Mac & Cheese met kaasfondue-kaas

Hallo leuke mensen! Vorige week donderdag had ik vet veel zin in cormfortfood en dus besloot ik om een keer Mac & Cheese te maken. Dat heb ik echt nog maar één of twee keer eerder in m’n leven gemaakt en dus was het weer eens hoog tijd.

Door het slechte weer van deze zomer staat m’n eetlust op standje comfortfood en daarom heb ik ook al dagen zin in kaasfondue. Waarom combineren we die twee niet; een Mac & Cheese met de kaas die je normaliter in een kaasfondue stopt. Dit klinkt als een topidee. Toch?

Op culy.nl vond ik het recept voor Mac & Cheese. Hieronder schrijf ik mijn variant ervan uit.

Nodig voor 4 personen:
– 450 gr macaroni
– 40 gr boter
– 40 gr bloem
– 500ml melk
– 1 teen knoflook
– 1 theelepel nootmuskaat
– 1 laurierblad
– 200 gr kaasfondue-kaas
– 30 gr paneermeel

Erbij:
– gemengde salade
– komkommer
– klassieke sladressing (die doorzichtige)

Bereiding Mac & Cheese
Volg het recept op Culy.nl, dat is wel zo eerlijk. Het enige verschil is dat ik voor de kaas de kaasfondue-kaas gebruikte (dus zowel in het recept als voor de topping) en ik heb het teentje knoflook uitgeperst in de bechamelsaus, in plaats van geplet.

Bereiding salade
Het is wel lekker om er een frisse salade bij te maken. Dat deed ik door gemengde sla te mengen met in stukjes gesneden komkommer en een frisse, naturelle dressing. Zoals die klassieke doorzichtige dressing uit de supermarkt. Mjam!

Mac & cheese

Ik vond het eindresultaat lekker, maar niet zo goed als ik had verwacht. Het was wat vaster van structuur dan ik wilde; ik had gehoopt dat het iets sappiger zou zijn. Juist omdat ik die kaasfondue-kaas had gebruikt… Maar Jan en ik hebben wel echt heerlijk gegeten en hadden ‘s avonds allebei echt een baksteen in onze magen liggen, haha.

Ik moet ook eerlijk toegeven dat mijn pds echt héél slecht ging op dit gerecht. De combinatie van pasta (meel) met bechamelsaus (meel en melk) met heel veel KAAS resulteerde in een dag buikpijn en misselijkheid naderhand bij mij. En ik kan ook niet echt zeggen dat het “totally worth it” was, want zo geweldig was het nou ook weer niet. Nee, ik geloof niet dat we dit veel vaker gaan eten, haha.

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

Mac & cheese

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *