BURGER BIJBEL: Dikke vegaburger met veldsla, mozarella, wortel, gegrilde courgette, mayo & curry met groentenfrites

Hi there! Vanavond heb ik de grootste burger in mijn leven gebouwd. Oké nee dat is niet waar, deze was groter, maar hij was echt in de buurt. Het is natuurlijk vegamaandag en ik mocht dus geen vlees van mezelf, maar mannnn wat had ik zin in een dikke maaltijd. Dus óf pasta, óf een burger. En toen besloot ik eens een vegaburger te proberen. Zo een uit een pakje, niet een die je zelf maakt. En dat beviel op zich goed, behalve dat ik er nu echt megavreselijke buikpijn van heb en dat maakt het toch iets minder. Maar goed, ik kan niet tegen mais, dat wist ik. En hier zat veel mais in. Dus…. Maar! Dikke burger! Dik vega! Dus leuk 😀 Check:

Nodig voor één persoon (veel te grote portie voor één persoon): 2 groenteburgers (hier, daar ga je al) – 1 waldcornbroodje – 1/2 bol mozzarella – plukje sla – beetje peen julienne – 2 theelepels mayonaise (Hellmanns) – beetje curry – handje groentefrites (diepvries bij o.a. Dirk en AH) – paar plakjes courgette

Verwarm de oven voor tot 225C. Bak de groentefrites in 15 minuten gaar en knapperig en doe de groenteburgers 10 minuten mee in de oven. Snij de courgette in dunne plakjes en grill deze zonder olie of wat dan ook tussen een grill tot er streepjes op staan. Snij je broodje doormidden en beleg met sla en mozzarella. Daarop doe je een burger en dan wat mayo en curry, peen julienne en de courgette. Daarop weer een groenteburger met mayo en wat sla en dan het bovenste broodje. Groentefrites erbij, mayo ernaast en klaar! Succes met dat in één keer in je mond krijgen, haha.

En dit was dus echt een vet lekkere maaltijd. Het komt niet in de buurt van vlees, maar dat is ook niet de bedoeling want het is echt een groenteburger. Maar dat was wel echt lekker, alleen je moet dus niet denken dat het een vleesvervanger is; het is gewoon een broodje groenteburger, dus wel echt iets anders. En ik vond de toevoeging van curry en mayo wel echt essentieel, anders is het echt een saaie groenteburger en nu kwam het ten minste qua beleg nog een soort van in de buurt van een goeie burger. Augurk was er trouwens ook nog wel lekker op geweest..

Nou, dat was mijn avondmaal van vanavond! En nu heb ik dus buikpijn en dat is stom want ik heb een hele reep Milka Oreo gehaald (zo’n hele grote) en ik heb er nog geen hap van genomen. Something is wrong, nooooo! Nou goed, eet ik die morgen op. TSCHUSS!

Meer inspiratie nodig voor je avondeten?
Bestel mijn kookboek hier! Voor 23.00 uur besteld = morgen al in huis! Of koop ‘m bij o.a. Bruna, Bijenkorf of de AKO. Bekijk hier een preview.

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook!

OOK LEKKER:

8 reacties op “BURGER BIJBEL: Dikke vegaburger met veldsla, mozarella, wortel, gegrilde courgette, mayo & curry met groentenfrites

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *