OP REIS: De allerlekkerste mozzarella ter wereld bij Obica in Londen

Hello there! Ik denk dat als ik deze blogpost online zet, ik alweer thuis ben. Maar dat is nog maar de vraag, want ik zit terwijl ik dit typ op Londen City Airport met een vertraagde vlucht die waarschijnlijk 4 uur later gaat vertrekken dan gepland. Maar dat weet niemand… Zeg, kan die storm even gaan liggen?

Los van de troubles die ik al had op de heenweg (iets met geen treinen in Noord Holland vanwege een zekere stroomstoring) en de vertraging nu op de terugweg, heb ik echt een heel vet weekend gehad. Oja, en ik werd ziek, maar dat word ik altijd op vakantie, dus daar kan ik inmiddels redelijk mee om gaan.

Ik moest vanochtend om 12 uur uitchecken uit het Strand Palace Hotel. En dat vond ik jammer want ik had echt een heerlijk verblijf gehad in dit hotel midden in het centrum.

Omdat het regende gooide ik m’n plannen van vandaag wat om; eigenlijk wilde ik naar Hyde Park om daar een heerlijke wandeling te maken met muziek op en gewoon heel chill, maar nope. Het moest een dagje binnenzitten worden en dus vertrok ik te voet richting Oxford Street, omdat daar in de buurt de Obika zit. Of is het nou Obica. Ik leer het nooit.

Obica is de beste mozzarellabar ooit. Hoewel ik vandaag in de Obica in Londen wel leerde dat ze in verschillende landen verschillende mozzarella serveren, maar eigenlijk weet je wel zeker dat het fantastische mozzarella is. Hier ging ik dus heen voor m’n ontbijt. Een beetje vreemd, om mozzarella met tomaatjes, pesto, spinazie en broodjes te eten als ontbijt, maar yolo. We hebben het hier wel over de beste mozzarella ter wereld, dus daar wijken alle regels voor. Dat snap je. Bovendien had ik op m’n hotelkamer al een pre-breakfast genuttigd: de salted caramel donut die ik de dag ervoor op Borough Market had gescoord. En hoewel jullie kwijlden over m’n instagramfoto, vond ik ‘m eigenlijk helemaal niet lekker. Haha. Nu hou ik ook niet van Donuts, dus waarschijnlijk ging het daar mis ;).

Dus, Obica! Daar heb ik nog heel lang met m’n boekje gechilld omdat ik dus en niet helemaal lekker was en het regende toch keihard, dus ik had niks te zoeken buiten. Na een uurtje of twee vertrok ik toch weer de buitenwereld in en ging ik heel even shoppen op Oxford Street, waar een real life Dorothy Perkins was (dat ken ik alleen van online) en Primark. En hoewel ik het eigenlijk onzin vond om er heen te gaan omdat er genoeg in de buurt van Amsterdam zitten, wipte ik toch even naar binnen en kwam ik thuis (of nouja, hoop ik straks thuis te komen) met een toffe jumpsuit, een jurkje en een mooi shirt. Dus. Had ik echt nodig #hetpastallemaalnognetinmnhandbagage.

Daarna ging ik door naar het volgende eettentje, want tja: foodie op reis needs lots of fooooood. In m’n volgende blog lees je daar meer over! Stay tuned!

Meer inspiratie nodig voor je avondeten?
Bestel mijn kookboek hier! Voor 23.00 uur besteld = morgen al in huis! Of koop ‘m bij o.a. Bruna, Bijenkorf of de AKO. Bekijk hier een preview.

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook!

OOK LEKKER:

2 reacties op “OP REIS: De allerlekkerste mozzarella ter wereld bij Obica in Londen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *