Hello there! Dit is eigenlijk een herhaalreceptje, want ik maakte dit ooit al eens eerder, wayyyyyyy back, maar omdat ik alle ingrediënten voor pesto in huis heb, besloot ik vanavond gewoon weer, net als gisteren, pasta pesto te maken. Dit keer alleen met een pesto van muntblaadjes in plaats van basilicum. Dat is in combinatie met de honingkip echt heeeeeel lekker. Omnomnom!
Oh, en voor wie zelf pesto maken te duur vindt; 1. het valt best mee als je gewoon alle ingrediënten op maakt (DUUR!) en dan heb je gewoon een flinke pot pesto in je koelkast staan die je echt nog een behoorlijke tijd kunt gebruiken, of 2. koop de Euroshopper pesto uit een potje! Dit tipte een van m’n lezers en die pesto schijnt lekker te zijn en slechts 90 cent. Awesome! Maar dan heb je geen muntpesto. En dat is wel echt heel erg het proberen waard 😛
Nodig voor één persoon: 15 blaadjes verse munt – 3 eetlepels olijfolie – 3 eetlepels pijnboompitten – 3 eetlepels parmezaanse kaas – pasta – 150gr kipfilet – 3 eetlepels honing / honing met zo’n spuitdop is handiger – 1 limoen
Vet een ovenschaal in met olijfolie. Leg de kip er in stukjes op en knijp er een limoen over uit. Verdeel er honing overheen (flink wat, zodat de kip lekker bedekt is) en zet dit 20 minuten op 200C in de oven en daarna nog 5 minuten op grillstand. Ondertussen maak je de muntpesto door olijfolie, parmezaanse kaas, pijnboompitten en munt te staafmixeren. En kook ondertussen de pasta gaar. Serveer de honingkip op de pasta en giet ook vooral het vocht uit de ovenschaal over je pasta. Oh en vergeet niet je pesto door je pasta te roeren haha. Paar citroentjes ernaast voor de sier, beetje peper & zout erover en dan ga je lekker eten.
Dit is eigenlijk best wel een #treatyourself maaltijd. Duur, vrij luxe, ‘t duurt best lang om het te maken (vooral omdat de kip in de oven moet), maar oh, zo lekker. Niet typisch studentikoos, maar daarom niet minder goed. Mjam! 😀
PS: Volgens mij zou dit gerecht ook geniaal lekker zijn met couscous in plaats van pasta. Aaah!
VOLG MIJ VIA YOUTUBE | BLOGLOVIN | TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+ | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!
Misschien vind je dit ook lekker:
HappyLoveFashion zegt:
Dit ga ik zeker een keer uitproberen! De pesto van Euroshopper combineer ik ook altijd met creme fraiche. Het is handig als je even snel iets wilt klaarmaken en super lekker! En heel mooie foto's trouwens..ik wil gelijk eten gaan maken wanneer ik er naar kijk! 🙂
leonie zegt:
Dank je !:D
Anoniem zegt:
Neeeee de groene pesto van Euroshopper vind ik echt niet lekker! Die heeft een gekke nasmaak. De rode is wel lekker!
leonie zegt:
haha, smaken verschillen 😉
Anoniem zegt:
Ik mix altijd pesto met een ongeveer gelijke hoeveelheid creme fraiche, en dat roer ik dan door de pasta. Heerlijk met wat champignons, spekjes en extra knoflook!
leonie zegt:
wauw, heerlijk!
Anoniem zegt:
Moet er ook nog basilicum Door de pesto? en kan je ook gewoon een potje pesto kopen en daar munt doorheen mixen? 🙂
leonie zegt:
Hmmm heb ik zelf nooit uitgevprobeerd maar ik zou zeggen, doen! Wel zorgen dat de munt fijn wordt, dus staafmixeren of heel fijn snijden. En er hoeft geen basilicum door!
cheyenne zegt:
oh lekker zeg! en couscous is een goed idee, daar heb ik gelukkig nog een hele pot van in mijn kast staan.. snel eens maken 🙂
xo, cheyenne