Stamppot rucola met tomaat, courgette, Parmezaanse kaas en Zigeunerschnitzel

Hallo! Vanavond heb ik op aanraden van vele collega’s de Rucola-basilicumstamppot van Ah gemaakt, maar dan net een beetje anders…

Je wokt een halve courgette (stukjes), wat gesneden verse basilicum en een half bakje cherrytomaatjes (gesneden) en bak een zigeunerschnitzel gaar. Kook ondertussen water en meng dat met een zakje aanmaak aardappelpuree. Roer daar ongeveer 50 gram rucola en 50 gram gegrilde pijnboompitjes door. Dan doe je de puree in de pan met de groentes en ook dit roer je goed door elkaar. Doe de stamppot op je bord, strooi er nog wat pijnboompitjes en wat Parmezaanse kaas over en leg de schnitzel bovenop. Klaar!

Ik vond het lekker, maar niet super. Volgende keer doe ik er meer rucola en meer basilicum door. En eventueel nog zongedroogde tomaatjes. En zonder zigeunerschnitzel:) Dat was ‘t! Morgenavond eet ik buitenshuis, dus ik denk tot donderdag? Byebye!

Misschien vind je dit ook lekker:


4 reacties op “Stamppot rucola met tomaat, courgette, Parmezaanse kaas en Zigeunerschnitzel

 • Martine, je collega zegt:

  Je moet natuurlijk geen aanmaakpuree gebruiken! Dan wordt het nooit lekker ;-)Ik at er een lekkerbekje bij en heb er ook veel rucola doorgedaan. Jammie!

 • Anoniem zegt:

  Ik maak ook wel eens stamppot met rucola, lekker! Wel een totaal ander recept, maar misschien vind je dit ook wat, haha.
  Je bakt spekjes in de koekenpan en snijdt tomaten en rode ui in stukjes. Je kan de rucola evt. ook wat fijner snijden. Je maakt aardappelpuree (zelf maken of uit een zakje) en voegt de spekjes, tomaat, ui en rucola toe (de groente allemaal rauw erin). Goed stampen/roeren en nog even doorwarmen. Als je niet van rauwe rode ui houdt, kan je die ook even bakken van tevoren. Ik doe dat zelf nooit, omdat ik het pittige van de ui er juist goed bij vindt passen.
  Iets heel anders dus, maar moest er bij dit recept wel meteen aan denken, haha.

 • Hij is lekker hé! Wij hadden er lekkere gehaktballen bij. En wij hadden juist tevéél rucola, het was meer sla met aardappel, dan aardappel met sla. Bij mij had er wel wat meer basilicum doorheen gemogen…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *