#TOMATENWEEK: Tomatenrisotto met spinazie

Joehoi! Geheel tegen al m’n goede voornemens in, heb ik gisteravond niet geblogd. Ik moest de laatste correcties van m’n kookboek nalopen en dat waren er nogal wat, hahaha. En wat een werk was dat! Zo veel werk, dat ik gewoon geen tijd had om nog te bloggen. Oké, ik ben ook begonnen aan het tweede seizoen van The Bridge, dat nu op tv is, dus dat moest ik ook zien. En ja, ik móest ook een stukje van Lord of the rings kijken, want ja, dat moest. En oké, ik moest ook een klein stukje van Linda’s zomerweek kijken, want dat was óók leuk. Maar daardoor had ik dus geen tijd om te bloggen 😀 En daarom doe ik het lekker vanavond.

Het is nog steeds #TOMATENWEEK en daarom eet ik deze hele week een shitload tomaten. Gisteravond maakte ik een tomatenrisotto. Die slaagde, maar ik vond het niet ubergeweldiguitzonderlijklekker. Maar wél echt lekker. Vooral als je echt van tomaten houdt, is dit recept een mooie om uit te proberen. Maar ik ben gewoon niet per se überfan van tomaten. Fuck me right? Met m’n tomatenweek…

Nodig voor één persoon (grote portie / eigenlijk voor twee personen ook wel genoeg denk ik): 1 kopje risottorijst – 3 eetlepels parmezaanse kaas – 2 glazen witte wijn – 2 tomaten (Hollandse afkomst) – 1 hand verse gewassen spinazie – 8 zongedroogde tomaatjes – 1/2 ui – 1 teen knoflook – groentebouillon

Snij de ui en knoflook fijn en bak in olijfolie glazig. Voeg de risotto toe en bak ook die glazig. Doe er een glas witte wijn bij en laat pruttelen totdat de risotto vrijwel droog staat. Voeg wederom een glas wijn toe en wacht weer tot het droog staat. Maak ondertussen 250ml bouillon. Schenk wat bouillon bij de risotto, totdat ‘t net onder water staat. Laat dit weer verdampen tot het bijna droog staat. Tussendoor af en toe roeren is wel handig, anders plakt de helft van je risotto straks aan de bodem van je pan. Voeg halverwege de tomaten toe, die je in grove stukken hebt gesneden. Ook de zongedroogde tomaatjes voeg je toe. Maak alle bouillon op en roer als laatste de spinazie en de parmezaanse kaas door de risotto. Eventjes laten staan, eventueel nog een klontje boter erdoor en dan is het klaaaaaar!

Lekker, maar lang niet zo lekker als DEZE risotto. 🙂

Hoe staat het met jouw #tomatenweek?

VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

Misschien vind je dit ook lekker:


2 reacties op “#TOMATENWEEK: Tomatenrisotto met spinazie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *