Vega: Wortelsoep met bosui en crème fraîche en Parmezaanse toast

Goedenavond! Gisteravond ben ik op babybezoek geweest bij iemand in Den Haag en er was echt heeeeerlijk voor ons gekookt. We aten een pompoensoep met daarbij een soort salade; op een bordje kregen we rucola, gegrilde pompoen met aangebakken amandelen en daarover olijfolie en balsamico. Echt super super super lekker. Dus dat maak ik binnenkort ook zelf eens:)

Vanavond heb ik dan voor ‘t eerst eens een wortelsoep gemaakt. Ik had gewoon echt zin in soep en vega, dus moest ik dit maar eens proberen:) Ik heb overigens ook nog nooit wortelsoep gehad, dus ik had niet echt een idee hoe het zou gaan smaken…

Wat doe je? Je snijdt een rode ui en een teen knoflook en bakt ze in de pan in roomboter. Dan snij je een winterpeen in stukken en die doe je erbij in de pan en je schenkt er water bij tot de wortel onder staat. Doe er een blok groentenbouillon bij en laat het pruttelen. Dit mag wel even duren, want je moet de wortel natuurlijk gaar koken.

Als garnering deed ik er gesneden bosui en een lepel crème fraîche in. Erbij at ik wit meergranenbrood met parmezaanse kaas uit de oven (15min).

Ik vond het heel lekker en ik zat echt lang vol. Normaal begin ik rond 9 uur wel weer te snacken, maar nu echt niet!

Misschien vind je dit ook lekker:


3 reacties op “Vega: Wortelsoep met bosui en crème fraîche en Parmezaanse toast

 • Anoniem zegt:

  Lekker ! Vind ik nu 🙂 , toen ik klein was vond ik het smerig :))) en toen moest ik verplicht zoiets eten van mijn mama, haha, ook van die (toen) gekke soepen zoals : zurekersen soep, :), wortelsoep, pompoen soep , pompoen uit de oven, etc.
  Ik vond alles vies , nu zijn het "luxe" eten :)))).
  Ik gebruik geen creme fraiche maar zureroom, misschien als je ook zureroom probeert vind je het lekkerder, de soep is zoet genoeg .

  Wortels en winterpeen vind ik de laatste jaren toch echt iets lekkers, wij eten heel vaak wortels (en winterpeen) maar dan samen met aardappels en vlees in de oven.
  Samen met vlees , beetje zoet, echt goed.

  • Dank je! Het deed mij gek genoeg een beetje denken aan zoete aardappelsoep, hoewel de smaak echt totaal anders is. Het is vrij zacht en smaakt enigzins naar wortel. Nu ben ik niet zo gek op wortel, maar in combi met de crème fraîche en bosui was het echt een heerlijke soep! En de toast is ook wel een must erbij, door het zoutige van de kaas.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *