OP REIS: Portugal dag 3: Naar het strand & pizza eten bij een locale awesome pizzeria

HOI! Portugal dag 3 alweer! En ik typ ‘m voor de verandering ook eens op dag 3, heel laat ’s avonds. We hebben vandaag weer echt een rete relaxte dag gehad. We begonen met heel veel chillen bij huis en kwamen ietwat langzaam op gang, maar het is vakantie, dus dat maakt niet uit.

Vandaag op de planning: surfen! We zijn naar Ericeira gegaan omdat dit dus een kneitergoede surfspot moet zijn. Nu hebben alleen Layla en ik ooit surfles gehad en Vera kan het een klein beetje, maar de rest niet, dus awesome: tijd voor surfles. Door mijn knie-toestand kan ik helaas de zee niet in (die is veel te wild en ik zwem echt als een idioot met 1 been) en dus helaas geen surfen voor mij (IK GA DOOD VAN DE JAMMERHEID). Maar le friends zouden wel vandaag gaan surfen.

Een foto die is geplaatst door Amber Kamminga (@amberkamminga) op 3 Aug 2015 om 11:40 PDT

Tot we toch ietwat te rustig aan hadden gedaan. We kwamen aan op een strandje net buiten Ericeira en daar was het inmiddels wel een soort van vloed aan het worden. Geen surfles meer vandaag dus. De zee was wel een soort van gruwelijk wild. Zo tof om te zien, maar onmogelijk om in te zwemmen. Laat staan surfen!

Een foto die is geplaatst door Leonie ter Veld (@lterveld) op 3 Aug 2015 om 10:55 PDT

Helemaal niet erg though; we zijn lekker op het strand gaan liggen, hebben wat rondgelopen door de praaaachtige rotsachtige baai en zijn na een paar uur pal in de zon, neergestreken op een terrasje voor een hapje en een drankje.

Ik bestelde bij Ribeira D’Ilhas een dikke unit van een tosti met zalm, kaas, tomaat en basilicum en ik kan je vertellen: nice! Niet de lekkerste tosti ooit, maar wel precies het unit-voedsel waar ik zin in had. Desperados ernaast en ik zat wel goed hoor, mjam! Veer, Am en Lay deelden een fles Gingria (Sangria met Gin) en ook dat was wel betrekkelijk fantastisch. Wat een leven, zo’n vakantie.

Daarna keerden we knetterlam (licht aangeschoten) terug naar ons huis om daar eindelijk een duik te nemen in het zwembad. We zaten ónder het zand en hadden het bloedheet omdat we dus hlemaal niet in zee hadden gezwommen.

Flesje wijn erbij en gaan! Veel te lekker 🙂

Daarna was het tijd voor avondeten. We hadden goede verhalen gehoord over een pizzeria (Pizza Mobile) in de buurt (2 minuten rijden, letterlijk), dus daar gingen we heen. Voor een maandagavond was het er echt vet druk en ze hadden in eerste instantie nieteens plek voor ons. We moesten -dacht de serveerster- een uur wachten. Het is vakantie en we hebben geen haast, dus dat vonden we geen probleem. met een flesje wijn en een uitzicht over de mooiste baai ooit met ondergaande zon, wachtten we op ons tafeltje.

Na een kwartiertje konden we al plaatsnemen en gingen we LOS op de kaart. Er stonden veel en hele bizarre pizza’s op de kaart. Zo bestelde Vera er eentje met bechamelsaus, currykruiden, rozijnen en banaan. Vet raar, maar erg lekker!

Layla had het geniale idee om twee mini pizza’s te bestellen, als je niet kon kiezen. Een probleem waar Vera en ik allebei last van hadden. En dus bestelde ik twee mini pizza’s (ongeveer ter grootte van een bord). ik ging voor de pizza met mascarpone en parmaham en voor de pizza met gorgonzola, walnoten en champignons. Man, wat was het lekker. Een super dunne bodem, waardoor het wel lukte om twee pizza’s weg te werken. Maar ook echt zó lekker! Ik kon niet kiezen welke ik nou het lekkerst vond.

Als toetje bestelden we nog de zelfgemaakte koekjes van het restaurant en ook die waren fan-tas-tisch. Zó lekker. Super zacht en een beetje chocolate-chip-achtig. Mjam! Even een verzoekje: Por favor, envie-nos alguns de seus biscoitos caseiros!
Geen flauw idee of dat zinnig Portugees is, maar we willen meer van die koekjes. Please send them to Holland!

Een suuuuper chille derde dag van onze te lekkere vakantie. Morgen gaan we (ze) een nieuwe poging doen tot surfen en strijk ik weer neer op het strand. Wat een goed vooruitzicht! En ik ga lekkere risotto maken 🙂 Ennnn als het goed is gaan we naar een zonsondergang in Sintra (?) kijken morgenavond. Heeerrrrrrlijk!

PS: Heb je al gezien dat er een nieuwe tostivideo online is gekomen? Een heeeeele speciale dit keer 😀 Check ‘m hier!

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA INSTAGRAM |  YOUTUBEBLOGLOVIN | TWITTERFACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook! PS: Ik zit ook op snapchat, volg mijn eetdagboeken via @lterveld!

Eén reactie op “OP REIS: Portugal dag 3: Naar het strand & pizza eten bij een locale awesome pizzeria

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *