Pasta: Spaghetti met romige pestosaus, honingkip en courgette

Hallo daar! In m’n vorige blogpost vertelde ik al dat ik gisteravond spaghetti at. En vanavond eet ik het weer! Maar wel op twee héle verschillende manieren. Zo at ik ’t gisteravond met pestoroomsaus, en vanavond ga ik voor klassieke pastasaus. Anyway, ik ben hier natuurlijk om te bloggen over gister!

Nodig voor één persoon (hoeveelheden zijn ongeveer): Spaghetti – 15gr verse basilicum – 30gr pijnboompitten – 50gr Parmezaanse kaas – olijfolie – 100gr kip -1/2 courgette – 1 eetlepel honing – 30ml kookroom


Je maakt de pesto door de kaas, pijnboompitten, basilicum en olijfolie in een maatbeker te pureren met een staafmixer. De ingrediënten kun je een beetje op je gevoel en naar smaak toevoegen. Ondertussen smeer je de kipstukjes in met honing en laat je vast water koken voor je pasta. Zet de spaghetti op ’t vuur en laat ’t 10 minuten koken. Bak de kip in de koekenpan tot het gaar is. Ook de courgette bak je even in de koekenpan. Ik had er trouwens reepjes van gesneden. Dan giet je de spaghetti af en roer je die door de pesto. Vervolgens doe je de pestospaghetti even in je koekenpan, schenk er wat kookroom bij en voeg de kip en courgette toe. Dit ziet er dan ZO uit (klik!). Bak dit nog heel even zodat de room goed mengt met de rest en warm wordt. Klaar!

Het was lekker, maar niet zo lekker als ik gewend ben. Volgens mij was m’n basilicum niet echt smaakvol, want de pesto smaakt normaal veel sterker. Maar het was prima en dit blijft toch een van m’n lieverlingsgerechten :). En het is ook zo makkelijk! Je hebt er alleen wel een staafmixer voor nodig. Maar die heb je al voor 10 euro bij de Blokker o.i.d.

Maak jij wel eens zelf pesto?

VOLG DEZE BLOG(ster) VIA BLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

Misschien vind je dit ook lekker:


16 reacties op “Pasta: Spaghetti met romige pestosaus, honingkip en courgette

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *