Hallo leuke mensen! Vorige week donderdag had ik vet veel zin in cormfortfood en dus besloot ik om een keer Mac & Cheese te maken. Dat heb ik echt nog maar één of twee keer eerder in m’n leven gemaakt en dus was het weer eens hoog tijd.
Door het slechte weer van deze zomer staat m’n eetlust op standje comfortfood en daarom heb ik ook al dagen zin in kaasfondue. Waarom combineren we die twee niet; een Mac & Cheese met de kaas die je normaliter in een kaasfondue stopt. Dit klinkt als een topidee. Toch?
Op culy.nl vond ik het recept voor Mac & Cheese. Hieronder schrijf ik mijn variant ervan uit.
Nodig voor 4 personen:
– 450 gr macaroni
– 40 gr boter
– 40 gr bloem
– 500ml melk
– 1 teen knoflook
– 1 theelepel nootmuskaat
– 1 laurierblad
– 200 gr kaasfondue-kaas
– 30 gr paneermeel
Erbij:
– gemengde salade
– komkommer
– klassieke sladressing (die doorzichtige)
Bereiding Mac & Cheese
Volg het recept op Culy.nl, dat is wel zo eerlijk. Het enige verschil is dat ik voor de kaas de kaasfondue-kaas gebruikte (dus zowel in het recept als voor de topping) en ik heb het teentje knoflook uitgeperst in de bechamelsaus, in plaats van geplet.
Bereiding salade
Het is wel lekker om er een frisse salade bij te maken. Dat deed ik door gemengde sla te mengen met in stukjes gesneden komkommer en een frisse, naturelle dressing. Zoals die klassieke doorzichtige dressing uit de supermarkt. Mjam!
Ik vond het eindresultaat lekker, maar niet zo goed als ik had verwacht. Het was wat vaster van structuur dan ik wilde; ik had gehoopt dat het iets sappiger zou zijn. Juist omdat ik die kaasfondue-kaas had gebruikt… Maar Jan en ik hebben wel echt heerlijk gegeten en hadden ‘s avonds allebei echt een baksteen in onze magen liggen, haha.
Ik moet ook eerlijk toegeven dat mijn pds echt héél slecht ging op dit gerecht. De combinatie van pasta (meel) met bechamelsaus (meel en melk) met heel veel KAAS resulteerde in een dag buikpijn en misselijkheid naderhand bij mij. En ik kan ook niet echt zeggen dat het “totally worth it” was, want zo geweldig was het nou ook weer niet. Nee, ik geloof niet dat we dit veel vaker gaan eten, haha.
Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.
Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, ons fertiliteitstraject, koken, knuffelen met Morris en poes Teddy en DIY projecten in huis, tot m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!
Geef mijn nieuwste boek cadeau aan jezelf of een zwangere in je omgeving!
Onlangs kwam mijn 6e kookboek uit en dit keer eentje voor baby’s! Gewoon wat mijn baby ‘s avonds eet is een ideaal boek voor jonge ouders met kindjes tussen 4 maanden en 1,5 jaar. Met 50 recepten en heel veel tips en informatie helpt het boek je te starten met vaste voeding voor je kleintje én biedt het inspiratie voor het eerste levensjaar (en net even daarna). Bestel het boek op Bol.com, vraag ernaar in je lokale boekhandel of koop het hier direct bij mijn uitgeverij (dan houd ik er het meeste aan over). En niet vergeten: GEEF HET CADEAU!