veel eten. In een hele rare wijk.
Na een halfuur kwam er inderdaad iemand mijn eten ophalen. En hij was heel dankbaar en lief. Maar toch kan ik er niet bij dat dit zo ingewikkeld moet. Uiteindelijk ben ik er een uur mee bezig geweest, terwijl dit in 10 minuten zou moeten kunnen en ik zit al niet heel ruim in mijn tijd. Zoiets moet toch makkelijker zijn? Zodat mensen makkelijker eten geven aan de Voedselbank? Ik snap dat het een vrijwilligersorganisatie is, maar dan nog.
Goed, dat was mijn avontuur bij de Voedselbank. Ik hoop dat ik veel mensen blij heb kunnen maken :).
‘s Middags ging ik met vriendin Amber pepernoten proeven. Ik had op maandag een enorm pakket vol met pepernoten ontvangen en we wilden wel eens weten welke smaak het lekkerst was. Check de video hierzo!
‘s Avonds had ik weer een diner op de planning staan: heerlijk! Dit keer zou chef Tommy Raanti voor mij en andere ‘pers’ koken tijdens een diner dat in het teken stond van Noorwegen. Ik wil daar graag naartoe binnenkort, dus ik dacht: ik moet even aanschuiven bij dit diner en informatie inwinnen. Binnen twee minuten was ik om: Noorwegen is PRACHTIG en ik wil er volgend jaar september naartoe. Met Jan. Woehoe!
Oké, ook nu ga ik je weer even heel erg lekkermaken met het diner dat me voorgeschoteld werd. Wat heb ik een heer-lijke baan zeg!
Woensdag: mijn eigen servetjes en bijzonder lekker lunchen
Woensdag was wederom overdag een werkdag. Ik moest o.a. een advertorial over verschillende wijnen opnemen (op video) en dat vond ik eerlijk gezegd helemaal geen straf. Maar er was meer!
Donderdag: vet heerlijk lunchen en voorkoken voor Gewoon wat een studentje ‘s avonds Eetcafé
Ook donderdagochtend stond weer gewoon in het teken van werkennn. Ik had deze week niet echt afspraken overdag, waardoor ik lekker door kon werken. Ook wel eens goed. En rustig.
Aan het einde van de middag ging ik boodschappen doen, omdat ik ‘s avonds met Laura (restaurantmanager) en Nerissa (chef) zou gaan voorkoken voor het Gewoon wat een studentje ‘s avonds Eetcafé. Alle drie de gerechten die we gaan serveren moesten even uitgetest en gefinetuned worden.
Het voorkoken was súper leuk en heel geslaagd. We maakten de drie gerechten die we ook in het pop-up restaurant gaan serveren, maar dan op verschillende manieren, zodat we konden ontdekken welke het lekkerst was. En van álles wat we gebruikten, moesten we nauwkeurig opschrijven wat er in ging. Nauwkeurig tot aan de hoeveelheid kappertjes (5) aan toe. Vet leuk om te doen (en te eten), maar aan het einde van de avond zaten we alledrie propppppvol.
Vrijdag: sushi, cava en tosti met pepernoten
Vrijdag stond bij mij in het teken van filmen; althans, dat was de bedoeling. Ik nam één tostivideo op, terwijl ik er eigenlijk drie wilde vastleggen. Ach, kan gebeuren. De sinterklaastosti die ik maakte (en publiceerde) was in ieder geval vet geslaagd.
‘s Middags had ik echter toch nog trek en ik zou ‘s avonds naar een event gaan waarbij ik niet zeker wist of ik er ging eten (maar het was wel rond etenstijd), dus om kwart over 3 besloot ik gewoon sushi te bestellen. Voor €31. Voor mij alleen. Schandaaaalig, I know. Maar ik had er zó’n zin in. En ik dacht; alles wat overblijft, kan ik morgen lunchen. En zo geschiedde.
‘s Avonds ging ik naar een event van Freixenet, een bedrijf dat heerlijke Cava maakt. Maar echt, mijn hemel wat verrukkelijk. Het was ook echt een tof georganiseerd evenement. Diep in Amsterdam Noord, op een hippe locatie aan het ij, kwamen we met andere bloggers bijeen om cava te drinken én een film te kijken. De vloer was bezaaid met fatboys en tafeltjes met popcorn en flessen Freixenet en op die manier kon je, met date (dat regeltje had ik even gemist op de invite)(kwam ik daar in m’n eentje…) cosy genieten van een film. Heel tof georganiseerd!
Maar idioot die ik ben had ik de uitnodiging dus verkeerd gelezen en wist ik 1. niet dat je een date mee moest nemen, 2. het een movienight was en 3. moest ik vroeg weg vanwege een verjaardag. Ik dacht; dit is een borrel, ik kom even kletsen met mensen, Cava drinken en ga dan na een halfuurtje weer weg. Maar dat werd een beetje ingewikkeld.
Ach, na een uurtje vertrok ik naar m’n verjaardag, kreeg ik een fles Cava mee (die ik aan jarige job Lianne doneerde: Joe chick, was hij lekker?)(ja hè?) en stapte ik op de fiets naar de Amsterdamse Pijp. Of was het Oost? Geen idee, die haal ik altijd door elkaar. Het was in ieder geval een teringeind fietsen, ik raakte verdwaald op de Wallen (HOEZO WAS IK DAAR OPEENS) en bevroor levend. Maar ik arriveerde uiteindelijk op de verjaardag en had een topavond.
En daarna bleek mr. Boyfriend opeens 1,5km verderop een housewarming te hebben die ik nog even crashte, om daarna lekker bij hem te blijven slapen. Mennnn, wat heerlijk.
Zaterdag: mijn eerste signeersessie en een nieuw interieur
Zaterdagochtend moest ik alweer vroeg naar huis om te werken. Ja ja, in deze ietwat drukke tijden met een boek dat gepromoot moet worden, een restaurant dat op poten moet worden gezet en een blog dat gewoon doorloopt, werk ik 7 dagen in de week. ‘s Ochtends regelde ik dingen omtrent signeersessies en kon ik aankondigen dat…
‘s Middags reisde ik af naar Zaandam voor een meet & greet tijdens het All you need is food-festival in de oude chocoladefabriek. Ik wist niet zo goed wat ik er van kon verwachten en het was allemaal ietwat last-minute geregeld, maar ik stond er. Met mijn banner. En mijn boeken.
Uiteindelijk heb ik minder dan tien boeken verkocht en ongeveer net zo weinig mensen gesproken, haha. Maar! De mensen die ik sprak waren enthousiast en dat was waardevol en leuk. Er waren zelfs een paar lezers én er was een iets ouder vrouwtje van de EBHO die helemaal fan werd en twee boeken kocht. Lief!!
Maar de volgende keer hoop ik dat er meer mensen komen. 😀
‘s Avonds lag ik er helemaal af, na mijn wereldreis naar Zaandam (maar echt: ik heb geen auto dus moest met het OV, wat betekende: bus-trein-bus- met 30 zware boeken en een rol-up banner en deze luxepoes vond het niet ideaal. Bovendien reden er geen ubers (ik zeg toch: luxepoes), kwam de bus pas over 53 minuten en deed de taxicentrale er ook een eeuw over. 35 euro armer kwam ik terug in Amsterdam en van de 50 euro die ik die dag verdiend had, was nu dus 15 euro over. Niet echt rendabel dit)(goed, waar was ik?), plofte ik ‘s avonds op de bank en deed ik niets meer. Om 10 uur lag ik in bed, na een avond vol maskertjes, nagels lakken, #tvoh en twee zakken chips. Had ik al verteld dat m’n chipsverslaving terug is? Grrr…
Zondag: huis opnieuw inrichten en culi koken
Zondagochtend ging ik dan weer aan het werk (blogs, mails) en aan het begin van de middag legde ik m’n benen in m’n nek tijdens een lesje Bodybalance. Daarna lunchte ik alwéér fantastisch.
‘s Middags ging ik m’n huis eens even opnieuw inrichten; en ja dit doe ik vaak. Om een uur of 5 was ik klaar en plofte ik op de bank met de nieuwste Foodies!
Om m’n zondag compleet te maken kookte ik ‘s avonds lekker uitgebreid voor mezelf. Dat wil zeggen; ik maakte vis met een broodkorst en het was echt ge-wel-dig. Als het goed is komt die blogpost morgen online.
En dat was mijn week!
Maarrrrrr… Ik kreeg natuurlijk ook deze week weer allemaal leuke pakketjes toegestuurd en ik wil dat dan toch even met jullie delen. Niet om er mee op te scheppen (kijk mij nou), maar meer om jullie te betrekken in alle toffe producten en nieuwe dingen die er op de markt zijn. Ik word er blij van, dus jullie vast ook. Toch? Komt ‘ie!
Zo, dat was ‘m! Op naar een nieuwe week. Ik heb onwijs veel zin in de komende week, want ik ga HELE leuke dingen doen. Maandagavond naar een klassiek concert ter ere van Freddy Mercury (Queen), dinsdag t/m vrijdag ga ik naar Groningen om voor zus en baby te zorgen, woensdagavond ga ik de Happeratia in Groningen openen, donderdag heb ik een signeersessie in Groningen (KOM!), vrijdag een signeersessie in Assen (KOM!), vrijdagavond een borrel met ex-collegas van DeLaMar, zaterdag naar een hotel met mr. Boyfriend en zondag nog geen plannen. Klinkt als een TOP week, toch? ZIN IN!!
Zo, en dan ga ik nu de laatste zak chips uit mijn kast leeg eten. En dan twee weken op rantsoen. Geen chips. Dit wordt een rámp.
MIJN TWEEDE BOEK IS UIT!
Yes! Hij ligt eindelijk in de winkels! Mijn tweede boek, vól makkelijke recepten voor alleenkokers. Bestel ‘m via Bol.com of ga langs een random boekhandel, de meesten verkopen ‘m wel. Woehoe!
MEER VAN DIT?
Ook mijn eerste kookboek kun je gewoon nog bestellen. Check hierrrrrzo.
DOE EENS GEZELLIG:
Volg mij via INSTAGRAM | YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet