Video: smaakt dure wijn beter dan goedkope wijn?

Gesponsord – Hi there! Ben jij ook benieuwd of dure wijn altijd lekkerder is dan goedkope wijn? Ik wel. Ik vraag me dit altijd af en ben echt zo iemand die toch wel vrij dure wijn koopt in de supermarkt of bij de slijterij, omdat ik ‘alleen van goede wijn hou’. Niet dat ik verstand heb van wijn; ik weet alleen wel goed wat ik lekker vind en wat niet. In de supermarkt kies ik dan ook altijd een wijn van boven de 5 euro, just to be sure.

Toen Aldi mij vroeg om een stuk te schrijven over hun wijnen, leek mij dit de uitgelezen kans om eens te testen of dure wijn nou echt beter smaakt dan goedkopere wijn, van bijvoorbeeld de Aldi. Ik nam de proef op de som, shopte drie wijnen bij Aldi en drie vergelijkbare wijnen (zelfde druif, zelfde land) bij de slijterij en zoop mezelf knetterlam op camera. En dat allemaal in naam van de wetenschap; om jou antwoord te geven op de vraag: smaakt dure wijn beter dan goedkope wijn? It’s a tough job, but someone’s gotta do it, right? 😀

Laat voordat je de video kijkt een reactie achter op deze blogpost of op YouTube en ga dan kijken of je gelijk hebt aan het einde van de video. Ik verklap nog niks. Nou, één ding: er zit een wijn bij van €22 (per fles, au) en die kwam niet van de Aldi ;-).

Check de video hier of hieronder:

De wijnen die ik heb getest in deze video zijn, op volgorde van het eindcijfer dat ik geef in de video:

Aldi: Clos de Lilas – Montagne St. Emilion Bordeux (Frankrijk) €6,99
Aldi: Jonkersdal Merlot (Zuid-Afrika) €3,99
Aldi: Prestige Shiraz (Australië) €3,99
Slijterij: Chateu de Macard Bordeaux Supriere (Frankrijk) €9,40
Slijterij: Penfolds Bin 128 Shiraz (Australië) €24,99
Slijterij: Fairview Merlot (Zuid-Afrika) €11,99

Toegegeven: ik had geen idee dat Aldi zo’n breed assortiment aan wijnen had; van heerlijk rood tot een variëteit aan witte wijnen en zelfs champagne. Die moet ik ook testen vind ik. In naam van de wetenschap. Niet vanuit eigen belang.

aldi_wijn
WIJN!

Ik hoop dat jullie de video leuk vonden! Als dat zo is, abonneer je dan op mijn YouTube-kanaal en laat een reactie achter met wat voor tests je me nog meer wil laten doen. Ik heb al een paar op de planning, maar ben erg benieuwd naar jouw ideeën!

Zo, ik nodig wat vrienden uit om een flesje rood te komen drinken bij mij thuis en ben de komende dagen even van de radar… 😉 Of niet, haha!

PS: Geen 18? Geen alcohol!

MIJN TWEEDE BOEK IS UIT!
Bestel ‘m via Bol.com. YES!

DOE EENS GEZELLIG:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

MEER VAN DIT?
Bestel mijn eerste kookboek (10.000x verkocht!) hierrrrrzo

4 reacties op “Video: smaakt dure wijn beter dan goedkope wijn?

  • DrentseHooglander zegt:

    Omdat ik altijd op zoek ben naar de laagste prijs voor een lekkere rode wijn, had ik deze al ontdekt ????. Kan ze van harte aanbevelen. De smaak is voor mij bepalend. En dan kijk ik naar de prijs. En ik kom dan vaak bij de Aldi terecht ????

  • De hoogte van de prijs is zeker geen garantie van de kwaliteit! Nuttig onderzoek was dit zeker 😉 kijk uit naar de onderzoeken van de witte wijn en champagne. (Ook leuk om te weten nu oud en nieuw weer inzicht is!)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *