OP REIS: Pasta met mushrooms bij Jamie’s Italian in Londen

Hi there! Daar ben ik weer, live vanuit Londen! inmiddels is het zondagochtend en vanavond vlieg ik alweer terug. Omdat ik gisteren heul veul heb gedaan, weet ik eventjes nog niet zo goed wat ik vandaag ga doen. Sightseeing heb ik de vorige keer al gedaan en het weer is niet fantastisch, dus chillen in een park is wellicht geen goed idee. Sowieso wél op de planning vandaag: Obica (best mozzarellabar everrrr) en fish & chips eten. En ik denk dat ik zo ga ontbijten bij Garfunkels, maar on the other side heb ik nog best veel eten van Borough over in m’n hotelkamer en kan ik ook hier chillen tot 12 uur. Nou ja, ik kijk wel.

Eerst ga ik jullie nog vertellen hoe mijn dag gisteren verder verliep. Hier lees je deel 1 van Londen dag 2 en hier lees je deel 2. En dan nu; deel 3. Waar waren we gebleven? Borough?

Dus, ik vond Borough fantastisch en besloot daarna, met een goed gevulde maag, om langs de Themes terug richting m’n hotel te lopen. Ik kwan hierbij langs Tate Modern en omdat ik in Istanul het museum voor moderne kunst heel awesome vond, dacht ik; ik geef het een kans. Nu moet je weten dat ik echt absoluut geen museumganger ben. Ik ben er te ongeduldig voor en te onrustig en kan dan niet met aandacht naar iets kijken wat niet echt iets doet. In Istanbul ging dat nog vrij goed, maar de kunst in Tate Modern sprak me echt helemaal niet aan. Ik stond dan ook binnen 20 minuten weer buiten. Wat helemaal niet erg is, want het is een gratis museum, dus je kunt het altijd proberen. Had ik m’n portie cultureel doen ook weer gehad.

Na Tate Modern liep ik via een van de vele bruggen over de Themes, terug richting hotel. Inmiddels was het een uur of 5, dus ik friste me even op en vertrok na een halfuurtje weer de stad in. Op naar Covent Garden naar het restaurant van Jamie Oliver. Ik dacht; ik vertrek lekker vroeg, dan zal het nog wel niet zo druk zijn, maar boy was i wrong.

Na ongeveer drie kwartier lopen (terwijl het tien minuten had moeten zijn) vond ik eindelijk het restaurant! Helemaal niet moeilijk te vinden, maar vrouwen en navigatie hè? En er stond dus een wachtrij van 45 minuten. Boeeeee! Maar ik wilde hier echt graag eten… Ik vroeg hoe het zat met de andere Jamie’s Italian bij Picadilly Cirus en de ober gaf aan dat ’t daar waarschijnlijk rustiger was omdat die 5 verdiepingen hoog is. Nou, ik gaf het nog een kans. Ik liep van Covent Garden richting Picadilly Circus en jeeeeeemig wat was het druk op straat!

De Jamie’s Italian bij Picadilly Circus vond ik gelukkig snel. Ik stapte binnen, het leek er rustig, maar niets was minder waar. Wederom een wachttijd van een halfuur. Nou, dat neem ik dan maar voor lief.

Ik bestelde de witte huiswijn bij de bar en nam alvast een kijkje op de menukaart. In totaal heb ik 50(!!) minuten moeten wachten op een tafel. Gelukkig werd ik vergezeld door een Portugese man (nee, eigenlijk vond ik dat heel irritant). Maar na 50 minuten zat ik eindelijk, bestelde ik en binnen tien minuten stond m’n eten op tafel, haha. Ik ging voor de Porcini Fettucine, met Wild mushrooms, mascarpone, garlic, white wine, lemony gremolata, Parmesan & herby breadcrumbs. En oei, die was lekker. 50 minuten wachten waard? Op zich wel. Ik vond het niet heel erg om zo lang te wachten, maar het was niet de lekkerste pasta die ik ooit heb gegeten. Maar wel heel lekker hoor! En een hele grote portie; ik had er gewoon moeite mee.

Maar je bent bij het Jamie Oliver restaurant en je hebt 50 minuten gewacht op je tafel, dan wil je ook wat. Dus ik bestelde ook nog een toetje: de pavlova met peer, chocoladesaus, knapperige honingdingen en mascarpone en die was heeerlijk. Mjam! Vet machtig.

Het was een lekker diner en ik raad zeker aan om er te gaan eten, maar hou dus wel rekening met de lange wachttijd. Overigens was de huiswijn ook echt lekker.

Na mijn etentje met mezelf (& een boek. Mensen vragen dat steeds, of het niet raar is om alleen te eten. Maar ik vind het helemaal niet gek! Niemand kijkt je ook raar aan, het is chill, je hebt wat aanspraak en je neemt gewoon iets mee om te lezen (je Londen boekje, ga op de wifi of neem een boek mee)) ging ik terug richting hotel. Ik haalde een koffie van Café Nero en deelde een minivlog met jullie. In m’n hotel stortte ik totaal in. Excited over wat ik aan het doen was, maar wel heeeeel moe. Haha! Ik ging natuurlijk weer in bad en keek de een na laatste aflevering van House of Cards seizoen 1.

Nu is het zondag en ik ga zo maar eens opstaan. Ik ben vandaag iets minder enthousiast omdat ik echt pijn aan m’n voeten heb (jezus, ik kan ook echt niks aan) en het regent volgens mij. Boeeee! Dat wordt heel lang thee drinken bij leuke adresjes.

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA TIJDENS MIJN LONDENTRIP VIA INSTAGRAM

MEER LONDEN:

2 reacties op “OP REIS: Pasta met mushrooms bij Jamie’s Italian in Londen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *