Runderstoofvlees met gekookte aardappelen en peultjes

Hoi allemaal! Inmiddels ben ik weer in Amsterdam, na een weekendje bij le parents. Wat was het fijn! Vanavond at ik nog bij Pap en Mam en vati had zich wederom lekker uitgesloofd in de keuken. We aten vanavond stoofvlees en man, wat was het lekker.

Stoofvlees is best makkelijk te maken, je moet er alleen heel veel geduld voor hebben. Echt een zondagse maaltijd dus. Oh en ook belangrijk; je moet ‘t vlees bij de slager halen. Ik weer uberhaupt niet of de supermarkt ook dit soort vlees (doorregen rundvlees) verkoopt, maar als je toch uren in de keuken gaat staan, kun je dat maar beter doen met een goed stuk vlees. Van de slager dus.

Verder heeft m’n vader het recept voor jullie uitgeschreven, omdat hij het ook helemaal heeft klaargemaakt. En ik dacht dat kan ik wel helemaal gaan overtypen, maar veel leuker en authentieker is het recept écht door pap zelf geschreven. Dus, dit heb je nodig en zo maak je het klaar:

En het was verrukkelijk! Ik kan het iedereen aanraden. Zelf heb ik het ook eens gemaakt (en geslaagd), dat receptje kun je hierzo vinden.

In mijn vorige blog schreef ik al over m’n plan voor de komende week, om de hele week tomaten te eten. Doe je mee? Ik ga morgen een tomatensoep klaarmaken! Met mozzarella en basilicum. Een experimentje, maar ik denk dat het heel lekker gaat worden. Wat ga jij eten?

VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

Misschien vind je dit ook lekker:


6 reacties op “Runderstoofvlees met gekookte aardappelen en peultjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *