Kippenragout met pasteitjes en salade met knapperige kip

Joehoe! Het is inmiddels tien voor 12 op zaterdagavond en ik lig heerlijk in bed. Ik ben nog steeds bij m’n ouders, waar ik een weekendje vertoef en het voelt bijna als vakantie, zo heerlijk! Alles gaat lekker rustig aan en ik heb vrijwel niks op de planning, behalve in de watten gelegd worden door papi en mami, zoals het hoort als je weer eens thuis bent ;-).

Vandaag sliep ik eerst gigantisch uit, wat vreselijk goed beviel. Dus dat zet ik vast voor morgen op de planning. Daarna ging ik even naar de kapper, waar ik m’n haren kort in een korte donkerbruine bob liet knippen & kleuren. Oh wait, nope, i didn’t. Durfde ik het maar! Maar nee, voorlopig hou ik m’n lange blonde lokken. Die dus sinds vandaag weer 1 centimeter korter zijn, #livingontheedge.

Na de knipbeurt ging ik met m’n zus, die ik ook al een tijdje niet had gezien, lang mijn oma, die ik – je raadt het al – óók al een tijdje niet had gezien. En dat was gezellig! Heb je m’n bezoekje aan le omi (ja LE omi, omdat le gewoon cool is voor elk woord) al gezien op instagram? Super cool; m’n zus legde het moment vast dat ik vertelde over m’n kookboek dat uitkomt, jeeeej:D Het feit dat ik blog, en dus al drie jaar over eten schrijf op mijn eigen website, op internet, via een computer, daar snapt m’n oma natuurlijk helemaal niks van. Dus een kookboek is een mooi tastbaar iets waardoor ze snapt waar ik zo druk mee ben. Awesome! 😀

Na het bezoekje aan oma gingen zus en ik weer op huis aan. Thuis chillde ik heerlijk bij m’n ouders en begon ik in Taal is zegmaar echt mijn ding, van Paulien Cornelisse (die overigens ook in DeLaMar komt optreden; wil ik heen!). Mijn vader kookte vandaag en vindt het erg leuk om zich wat uit te sloven in de keuken als ik op bezoek kom. Hij maakte vandaag een heerlijke kippenragout, die we in pasteitjes deden met een simpele salade erbij. Voor door de salade maakte m’n vader nog wat lekkere knapperige kip, die hij paneerde, met kipkruiden bestrooide en daarna vermoedelijk frituurde in de pan. Ik kan ‘t hem nu niet vragen, want hij ligt al in bed. Ik ook trouwens. Maakt ook niet uit; een recept van de ragout kun je hier vinden. Ik leerde het van m’n vader, dus heel anders zal ik het nu niet klaarmaken ;-).

Morgen staat er stoofvlees op het menu, ik kan niet wachten! Wat heerlijk is het toch om even een weekendje bij je ouders te vertoeven. Moet ik vaker doen, maar oh, het is zo moeilijk met een fulltime baan in Amsterdam, een vriendje in Rotterdam en ouders in Drenthe. Maar goed. Ik geniet er morgen nog lekker even van. En guess what? Weer niks op de planning! Jeeeeeeeej! (Behalve dan uitslapen. Dat ga ik zeker doen). Trusten!

VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

Misschien vind je dit ook lekker:


2 reacties op “Kippenragout met pasteitjes en salade met knapperige kip

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *