Hallo daar! In m’n vorige blogpost vertelde ik al dat ik gisteravond spaghetti at. En vanavond eet ik het weer! Maar wel op twee héle verschillende manieren. Zo at ik ‘t gisteravond met pestoroomsaus, en vanavond ga ik voor klassieke pastasaus. Anyway, ik ben hier natuurlijk om te bloggen over gister!
Nodig voor één persoon (hoeveelheden zijn ongeveer): Spaghetti – 15gr verse basilicum – 30gr pijnboompitten – 50gr Parmezaanse kaas – olijfolie – 100gr kip -1/2 courgette – 1 eetlepel honing – 30ml kookroom
Je maakt de pesto door de kaas, pijnboompitten, basilicum en olijfolie in een maatbeker te pureren met een staafmixer. De ingrediënten kun je een beetje op je gevoel en naar smaak toevoegen. Ondertussen smeer je de kipstukjes in met honing en laat je vast water koken voor je pasta. Zet de spaghetti op ‘t vuur en laat ‘t 10 minuten koken. Bak de kip in de koekenpan tot het gaar is. Ook de courgette bak je even in de koekenpan. Ik had er trouwens reepjes van gesneden. Dan giet je de spaghetti af en roer je die door de pesto. Vervolgens doe je de pestospaghetti even in je koekenpan, schenk er wat kookroom bij en voeg de kip en courgette toe. Dit ziet er dan ZO uit (klik!). Bak dit nog heel even zodat de room goed mengt met de rest en warm wordt. Klaar!
Het was lekker, maar niet zo lekker als ik gewend ben. Volgens mij was m’n basilicum niet echt smaakvol, want de pesto smaakt normaal veel sterker. Maar het was prima en dit blijft toch een van m’n lieverlingsgerechten :). En het is ook zo makkelijk! Je hebt er alleen wel een staafmixer voor nodig. Maar die heb je al voor 10 euro bij de Blokker o.i.d.
Maak jij wel eens zelf pesto?
VOLG DEZE BLOG(ster) VIA BLOGLOVIN | TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+ | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!
Misschien vind je dit ook lekker:
Anoniem zegt:
Vanavond gegeten met champignons erbij en de kip gemarineerd, was heerlijk!
leonie zegt:
nice! fijn dat het lekker was 🙂
amberkamminga zegt:
Dit ga ik vanavond maken Leo!
leonie zegt:
en en en, hoe was het?
Anoniem zegt:
Heb het vandaag geprobeerd, super lekker! Ga het zeker vaker maken 🙂
leonie zegt:
Nice!! 😀
Ilse Gerrits zegt:
Ik heb het net gemaakt en het was lekker! Had beter nog wat extra zout toegevoegd, maar het was toch wel lekker 😀
leonie zegt:
Ah leuk om te horen Ilse:D
Erik Dekker zegt:
Heerlijk recept! Ik heb tijdens het toevoegen van de koookroom 1 rauw, fijn gehakt sjalotje per persoon toegevoegd. Hierdoor zit er in de vrij machtige combinatie ook nog een klein scherp smaakje, perfect!!
leonie zegt:
Goed idee!
cheyenne zegt:
lekker! nog nooit zelf gemaakt, maar lijkt me heerlijk 🙂
xo, cheyenne
leonie zegt:
Zeker eens doen, veel lekkerder dan pesto uit een potje!!
Els zegt:
Ziet er heerlijk uit! Ga ik binnenkort zeker eens in elkaar flansen voor mijn huisgenootjes, lekker makkelijk! We hebben een basillicumplant staan, dus maken vaak (als we zin hebben) zelf pesto;) Zoveel lekkerder dan die uit een potje van de aldi/lidl.
leonie zegt:
Ja een basilicumplant gewoon thuis verzorgen is zo fijn; altijd een lekker kruid in huis en als je 'm goed verzorgt is het uiteindelijk gratis, omdat 'ie zo lang kan staan! I love basilicum.
Sylvia zegt:
Heerlijk! Ik zou er alleen nog wat gesneden ui doorheen gooien 🙂
leonie zegt:
Rauw of gebakken?