OP REIS: Portugal dag 5: Op naar Lissabon! De lekkerste taartjes ooit en dineren in Ericeira

Dag leuke lezers! Vanaf een bedje bij ons zwembad ga ik jullie bijpraten over Portugal dag 5. Dat was woensdag, volgens mij. We zijn hier zo relaxt en zo niet met tijd bezig, dat we geen idee meer hebben wanneer we leven en wat er in Nederland gebeurt. Precies zoals het hoort op vakantie.

Gisteren (was het gisteren?) zijn we naar Lissabon geweest. Vriendin Yoka zou om 2 uur aankomen om zich als laatste member bij onze groep te voegen. Yay!

Een foto die is geplaatst door Leonie ter Veld (@lterveld) op 5 Aug 2015 om 3:11 PDT

Rond het middaguur vertrokken we richting Lissabon, maar eerst stopten we heel even op een awesome uitkijkpunt over de baaien rond Ericeira. Het is hier zó mooi!

Eenmaal aangekomen in Lissabon hebben we de wijk Bélem verkend. We bekeken het klooster, een of andere schipsboeg en een toren, allemaal langs de rivier die dwars door Lissabon loopt. Allemaal leuk en aardig, die culturele gebouwen, maar ik kom hier toch vooral voor het lokale lekkers. En daarvoor zaten we in Bélem héél erg op de goede plek. De moeder van Mikki had ons getipt om naar Antiga Confeitaria de Belem te gaan. Dit is een soort bakkertje waar je hele speciale pastries kunt krijgen. Je kunt afhalen (je zit het restaurant meteen, er staat een ENORME rij om de taartjes af te halen) of je kunt ze binnen opeten. Van buiten zou je het niet zeggen, maar er is binnen plek voor 400 man. Je loopt door allemaal gangen en gekke kamertjes en strijkt dan neer aan een tafeltje om te genieten van de gekke lokale hapjes.

Wij bestelden allemaal Pasteits de Nata, wat een soort puddingbroodje is, maar meer smaakt naar een wentelteefje uit de hemel. Dit is echt zó zó zó goddelijk lekker. Het doet gewoon pijn in m’n hart dat we dit niet in Nederland kunnen krijgen waarschijnlijk. Boeeee!

Daarna werd het tijd om Yoka op te pikken. We spraken af op een of ander pleintje in the middle of Lissabon, achter de Antiga Confeitaria de Belem (een toren). Yoka had een beeeetje vertraging, maar dat was helemaal niet erg 🙂 We lunchten een oersaaie lunch bij een toeristentent waarvan ik de naam niet heb onthouden, maar het was ook niet echt noemenswaardig… Daarna deden we nog wat sightseeing, maar hebben we vooral een beetje door de straatjes van Lissabon geslenterd.

Een foto die is geplaatst door Leonie ter Veld (@lterveld) op 5 Aug 2015 om 9:31 PDT

Ik vond het een toffe stad en ik ga er zeker nog eens naar terug, want we hebben veel te weinig gezien. Ik ben nu alleen echt te slecht te been om zo’n stad met zo veel (ZO VEEL) heuvels helemaal van top tot teen te bekijken. En dat was jammer, maar het is niet anders…

Op de terugweg verdwaalden Mik, Amber en ik totaal met de auto en anderhalf uur later dan gepland, waren we pas terug bij huis. Daar verzamelden we snel wat warme kleren en meteen vertrokken we naar Ericeira. Inmiddels was het een uur of half 9 en we hadden HONGER! In Ericeira meetten we Yoka, Vera en Layla weer, die in de tussentijd waren neergestreken bij een wijnbar aan het strand.

We waren van plan om te gaan eten bij de Hamburgerbar naast de Tubo in Ericeira, maar de vegaburgers waren op en Yoka is vega, dus helaas! Dit vond ik best jammer, omdat de burgers dus spotgoedkoop zijn (3 euro) en kennelijk echt héél lekker. Via facebook hadden een paar lezers deze tent getipt, maar helaas konden we er dus niet eten, boeee!

Maar! Niet getreurd! Na een beetje zoeken in het dorpje vonden we een leuk visrestaurant. Het was er niet zo goedkoop als bij de burgerbar, maar we kregen het restaurant aangeraden door een man met wie Vera, Layla en Yoka vrienden waren geworden in de wijnbar (haha). Dit moest het beste restaurant van Ericeira zijn, dus de verwachtingen waren hoog!

Het restaurantje heet Regressa Comigo en zit op een hoekje, net iets uit de hoofdstraat, richting het strand. Veer en ik bestelden gegrilde zalmfilet, Yoka had zeebaars en Mikki, Layla en Amber genoten van een heerlijke steak. Het eten was hier echt héél goed. Precies zoals we hadden gehoopt. De wijn was niet fantastisch, maar dat was niet heullll erg (we dronken er evengoed genoeg van). Het diner was heerlijk en het personeel heel vriendelijk.

Daarna gingen we terug naar het huis en was het tijd voor een nachtelijke duik in het zwembad, onder de sterrenhemel. VET LEKKERRRR! En daarna dronken we heel veel wijn, aten we chips en chillden we ‘m algeheel op het terras, met kaarslicht en de sterren. Nog één keer hoor: wat is het leven hier lekker.
 


LEKKER SOCIAAL:

VOLG MIJ VIA INSTAGRAM |  YOUTUBE | BLOGLOVIN | TWITTER | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook! PS: Ik zit ook op snapchat, volg mijn eetdagboeken via @lterveld!

LEES OVER PORTUGAL DAG 3, 2 EN 1 HIERONDER:

9 reacties op “OP REIS: Portugal dag 5: Op naar Lissabon! De lekkerste taartjes ooit en dineren in Ericeira

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *