Leonie’s week 5: EditieNL, (g)een eigen huis kopen, (g)een concertkaartje en fantastische pannenkoeken

Hoi allemaal! Dat was het dan: we hebben januari overleefd! Nauwelijks, moet ik toegeven, maar de stomste maand van het jaar (ik ben niet de enige die dit vindt toch?) is weer voorbij. Tijd voor een nieuwe maand en een nieuwe week vol belevenissen. Maar niet voordat ik met je terugblik op mijn afgelopen week. Want hoewel het qua werk nog steeds rustig is, hou ik mezelf wel lekker bezig. Zo nam ik deze week o.a. een item op met EditieNL, had ik een afspraak bij de hypotheekadviseur, ging ik naar een opening van een restaurant en meer. En daarover ga ik je nú vertellen:

Maandag: EditieNL en meeting met agent
Op maandagochtend werd ik heerlijk wakker. Ik zou om 10 uur een afspraak hebben, maar die werd verzet naar 2 uur ‘s middags. Ik hóu daar van. Nog een keertje omdraaien dan maar.

Om 11 uur stonden er een cameraman en presentator van EditieNL bij me op de stoep, om een item op te nemen over Big Mac Saus. Ik vind het echt awesome dat als zo’n programma iemand zoekt met ‘kennis’ van vet voedsel, ze aan mij denken. YES!

Schermafbeelding 2017-02-06 om 10.01.44
Blij ei bij EditieNL

Ik maakte mijn versie van Big Mac Saus (recept vind je hier) en mijn grote vriend van 3FM Domien ging proeven of het ook daadwerkelijk naar de originele saus smaakte. Check hierrrr of dat zo was… (Ik zat uiteraard de hele middag in spanning, want meneer Verschuuren wilde me niet vertellen wat hij had gezegd in het item #potentieleafgangoptelevisie).

Om 2 uur had ik de meeting die verplaatst was van vanochtend. Ik zou weer eens even met mijn agent (niet een politieagent) om tafel gaan om plannen voor 2017 te bespreken. Ik voel echt alles kriebelen in m’n lijf nu ik niet echt een groot project heb waar ik aan werk (lees: een eigen restaurant of een boek of iets van dergelijk formaat, haha) en heb allerlei plannen om wél aan de slag te gaan. En dat gaan we doen. Woehoe! To be continued…

lempicka
Meetingroom! Leuke plek wel! Denk dat ik hier binnenkort ook even een #hipsertournee doe!

Verder kocht ik vandaag kaartjes voor het Surfana festival in juni in Bloemendaal (#kommaaropmetdiesurfdudes) en ik kan niet wachten tot het zo ver is.

En het was een dag van shit regelen. Van administratie (die ik overigens wéér uitstelde tot donderdag) tot belastingzaken, tot sleutels bijdrukken, tot apotheekbezoekjes. Zo’n dag. Prima!

Oeh! En ik kreeg pakketjes!

gorpo
Yes! Eindelijk binnen! Ik bestelde vorige week deze GoPro Hero 5, zodat ik m’n wintersport en surfvakanties goed kan vastleggen <3 En hij heeft spraakbesturing en dat is awesome. Zit ‘s avonds hele verhalen tegen ‘m aan te kletsen. #BFF’s
plus
Super random pakket van PLUS! Met een handig stoofmandje, patent bloem en olijfolie… Volgens mij moet ik hier Bao-buns van maken…?

Dinsdag: Moonlight & bapao
Dinsdag had ik mijn eerste afspraak pas om 21.40 en daarvan zou ik normaal zeggen: dat biedt perspectief. Maar sinds kort is dinsdag echt mijn dipdag (dit was altijd donderdag) en heb ik moeite om dingen voor elkaar te krijgen. Ik werkte wel wat overdag, maar keek ook veel Netflix en chillde. Maar niet in the sexy way.

bapao
Ontbijt.

‘s Middags lunchte ik een Tom ka kai soepje van AH en ‘s avonds ging ik naar Bodybalance. Of nee, dat typ ik wel leuk omdat ik het in m’n agenda zag staan, maar ik ging helemaal niet naar Bodybalance bedenk ik me nu. Ik was lui en had zin in een biertje en een burger en bestelde dus eten en hing op de bank. Zo kan het ook gaan XD.

soep
Lunch.
hburger
Avondeten. Ik bestelde deze burger bij H. burger en vond ‘m lekker, maar niet amaaaaazing. Overigens bestel ik wel echt bizar vaak eten tegenwoordig. Echt slecht.

‘s Avonds laat ging ik dan met vriendin Fleur naar Moonlight, in de Filmhallen. Wát een aanrader is dat zeg! Ik had al alleen maar goede dingen gelezen in de media, maar het is ook echt een prachtige film. En Fleur was de liefste vriendin op aarde. Ik fietste vol liefde terug naar huis <3

Woensdag: eten met Marte en Wintersport voorbereidingen
Op woensdag ging ik dan ein-de-lijk aan de slag met m’n administratie. Ik had de inspirerende taak om nog even 133 bonnetjes in een online systeem in te voeren en 30 bonnetjes aan een papiertje te nieten en ik moet toegeven: ik heb wel eens leukere dingen gedaan met mijn tijd. Maar goed: wat moet, dat moet.

zalm
Lunch! Broodje met roomkaas, zalm en dille.

Ik ontving ‘s middags een pakketje met Paleo-bars en omdat ik eigenlijk allergisch ben voor dat woord (als je het niet kent: niet googelen; dit is een wereld waar je niets mee te maken wil hebben), heb ik ze nog niet geprobeerd. Schande. Welke zal ik als eerste proeven?

bars
Toegegeven: het ziet er wel leuk uit <3

‘s Avonds kwam Marte bij me eten en ik maakte springrolls. Dat wil zeggen: ik bereidde alles voor, maar aan tafel konden we ze zelf nog vullen. Persoonlijk vind ik dit altijd een vrij groot succes; dat je gewoon kunt kiezen wat je wel en niet eet. Love it!

springrolls
Een tafel vol ingrediënten voor de springrolls; je dipt een rijstvel in de kom met warm water en dan leg je het vel op je bord. Vervolgens vul je ‘m (niet te vol) met verschillende dingen. Ik had v.l.n.r.: roerei, garnalen, kip in teriyakisaus, gebakken taugé, mango, tempeh in ketjap, wakame, gebakken sla en avocado. Sojasaus erbij en gaan!

Samen gingen we aan de slag met wat Facebookcampagnes voor mijn tweede boek. Omdat ik vind dat de verkoop omhoog moet (op naar de 10.000!)(dit is tactisch handig als ik ooit nog een derde boek uit wil brengen) en Marte er verstand van heeft. Nice!

IMG_2177
Marte is hard aan het werk en ik ben druk met selfies #bloggerslife

Verder zaten we woensdagavond samen in spanning af te wachten tot er een pakketje van srpr.me zou komen, die zou onthullen welk concept wij vanaf 11 februari gaan beleven. Maar het pakketje kwam pas een dag later :(.

Wél kreeg ik een pakket van Sinner toegestuurd, met accessoires voor mijn eerste wintersport ooit. Héél blij mee. Bedankt Sinner!!

IMG_2175

sinner
Skibril, helm, sokken en een zonnebril van Sinner gekregen <333

Donderdag: Afspraak met de Hypotheker en de opening van Impero Romano
Donderdagochtend werd ik helemaal excited wakker. Ik had de afgelopen tijd met wat vrienden gekletst over een huis kopen en dat ik er wel aan toe ben en vandaag was het moment dat ik voor het eerst met een hypotheekadviseur ging praten. Ik had géén idee van wat er allemaal bij een huis kopen komt kijken én was vet benieuwd naar hoeveel geld ik kon lenen. In mijn eentje. Als zelfstandig ondernemer.

Schermafbeelding 2017-02-06 om 10.55.34
I’m so excited, and I just can’t hide it!

Vet vrolijk begon ik aan m’n dag – ik zag het allemaal vrij zonnig in en voelde me independent as fuck nu ik gewoon mijn eigen boontjes aan het doppen was-, maar was niet zo vrolijk meer na het hypotheekgesprek. Nog een jaartje wachten. Shit.

Ik had in de planning staan om ‘s middags Het Leven Te Vieren (iets waar ik heel goed in ben), maar maakte er ‘troostvoedsel van Bagels & Beans’ van. En toen waren ze óók nog eens de tijm op mijn broodje geitenkaas met walnoten en metzonder tijm vergeten. Potverdikkie.

tijm
Zonder tijm is dit dus echt niks he. STOM!
hakken
Deze foto maakte ik omdat ik het awesome vind dat ik tegenwoordig weer veel vaker op hakken loop. Deze beauties heb ik echt een eeuw niet aan gehad en nu wel weer en ik ben in love. #eenmeternegentigisawesome!

Gelukkig sloot ik m’n dag alsnog top af tijdens de opening van Impero Romano met vriendin Mikki (en voetballer John Heitinga, wat ik echt random vond. Wat doet hij op zo’n opening? Later bleek: hij heeft ook een blog. Didn’t see that coming?). En nog later sloot ik m’n dag nog beter af door behoorlijk onder invloed van cocktails en wijn aan te bellen bij een oude kennis voor een biertje en Bon Iver.

IMG_2205
Met Mikki bij Impero Romano; nieuwe Italiaan aan de Amstel en ze hebben er verrukkelijke truffelkaas en fantastische groene olijven. Het diner heb ik nog niet geproefd…

Ergens deze week vond ik m’n inner Ramses Shaffy terug. Die ene die vorig jaar rond deze tijd nog ongeveer iedere week met een vriendin op dinsdagavond in de kroeg hing tot 3 uur ‘s nachts terwijl de stad allang sliep. En ik vond het wel leuk.

Vrijdag: Fantastische pannenkoeken en concertkaartjes
Vrijdagochtend werd ik dan wakker met een behoorlijke kater en ook die had ik al een tijdje gemist. Maar! Ik werd wel wakker in een knetter schoon huis, want donderdagavond was voor het eerst ooit een schoonmaakster bij me langs geweest. Súper chill. Volgens mij schreef ik vorige week al over dat schoonmaak-gen dat ik mijn hele leven al mis en het voelt heerlijk om dat werk nu gewoon uit handen te geven. Ik heb nu letterlijk glanzende kranen in huis. Weetje hoe lang ik dat al niet gezien heb?!

Verder werd ik vrijdagochtend net te laat wakker, waardoor ik de kaartverkoop van John Mayer miste en dus wéér achter het net viste. Als iemand een kaartje over heeft voor U2, John Mayer of Ed Sheeran: laat je horen!

Om mezelf te troosten bestelde ik kaartjes voor Train en Fink. Zin in <3.

zwemmen
Omkleedhokje.

Verder ging ik op vrijdagochtend ook nog zwemmen (het was een drukke ochtend voor iemand met een kater) én had ik met vriendin Emma afgesproken om koffie te drinken bij Kanarie club. Zo gezegd, zo gedaan.

koffie
Ik vond het vet mooi hoe het zonlicht in m’n glaasje water scheen <3

‘s Middags ging ik lunchen bij Mook pancakes en dat was in één woord: geweldig. Later vandaag (of morgen) komt daar nog een blog over online, want Jezus, wat goed.

mook
Freaking fantastische pannenkoek! (!!1211!!1)

‘s Avonds had ik een chille avond met mezelf en The Voice f Holland, eindelijk weer een zak chips (mijn chipsverslaving is weg)(en daarmee ook mijn goede cupmaat #huilen) en héél lekker avondeten, maar dat moet ook nog online komen.

Zaterdag: Hysterische fotoshoot en pakketjes versturen
Zaterdagochtend liep ik hard, maar ik vermoed dat ik een kleine blessure in m’n heup heb (iets te enthousiast gebodybalanced), dus het ging niet echt lekker.

‘s Middags hield ik een hysterische fotoshoot waar ik kostelijk om heb gelachen met vriendinnen (foto komt binnenkort op Instagram) én verstuurde ik weer eens wat bestellingen van mijn eigen boodschappentasje. Leuk!

tasjes
Boodschappentasjes op de post! Wil je er ook één? Bestellen kan hierrr (even naar beneden scrollen).

Verder was zaterdag niet mijn favoriete dag van de week.

lennep
Zaterdagavond had ik geen zin om te koken en bestelde ik dit kippetje van Café Lennep, via Deliveroo. En ik was niet blij. Het gerecht was half warm (echt lauw, zo jammer) en ik zou er zelfgemaakte appelmoes bij krijgen, maar zie jij ergens appelmoes? NOPE. Ik haat dat soort dingen echt. Dat is net als dat je bij McD iets haalt en dat ze dan de fritessaus vergeten. Niet te doen. Gelukkig had ik zelf nog appelmoes in huis.. #wereldproblematiek

Zondag: Happy Nutella Day
Zondag werd ik wakker met het nieuws dat het World Nutella Day was en deed ik iets wat ik nooit doe. Ik loog. Ik postte een foto van m’n enorme pot Nutella Ferrero (die ik onlangs toegestuurd had gekregen) op Facebook met als bijschrift dat ik deze feestdag ging vieren met m’n unit pot Nutella. Maar dat is helemaal niet waar; Ik heb werkelijk geen hap Nutella gehad die dag, omdat mijn hart als enige ter wereld niet sneller gaat kloppen van Nutella. Wél van chips (hoewel: tegenwoordig meer van wortels dan van chips (vet raar)). Niet van Nutella. Wist je dat heel veel bloggers dit doen? Dat shit die je op social media ziet vaak helemaal niet echt of actueel is? Vet slecht dat ik daar nu een keer aan mee deed. Vanaf nu niet meer. Goed?

Schermafbeelding 2017-02-06 om 10.34.55
LEUGENS.

Verder was zondag een heerlijke dag. Ik ging naar bodybalance (nu wel echt), ging de stad in voor een bikini (binnenkort op surfvakantie!), kwam thuis met de fijnste Adidas-trui ooit en plofte toen op de bank met wijn en kaasjes en The Blacklist. Want daar ben ik ergens deze week ook aan begonnen.

IMG_2277
Deze Maximizer van Primark zat fantastisch en maximized echt goed, maar hij voldoet niet aan m’n sportiefsexy-wens en dus liet ik ‘m voor wat het is. Overigens was het wel bijzonder rustig bij Primark op zondag…
IMG_2282
Blij met mijn nieuwe trui 😀
bodybalance
Bodybalance op zondagochtend. Met een gratis tip van deze sportkneus: glittersokken maken alles beter.

Inmiddels is het alweer maandagochtend; de eerste van februari. Ik heb mijn komende week volgepropt met sociale activiteiten (kopjes koffie, etentjes) en als klapper op de vuurpijl ga ik zaterdag met Partypants op roadtrip met srprs.me. ZIN IN! Ik denk dat dit wel een leuke week gaat worden. Let’s go!

PS: het is echt zó leuk om al jullie reacties op m’n dagboeken te lezen. Dank daarvoor!

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboek nodig. Mijn eerste boek is momenteel uitverkocht, maar je kunt deel 2 hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a..

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | SNAPCHAT. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboeken, let me know @Lterveld #gewoonwateenstudentjesavondseet. Like!

17 reacties op “Leonie’s week 5: EditieNL, (g)een eigen huis kopen, (g)een concertkaartje en fantastische pannenkoeken

 • Wat schrijf je ontzettend leuk Leonie! Ik hoor het je al helemaal zeggen!
  Had ook een paar keer een binnenpretje Tijdens het lezen omdat veel dingen herkenbaar zijn en je het zo leuk beschrijft.

  Liefs, Cathy

 • Joooeee! Ook hier een trouwe lezer hoor! Lees van de vele blogs die ik volg vaak maar halfjes zo’n lap tekst, maar jouw verhalen blijven leuk om te lezen 🙂 Ga het overigens bijna altijd jammer vinden dat ik niet in Amsterdam woon (ZOVEEL mogelijkheden voor eten!!), maar Haarlem bevalt me gelukkig nog goed genoeg!
  Beter krijg je het trouwens voor elkaar om naar het nieuw-aangekondigde concert van Mr. Handsome te gaan, ik zou zooooo graag gaan maar heb geen flauw idee waar ik dan werk en of ik dan vrij kan krijgen. Dus ik ga maar gewoon afwachten totdat ‘ie weer een keertje langskomt!

 • Heee Leonie! Zo leuk om je blogs terug te lezen (ik loop soms een week achter en lees dan alles achter elkaar) maar dit is serieus de enige blog die ik volg. De rest is gewoon niet relevant/oninteressant/teveel van hetzelfde. En dat doe jij zo leuk, je vertelt niet alleen over de goede recepten maar ook de minder goede recepten (of hele slechte weken). Blijf vooral doorgaan met het vertellen van je week, het is juist hartstikke leuk om afwisseling te hebben tussen recepten en ‘het leven’. Groetjesss!

 • Hoi Leonie! Normaal reageer ik ook nooit, maar ik zag een berichtje uit Auckland langskomen en ik dacht, waarom ook niet? Ook hier in Brisbane lees ik elke week je verhalen weer vol enthousiasme en geniet ik van al je belevenissen. Keep up the good work!

 • Christine zegt:

  Ik reageer eigenlijk nooit op blogs, maar jij verdient gewoon ff een dikke pluim! Voor je altijd eerlijke verhalen in je blogs en je aanstekelijke enthousiasme! Thanks en ik hoop dat je nog lang door blijft bloggen! Keep up the good work! 🙂

 • Hoi Leonie,
  Wat enorm balen van je huisje, denk je alles op orde te hebben maar dus niet goed genoeg volgens de hypotheekadviseur. Stom van je concertkaartjes, maar dat kan natuurlijk nog goedkomen via ticketswap etc. En het broodje geitenkaas ziet er echt vies uit haha. Die pannenkoek ga ik zeker eens uitproberen als ik over een half jaar weer in Nederland ben, die ziet er echt fantastisch uit! En ik ga (dan/ nu??) een tasje bij je bestellen, omdat ik weer een studentje wordt. Geniet van je komende week!
  Groetjes uit Auckland (waarvandaan ik je blog trouw volg)

 • Lekkere week! ik laat eigenlijk nooit een reactie achter maar ik vind het heerlijk om jouw eerlijke mening over een week te horen. niet alles gaat altijd goed, en ik denk dat jij goed weergeeft dat wat van een afstand een mooi leventje lijkt, ook wel eens wat dingen in fout gaan.. En dat bedoel ik niet verkeerd of lullig, maar het lijkt soms zo perfect bij andere bloggers.. en ik vind dit een verademing 🙂 neemt natuurlijk niet weg dat sommige dingen gewoon k.t zijn, zoals je koop-droom 🙁

 • Er komt een extra John Mayer concert! Misschien maakt dat je stomme week weer een beetje goed? Verkoop start vrijdag om 12:00 uur!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *