Vega: Pasta met basilicumpesto en honingchampignons

Hi guys! Jullie hebben nog een blogje van vorige week van me te goed. Afgelopen vrijdagavond at ik namelijk wel thuis, maar omdat ik daarna naar een vriendin ging, had ik geen tijd meer om te bloggen.

Ik at vrijdag heel simpel een maaltijd van dingen die ik nog in huis had, maar het was wel echt onwijs lekker! Ik ben natuurlijk groot fan van pasta pesto (diehard lezers weten dit) en omdat ik tegenwoordig een basilicumplant kan verzorgen, heb ik ook bijna altijd wel de ingrediënten in huis die je nodig hebt voor zelfgemaakte pesto. En omdat m’n plant tegenwoordig gewoon groeit, heb ik ook nog een soort van gratis basilicum iedere keer. Wiehoe! Maar nu moet ik wel in alle eerlijkheid toegeven dat ik gisteren toevallig ontdekte dat er een hele laag schimmel op de aarde van m’n basilicumplant staat. Dan kan ik ‘t niet echt meer eten denk ik, of wel? En hoe de hel komt er schimmel op m’n plant?! What did I do wrong? Anyway, dat van die schimmel wist ik vrijdag nog niet en toen smaakte de pasta pesto heerlijk.

Nodig voor één persoon: spaghetti – 15 gram verse basilicumblaadjes – 25 gr pijnboompitten – een scheut olijfolie – wat Grano Padano – 100gr gesneden champignons – een beetje honing

Je kookt de spaghetti gaar volgens de verpakking. De pesto maak je door de basilicum, kaas, pijnboompitten en olijfolie met elkaar te pureren met de staafmixer. Ik doe de verhoudingen altijd een beetje op gevoel, maar echt fout kan het niet gaan. Als de spaghetti gaar is, roer je die door de pesto. Ondertussen moet je alleen nog de champignons bakken in een pannetje, 3 minuutjes tot ze een beetje mooi klein en glazig worden. Dan giet je er wat honing over en dit laat je nog lekker pruttelen. De champignons gaan nu ook mooi bruin kleuren, door de honing. Serveer de champignons op de pasta en eeeeeeet smakelijk!

Een onwijs lekkere maaltijd, als je het mij vraagt Het zou zelfs nog lekkerder zijn als de de basilicum vervangt door munt en daar pesto van maakt. En eventueel kan je nog kip toevoegen en die ook een beetje met honing insmeren. Omnomnom.

Dat was ‘m!

Ik ga vanavond (dinsdag) naar de voorstelling Bourgondische Belgen in DeLaMar, een voorstelling door een stel Belgische cabaretiers (er zijn nog kaarten!) en daarom eet ik denk ik heel snel en weet ik nog niet of ik ga bloggen vanavond. Maar dat zullen jullie wel zien 🙂 Byebye!

Misschien vind je dit ook lekker:


11 reacties op “Vega: Pasta met basilicumpesto en honingchampignons

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *