Dinner: Naanpizza met falafel, avocado, tomaat, sla, komkommer met yoghurt en feta

HOI! Ik moet allang naar bed, maar ik had al een deel van deze blogpost getypt dus jeej, ik doe de rest even snel. Ik at vanavond VERRUKKELIJK en hartstikke vega en ik vind dat iedereen dit eens moet uitproberen. Dus, doe.

Nodig voor één persoon: 5 balletjes falafel – 1/2 tomaat – 1/2 avocado – 5 cm komkommer – twee eetlepels yoghurt – handje eikenblad slamelange – eetlepel feta – 1 of 2 naanbroden

Verwarm de oven voor tot 200C en bak het naanbrood in 6 minuutjes af. Doe eventueel de schijfjes tomaat ook mee in de oven (bedek het naanbrood daarmee). Bak de falafel in de pan in 6 minuutjes gaar (knapperig). Haal het naanbrood uit de oven en bedekt met sla (en dus de tomatenschijfjes). Leg daarop de falafel, verdeel er stukjes avocado over en maak een mengsel van stukjes komkommer met yoghurt, zout en peper en schenk dat ook over het brood. Doe er eventueel een tweede naanbrood op en klaar!

Nu moet ik zeggen dat ik echt een stuk of 8 balletjes zelf heb klaargemaakt (1 persoon dus) en twee grote naanbroden, maar dat is natuurlijk véél te veel voor 1 persoon. Je kunt dus het beste óf 10 balletjes klaarmaken en dan twee naanbroden en dan doormidden snijden en ieder een eten, óf gewoon 5 balletjes klaarmaken en 1 naanbrood en de “pizza” dan niet afdekken.

Dus, dat was een enorme unit voedsel en het was echt heel lekker. Mocht iemand in je omgeving ooit de opmerking naar je hoofd slingeren dat vegetarisch eten niet vult, zet ‘m dit voor. Pffffoe, wat heb ik lekker en veel gegeten 🙂

Meer inspiratie nodig voor je avondeten?
Bestel mijn kookboek hier! Voor 23.00 uur besteld = morgen al in huis! Of koop ‘m bij o.a. Bruna, Bijenkorf of de AKO. Bekijk hier een preview.

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook!

OOK LEKKER:

4 reacties op “Dinner: Naanpizza met falafel, avocado, tomaat, sla, komkommer met yoghurt en feta

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *