Dinner: Dikke burger met parmaham, basilicummayonaise, gesmolten kaas, tomaatjes, rucola en kappertjes

Hallo daar! Ik heb echt een ge-wel-dige dag. Vandaag was ik vrij want sinds deze week werk ik parttime bij mijn baan bij DeLaMar! Dus in plaats van 5 dagen in de week, werk ik nog maar 4 en dus kan ik iedere donderdag diehard aan de slag voor m’n blog. Ooooh, je moest eens weten hoe goed dat voelt! En vandaag was dan ook meteen een geweldige aftrap; als vandaag symbool staat voor het komende jaar, dan wordt het awesome. (Hoewel, so far heb ik echt al een top-jaar. Ik zit alleen maar op highs de hele tijd.. Woehoe!)

Ik begon de dag om kwart over 8 al in het zwembad; baantjes trekken #goedbezig. Ik moet echt eens een sterker lijf krijgen (Granny in da house!) en daar ben ik hard voor aan het werk (lees: 1 keer per week zwemmen, maar vanaf nu twee keer per week haha) en dus trakteerde ik mezelf vandaag ook nog op een nieuwe bikini. Het is tenslotte al februari, echt bikinitijd. Maar dat ter zijde. Kwart over 8 in het zwembad dus, woehoe! Daarna had ik om 11 uur een afspraak bij Endemol en dat was awesome en daarna om half 2 bij Ondertussen.nl en ook dat was awesome! En daarna maakte ik me klaar omdat er een filmploeg bij me thuis langs zou komen om te filmen voor Sire. En we did en ik ben héél benieuwd hoe dat gaat worden. Het was een one-taker en dat vind ik spannend, want ik ben nog totaal onervaren voor de camera dus bereid je maar voor op iets heel ongemakkelijks. Maar; we’ll see! Het was in ieder geval een toffe ervaring.

En toen was het dus al het einde van de dag en heb ik gewoon mijn eerste echte blogwerkdag achter de rug. Zo leuk! En dat moest gevierd worden met een verrukkelijk avondmaal en oeiiiiii dat werd het.

Er is bij mij op de hoek een nieuw restaurantje geopend waar ze geweldige burgers en bieren serveren (hoorde ik). Ik heb ’t zelf nog niet geprobeerd, maar ik krijg er wel zin in burgers van. Dus, wat at ik vanavond? Juist. Burgers. Een dik dik dik broodje hamburger met de lekkerste ingrediënten. Ik denk persoonlijk dat dit wel een van m’n lekkerst belegde broodjes hamburger was…

Nodig voor één burger: 1 hamburger – 1 Italiaanse bol – 1 plakje kaas – 1 kleine tomaat – 3 plakjes parmaham – beetje rucola – 3 theelepels mayonaise – 8 blaadjes basilicum – 1 theelepel kappertjes

Snij je broodje doormidden en leg op beide helften een plak kaas en laat smelten in de oven. Bak de hamburger in een grilpan een beetje aan. Vouw er dan parmaham omheen en bak dat mee. Bij mij was het in een minuut of 4 wel gaar, lekker en knapperig. Snij de basilicum ondertussen fijn en meng met de mayonaise. Snij de tomaat in plakjes. Haal het broodje met de gesmolten kaas uit de oven en verdeel er tomatenschijfjes over. Leg de burger in parmaham er op, doe daar een dot basilicummayo op (zie foto 1!) en daarna wat rucola en kappertjes (foto 2!). Doe de tweede helft van het broodje er op en KLAAR (foto 3 :D).

Omdat het zo’n dikke burger is hoef je er echt niet nog iets naast te maken. En oooooh, wat is ie lekker. Echt heerlijk die knapperige en zoute parmaham en dan frisse, zachte basilicummayo en zure kappertjes. Echt jonge, VET lekker deze burger. Willen jullie ‘m alsjeblieft een keer klaarmaken? No regrets! I promissssss!

Meer inspiratie nodig voor je avondeten?
Bestel mijn kookboek hier! Voor 23.00 uur besteld = morgen al in huis! Of koop ‘m bij o.a. Bruna, Bijenkorf of de AKO. Bekijk hier een preview.

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook!

OOK LEKKER:

19 reacties op “Dinner: Dikke burger met parmaham, basilicummayonaise, gesmolten kaas, tomaatjes, rucola en kappertjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *