OP REIS: Portugal dag 4: Boodschappen in een huge supermarkt, surfen op de hoogste golven ooit & hemelse risotto maken

Morning! Het is alweer woensdag en dat betekent: dag 5 in Portugal! Vandaag gaan we naar Lissabon om vriendin Yoka op te pikken, dan zijn we eindelijk compleet :). En we gaan natuuuuuurlijk de stad bekijken. Yay! Maar eerst ga ik je even bijpraten over Portugal dag 4.

Gisteren op de planning: SURFEN! En dat hebben we gedaan! En het was tof! Maar we begonnen de dag met boodschappen doen. Iets waar ik persoonlijk vrij excited van word, omdat je in het buitenland vaak andere, enorrrrrrme supermarkten hebt met allemaal interessante producten die je niet kent óf die in Nederland al lang weer uit de schappen zijn verdwenen. Zo maakte mijn hart een sprongetje toen ik wederom ontdekte dat ze hier Cheetos voetbalchips hebben (MY FAVOURITE) en verkopen ze hier ook nog steeds die langwerpige koekjes met caramel, chocolade en dan M&M’s on top. Herinner je je die nog? Awesome.

Na het boodschappen doen moesten we een beetje opschieten om bij het strand te komen waar de andere meisjes surfles zouden krijgen. Ik deed niet mee, want: knie. De golven waren ook echt ongelofelijk hoog, nieeeet normaal. Ik kan het totaal niet inschatten, maar ik denk dat ze zeker 2,5m hoog waren.

Het surfklasje ging wel gewoon door, in een iets rustiger stukje van de zee. Maar kennelijk was de stroming nog steeds erg sterk. Ik heb twee uur lang aan de kant gezeten en geprobeerd de rest de fotograferen, maar dat was eigenlijk niet te doen omdat er zo veel surfers in het water lagen… Maar zíj hebben in ieder geval een awesome tijd gehad. Super tof! Vera en Amber hebben zelfs even op het surfboard gestaan, wiehoe :D. Ik hoop dat ik ’t op film heb :).

Na het surfen dronken we biertjes op het strand en aten we CHEETOS VOETBALCHIPS (hallo hemel). En daarna was ik helemaal klaar met het strand, want ik had er al 2 uur weg zitten branden, hahaha.

’s Avonds was het idee dat ik mijn hemelse risotto zou maken en daarna zouden we de zonsondergang kijken in Sintra. Dit liep een kleinnnnn beetje in de soep toen Sintra verder weg bleek dan we dachten. En dus besloten we na de hemelse risotto (die gewoon gelukt was, YES!)(het recept kun je hierrrrr vinden) gewoon maar in de auto te stappen en ergens heen te rijden.

Een foto die is geplaatst door Leonie ter Veld (@lterveld) op 5 Aug 2015 om 1:43 PDT

We kwamen na een ietwat twijfelachtige route (waar de fuck gaan we heen?) uit in Santa Cruz! Een dorpje hier in de buurt, met een prachtig strand en een heel tof uitkijkpunt over de zee. Daar konden we tóch nog wat van de zonsondergang meekrijgen en dat was prach-tig. We aten er een ijsje van een goede ijssalon (mjam!) en namen nog een kijkje in wat een oude molen bleek te zijn. Wie heeft bedacht dat molens Nederlands zijn? Het landschap staat er hier vol mee.

In de molen werden we melig en werd het tijd om naar huis te gaan. Thuis deden we een poging om de Gingeria van dag 3 na te maken (gin met witte wijn en fruit en dat heet dan een soort sangria), maar dit mislukte to-taal. Gooi nooit een halve fles gin door vieze witte wijn, met perzik, heel veel ijs en wat ijsthee. Geen succes. Wil je het toch proberen en opdrinken zonder braakneigingen? Doe er dan nog een beetje rode wijn door. Ja; dat helpt.

Je snapt: dit hebben we niet opgedronken. We schonken dus gewoon een normaal rood wijntje in, kropen in dekens en hebben buiten onder de sterrenhemel nog een potje Yahtzee gespeeld. Vakantie, yay!

En nu: op naar Lissabon!

LEKKER SOCIAAL:

VOLG MIJ VIA INSTAGRAM |  YOUTUBE | BLOGLOVIN | TWITTER | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook! PS: Ik zit ook op snapchat, volg mijn eetdagboeken via @lterveld!

LEES OVER PORTUGAL DAG 3, 2 EN 1 HIERONDER:

Eén reactie op “OP REIS: Portugal dag 4: Boodschappen in een huge supermarkt, surfen op de hoogste golven ooit & hemelse risotto maken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *