Vega: Focaccia met paprika, champignons, tomaten, puree, mozzarella en oregano

Goedenavond! Onder m’n vorige blogpost vroeg ik wat jullie zoal uitgeven in de week aan boodschappen en pfoeeee: Wat een reacties!! En goeie tips! Heel interessant voor mij, maar ook zeker voor anderen om te lezen. Ik haalde er de eerste bespaartips al uit. Zo heb ik me voorgenomen deze week maximaal 50 euro uit te geven aan boodschappen én deed ik boodschappen bij Lidl, omdat de groentes daar goed maar goedkoop zouden moeten zijn. Ik wilde iets met mozzarella eten (die ik dan liever bij Jumbo wou halen, maar ik gaf Lidl het voordeel van de twijfel) en had zin in pizza of wraps en vond toen focaccia’s in de Lidl, dus daar maakte ik dan een pizza op 🙂

Nodig voor één persoon: 1 focaccia – 1/2 blikje 7ct tomatenpuree – 1/4 groene paprika – 1/2 tomaat – 1/2 bol mozzarella – 1 theelepel oregano – 1 champignon (haha serieus)

Je neemt de focaccia en besmeert die met tomatenpuree. Snij de paprika en champignon klein en verdeel over de tomatenpuree. Strooi er wat oregano over. Snij de tomaat in plakken en leg die op de paprika en champignon. De mozzarella snij je fijn en verdeel je er tot slot overheen. Dit gaat dan 15 minuutjes op 180C in de oven. Klaar!

Een makkelijke maaltijd en 1 zo’n focaccia is een mooie bescheiden portie voor één persoon. In totaal was ik ongeveer 1 euro 50 kwijt voor dit gerecht, als je het echt in deze hoeveelheden terugrekent. Nice! Zo kom ik de week wel door met 50 euro 😉

Het was trouwens gewoon prima van smaak, maar niet erg bijzonder. Niet per se voor herhaling vatbaar, tenzij ik heel cheapo wil eten. Overigens is het volgens mij leuker om dit als lunch te nemen..

Anywayzzz dat was ‘m voor vandaag! Tot morgen 🙂

Misschien vind je dit ook lekker:


21 reacties op “Vega: Focaccia met paprika, champignons, tomaten, puree, mozzarella en oregano

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *