Foodbloggers burgercontest: Broodje hamburger met Hellmann’s, tomaat, mozzarella, pesto, alfalfa en veldsla

Hoi allemaal! Onlangs ontving ik een mailtje of ik mee wil doen aan een foodbloggers burgercontest. Ik ben niet vies van een beetje competitie en ga deze uitdaging dus heel graag aan. En burgercontest – do i need to say more? Ik hóu van burgers!

De uitdaging is dat ik de lekkerste burger klaarmaak. Jullie hebben me op facebook al vet veel inspiratie gegeven en nu dan eindelijk ook mijn ultieme burger online. Ik maakte een burger met o.a. pesto, mozzarella, tomaat, sla en een dikke dot Hellmann’s. Want een burger zonder saus, is geen burger. Overigens maakte ik het brood zelf; tja, ik moest me wel een beetje uitsloven voor deze burgercontest, toch? Hoewel ik ook echt even heb overwogen om gewoon een burger te maken op een wit kadetje met zo’n diepvriesburger, met curry, rauwe ui en Hellmann’s. Vette guilty pleasure. Maar ik twijfelde of ik daarmee zou gaan winnen… 😉

HET RECEPT
Nodig voor één burger: 
1/2 bol mozzarella – 3 plakjes tomaat – een plukje veldsla – een hamburger – 10 blaadjes verse basilicum – 1 eetlepel geraspte parmezaanse kaas – 1 eetlepel pijnboompitten – een pluk alfalfa – 1 eetlepel Hellmann’s (te vinden in het mayonaiseschap in de supermarkt) – een broodje of wat pizzadeeg om zelf brood van te maken

Bereidingswijze:
1. Kneed van het pizzadeeg twee kleine bolletjes. Rol die plat en bak ze af in de oven in 15 minuten op 180C. Hou ze in de gaten tot ze mooi bruin zijn.
2. Je kunt ook gewoon brood gebruiken, een pitabroodje bijvoorbeeld.
3. Maak zelf pesto door de pijnboompitten, parmezaanse kaas, basilicum en wat olijfolie te mengen met een staafmixer of heel fijn te hakken.
4. Bak de hamburger; beide kanten zo’n 3-4 minuutjes.
5. Begin met een broodje, doe daarop wat veldsla, mozzarella en tomatenschijfjes.
6. Daarop leg je de burger met een beetje pesto en een eetlepel Hellmann’s. Dit is onmisbaar, want anders wordt je burger te droog; saus is een must voor een lekkere burger en Hellmann’s is heel mooi romig en smaakvol.
7. Doe een dikke pluk alfalfa bovenop de burger en leg het andere broodje erop.
8. Zet de burger vast met een prikketje en klaar ben je. Eet smakelijk!

Ik vond het een giga lekkere burger. Wel totaal moeilijk om op te eten, zoals het bij een echt goede burger hoort. De burger bevat veel verschillende smaken, maar ze passen allemaal heel goed bij elkaar. De alfalfa zorgt ervoor dat het geheel mooi fris blijft, mozzarella en pesto geeft ‘m een Italiaans tintje en Hellmann’s zorgt ervoor dat het een lekkere smeuïge burger blijft.

WINNEN?
Nou kan ík voor de verandering eens iets winnen, haha. Als mijn burger namelijk de meeste stemmen krijgt in de foodbloggers burgercontest, dan win ik een Big Green Egg. Dat is een soort barbecue, maar dan superawesome en je kunt er honderd dingen mee klaarmaken. Dus, die wil ik winnen! Lijkt mijn burger je lekker? Stemmen kan HIERZO. 😀

Tot slot: je kunt de potten Hellmann’s gewoon bij alle Nederlandse supermarkten kopen; AH, C1000, Jumbo en Superunie-leden.

Deze blogpost is gesponsord, maar daardoor niet minder eerlijk dan anders!

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

OOK LEKKER:


12 reacties op “Foodbloggers burgercontest: Broodje hamburger met Hellmann’s, tomaat, mozzarella, pesto, alfalfa en veldsla

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *