Heerlijke zelfverwennerij: Pangaiusfilet met pijnboompittenprutje, op een bedje van courgettepasta met peterseliepesto en oventomaten

Hoihoi! Jezus ik heb me toch een partij lekker gegeten vanavond. Ik had zin in pangasius en die had ik toevallig ook nog bevroren in de vriezer liggen. Vandaag ging ik shoppen (en slagen, wiehoe!) en ondertussen verzon ik wat ik wilde eten. Ik had zin in gezond (wtf, het is zaterdag?) en ik had zin in groentes. Het leek me wel lekker om die pangasius te maken met iets van courgette ofzo. Of een avocadocreme.. Na een shopsessie bij ZARA, H&M, Mango en Forever 21(direct rechtsomkeert gemaakt, sjeeee), besloot ik dat het werd: pangasiusfilet met pijnboompittenprutje, met courgettepasta met pesto erdoor en oventomaatjes erbij. En. ik. at. goddelijk.

Nodig voor ̩̩n persoon (grote portie): 1 pangasiusfilet Р3 eetlepels pijnboompitten Р1 eetlepel Italiaanse kruiden Рolijfolie Р1 teen knoflook Рpaar plukjes peterselie Р1 courgette Рpaar romatomaatjes aan de steel (?)

Vet een ovenschaal in met olijfolie. Leg de ontdooide vis er op. Hak op een snijplank 2 eetlepels pijnboompitten fijn samen met de Italiaanse kruiden, een scheutje olijfolie en een paar plukjes peterselie. Verdeel dit prutje over de vis. Leg de tomaten met de steel naast de vis in de ovenschaal en giet er nog wat olijfolie over (over de tomaten). Pers een teen knoflook uit over zowel de vis, maar vooral de tomaten. Dit gaat 25 minuten in de oven. Ondertussen snij je een courgette in de lengte helemaal tot fijne slierten. Deze kook je 2 minuutjes, maar pas als de vis bijna klaar is in de oven. Maak odnertussen peterseliepesto door de peterselie, wat parmezaanse kaas, pijnboompitten en olijfolie met een staafmixer te pureren / heel fijn te hakken met een scherp mes. De pesto roer je door de courgetteslierten zodra je die hebt afgegoten. Serveer de vis op de courgettepasta en de tomaatjes daar weer op. Strooi er nog wat peper en zout over en klaar!

Het was echt hartstikke makkelijk om dit klaar te maken en er kan ook echt maar weinig fout gaan bij dit gerecht. Dus dat is fijn :D. En ik vond het dus echt gruuuuuuuuwelijk lekker. Niet. Normaal. Ik heb zo lekker gegeten! En weetje wat ook bets leuk is? Het is vrij gezond! Je eet in ieder geval lekker veel groentes en weinig koolhydraten. Maar het belangrijkste is dat ‘t er awesome uit ziet en heel lekker smaakt. Geslaagd avondmaal dus, ditto :). BYE!

PS: Weet je wat ik nou echt cute vind? Peterselie & Basilicum. Dat zijn wel de leuksten in de categorie voedsel met een naam, zoals: Tomaat, Aardappeltjes & Cashewnoten. Vergeet ik een hele goeie? TWEET!

VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

Misschien vind je dit ook lekker:


6 reacties op “Heerlijke zelfverwennerij: Pangaiusfilet met pijnboompittenprutje, op een bedje van courgettepasta met peterseliepesto en oventomaten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *