Dinner: Pasta pesto met courgette, broccoli en kabeljauw

Goodmorning! Jemig, wat is het lekker dat het tegenwoordig ’s ochtends al weer een soort van licht is! Als ik nu ’s avonds niet een bloggen toe kom (ik ging gisteravond wat drinken bij Pacific), dan kan ik ’t gewoon’s ochtends doen! Jeej! Wel met dichtgeplakte ogen en een gaap om de twee minuten, maar ik doe het tenminste.

Gisteravond maakte ik pasta pesto klaar. Daar had ik namelijk de hele dag onwijs veel zin in! Wel wilde ik weer eens een andere variant dan anders en daarom deed ik er twee groentes door en vis erbij, die nog in de koelkast lag. Ik moet zeggen; ik ben deze week echt goed bezig wat betreft eten op maken (haha, het is nog maar woensdag, maar oké).

Nodig voor één persoon: penne – 5 cm courgette – paar broccoliroosjes – 2 eetlepels pijnboompitten – 2 eetlepels parmezaanse kaas – olijfolie – 15 basilicumblaadjes – 1 kabeljauwfilet – klein stukje rode peper

Kook de pasta gaar volgens de beschrijving op de verpakking. Snij de courgette in kleine blokjes en bak in olijfolie. Kook de broccoliroosjes in 8 minuutjes gaar. Net zo lang als de pasta en ik vond het prima, maar het zou best eens kunnen dat 8 minuten volgens “het boekje” veel te lang is. Of veel te kort. Geen idee, ik vond het smakelijk zo.

Haal de courgettestukjes uit het pannetje en leg even apart en bak dan de kabeljauw in datzelfde pannetje, scheelt afwas en dat is awesome. De kabeljauw bak je 3 minuutjes aan beide kanten en dan valt ie uit elkaar van ellende, maar dat is helemaal niet erg, want je serveert ‘m op je pasta pesto en dan valt ie er mooi doorheen! De pesto maak je door basilicum, pijnboompitten, parmezaanse kaas en olijfolie te staafmixeren tot een prutje. De verhouding van ingrediënten is niet heel precies en kun je het beste een beetje op smaak doen. Overigens deed ik er ook nog een klein stukje rode peper door! Lekkerrrr!

Giet de pasta af en schep de pesto erdoor. Serveer de broccoli, courgette en vis er op en top af met een basilicumblaadje voor de mooi. Eet smakelijk!

Een heerlijke maaltijd. Zo lekker, dat ik terwijl ik dit typ op woensdagochtend om 08:10 ik er alweer zin in heb. Pasta pesto blijft fantastisch en het is te leuk dat je maar kan blijven variëren met wat voor ingrediënten je er door doet. I like!

Vanavond eet ik denk ik een hapje buiten de deur, want ik ga met collega’s naar de eerste try out van Sonneveld in DeLaMar en die begint al om 8 uur.. Ik hoop dat we lekker uit eten gaan, maar we moeten even kijken of dat lukt. Ik spreek jullie donderdag weer, DAN HEB IK MIJN EERSTE PART-TIME DAG WOEEEEHOEEEE! (En dus een héle dag in de week tijd om aan m’n blog te werken, jeej!)

Meer inspiratie nodig voor je avondeten?
Bestel mijn kookboek hier! Voor 23.00 uur besteld = morgen al in huis! Of koop ‘m bij o.a. Bruna, Bijenkorf of de AKO. Bekijk hier een preview.

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook!

OOK LEKKER:

3 reacties op “Dinner: Pasta pesto met courgette, broccoli en kabeljauw

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *