Griekse yoghurt met aardbeien, munt, slagroom en macarons

Hey daar! Deze blogpost typ ik vanuit het bed in mijn ouderlijk huis. Ik had m’n ouders al 2,5 maand niet gezien, wat schandalig is, en daarom ben ik nu een lang weekend bij ze in Assen! Heerlijk; weer even verwend worden, geen afwas doen (vaatwasser!), niet zelf koken en heel veel lekkere wijn van hobbywijnhandelaar-papa. NICE!

We aten vanavond een stamppot prei, met spekjes erdoor en een worstje met heel veel nootmuskaat erbij. Was lekker! Maar ik heb geen fatsoenlijke foto, alleen deze op instagram, en niet echt een recept voor je, dus daarom schrijf ik in deze blogpost over iets anders! Namelijk.. Het toetje van afgelopen woensdag. Ik had eters over de vloer en maakte daarvoor een heerlijke salade van Jamie Oliver, een verrukkelijk goddelijke aardappelsalade waarvan het recept gisteren online kwam én een heel geslaagd toetje, inspired by Jamie. In Jamie magazine las ik over een toetje met munt, slagroom, aardbeien, Griekse yoghurt en meringues en dat MOEST ik maken. Het lijkt gigantisch op Eton Mess, maar is dan een frisse zomerse variant erop. Maarrrrr, toen deed ik boodschappen bij AH en toen hadden ze geen meringues. Ik heb alle plekjes in de winkel bekeken, but nope; geen schuim. En om het nou zelf te maken? Mweh. Dus toen kocht ik macarons, dat kon vast ook wel. En inderdaad! Een heerlijk toetje!

Nodig voor vier personen: 200ml Griekse Yoghurt – slagroom – 20 aardbeien – 4 blaadjes verse munt – wat balsamicoazijn – twee eetlepels suiker – 6 meringues of 6 macarons

Haal de topjes van de aardbeien en snij in partjes. Schenk er wat balsamicoazijn over en wat suiker en meng dit goed door elkaar. Laar het intrekken. Doe dit bijvoorbeeld voor het eten en laat dit gedurende het eten intrekken, zodat er na het eten een mooie siroop rondom je aardbeien is ontstaan. Doe in een kommetje: Griekse yoghurt, de aardbeien, wat slagroom, verse munt en top af met in stukjes gesneden macarons of verkruimelde meringues. Klaar!

Een héél lekker toetje, die niet onder doet voor een variant met meringues. Maar, de Eton Mess blijft wat mij betreft koning van alle nagerechten, want OH, wat is dat hemels.

Wat is jouw favoriete toetje?

VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

2 reacties op “Griekse yoghurt met aardbeien, munt, slagroom en macarons

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *