Leonie’s week 4: tweede druk, uitgebreid op de radio, vakanties boeken en Serieuze Zaken

Hoi allemaal! Het is al bijna maandagavond en ik heb nu pas tijd om te beginnen aan mijn dagboek van de afgelopen week. Erg? Nee hoor. Gewoon druk. En dat is TOP!

De afgelopen week was ook druk. Op een heerlijke manier. Ik at met m’n eetclub, was twee keer op de radio, kreeg een nieuwe camera, zette serieuze stappen in Het Leven en belandde nog net niet met alcoholvergiftiging in het ziekenhuis tijdens een weekendje weg met vriendinnen. Overigens is dat laatste natuurlijk enorm overdreven, maar ik heb je aandacht. Goed. Klaar voor mijn dagboek van week 4? Let’s go!

Oh en laat ik beginnen met zeggen dat ik het heerlijk en awesome vond om al jullie reacties op mijn vorige dagboek te lezen <3. LEUK!!

Goed. Dan nu over op vorige week maandag…

Maandag: eten met eetclub
Op zondag had ik kutnieuws gehad en ik besloot op maandagochtend dat ik helemaal geen zin had om daar over in te zitten. En dus deed ik het niet. Overdag werkte ik knetterhard en had ik een topdag en ‘s avonds ging ik eten met Anne en Ingelise van mijn eetclub. Heerlijk! Ingelise maakte een veganistische hartige taart met o.a. spinazie en artisjok en het smaakte me bijzonder goed. Yay!

spinazie
Hartige taart: alles aan elkaar gebonden met tofu. Mjam!
vis
Oh: en ik lunchte kibbeling want daar had ik zin in, haha.

Dinsdag: tweede druk, sushi en op vakantie
Dinsdag kreeg ik het nieuws van mijn uitgever dat we dan nu toch echt gingen beginnen aan de tweede druk voor mijn  tweede kookboek én de vijfde druk voor mijn eerste kookboek. WOEHOE! Goed nieuws!

IMG_1912
TWEEDE DRUK WOEHOE

‘s Middags had ik dus wel even wat lekkers verdiend en dus bestelde ik sushi als lunch. Decadent? Ja. Lekker? JA.

sushi
Sushi <3

Verder had ik heel ambitieus in m’n agenda staan dat ik m’n administratie zou inleveren (wat in de praktijk betekent dat ik bonnetjes aan een a4tje moet nieten en in een map verzamelen en helemaal naar de Keizersgracht moet fietsen om het in te leveren), maar dat stelde ik uiteraard uit. (En tot nu toe heb ik me er nog niet toe weten te zetten #alleenmaartijdvoorleukedingen).

Nee, in plaats van keihard aan de administratie, gebruikte ik mijn tijd om een vakantie te boeken. Vakantie (surfen in het speciaal) is namelijk de beste afleiding en tijdsbesteding ever en ik had er zin in. Samen met vier meisjes waarvan ik er één maar echt goed ken, ga ik in maart surfen op FUERTEVENTURAAAA. En wijn drinken. En zonnebaden. En boeken lezen. En misschien wel een beetje werken. Wat heer-lijk.

Nu denk je: toffe vakantieplannen Leo!, maar dit is nog niet alles. Ik legde namelijk ook dinsdag even vast dat ik begin maart voor het eerst op wintersport ga (en een outfit van The North Face krijg <3333) én kreeg m’n bevestiging binnen van de srprs.me-trip die ik met Marte ga maken in februari. Weetje? Ik vind dit best wel een lekker vooruitzicht.

Dinsdagavond sloot ik m’n avond dan nog even heerlijk af met een lesje bodybalance en een dikke barbecue chicken pizza erna. Nice!

IMG_2004
En zennnnnn

PS: Wist je dat het dinsdag Nationale Pindakaasdag was en dat Lindanieuws.nl me daarover interviewde? Lees het hier!

Woensdag: uitgebreid op Radio 1, RTV Drenthe en lunchen bij Instock
Woensdagochtend begon mijn dag vroeg. Dat wil zeggen; ik moest om 8 uur opstaan (en normaal lig ik tot 10 uur in bed #avondmens). Ik moest als de wiedeweerga naar de fietsenmaker, want mijn achterband was plat en ik leerde van mijn moeder dat je sommige dingen als vrouw gewoon niet moet willen kunnen en een achterband plakken is daar één van. Dus om 9 uur stond ik bij de fietsenmaker op de stoep. Om vervolgens om half 10 mijn eerste afspraak thuis te hebben.

Reinout van Radio 1 kwam bij me langs om een uitgebreid item over Influencers op te nemen, dat ‘s avonds bij Langs de lijn en omstreken werd uitgezonden. Ik was 3x te horen woensdagavond en je kunt de fragmenten hierzo terugluisteren.

Ook namen we samen meteen even een nieuwe aflevering op van tosti’s bakken met leuke mannen. Check die hierzo!

tosti

Na het radio-item moest ik me haasten naar Amsterdam Oost, waar ik met vriendin Hiemke had afgesproken om te lunchen bij Instock. Dit is een restaurant waar ze alleen maar gebruik maken van voedsel dat anders weggegooid zou worden en dat vind ik tof.

We lunchten er een borrelplankje (niet het plankje zelf) met verschillende kleine gerechten van de kaart en vonden het allebei fantastisch. Super lekker. En alles even lekker; van de pompoen-wortelsoep tot het bananenbrood tot de zelfgemaakte rösti tot de salade. Vette aanrader!

IMG_2003
Cafépoes bij een random café op de Linaeusstraat

Daarna snelde ik door naar een andere uithoek van Amsterdam (Amstelstation) om een nieuwe camera op te halen. Ik mag van Nikon een nieuwe spiegelreflexcamera uitproberen, dus je hoort binnenkort of ik er blij mee ben :).

En daarna ging ik naar huis om m’n huis op te ruimen, omdat ‘s avonds de schoonmaakster langs zou komen (en dit is een ding toch: opruimen voordat de schoonmaakster komt?). Super decadent (alweer), maar ik heb besloten dat ik een schoonmaakster ga nemen. Ik heb gewoon absoluut niet het gen om op te ruimen of schoon te maken en absoluut wel het talent om er een dikke teringzooi van te maken in huis en dat moet nu maar eens anders. Onder het mom; je kunt niet alles zelf, besloot ik dus een schoonmaakster te nemen. Aanstaande donderdag komt ze voor het eerst en ik heb er helemaal zin in :D.

Oeh en woensdagavond zette ik Serieuze Stappen In Het Leven toen ik een afspraak maakte bij de Hypotheekadviseur. Misschien wil ik wel, nee; ik denk dat ik in mijn eentje een huis wil gaan kopen. In Amsterdam. En ik vind het fucking exciting.

Donderdag: ik ving per ongeluk een vogel en ging op hipstertournee
Donderdagochtend ving ik per ongeluk een vogel toen ik onderweg was naar het zwembad om baantjes te trekken. Het was een goudhaantje en hij was de liefste ooit. En een beetje in de war, want hij lag op z’n rug met z’n pootjes omhoog op de stoep. Dit kattenvrouwtje doopte zich echter om tot echte vogelaar en redde het kleine flupje door ‘m onder een boom te zetten. Na een halfuurtje baantjes trekken was hij weg. Ik denk dat het het heeft overleefd. Maar misschien ook niet.

Anyway; het was een leuk begin van de dag. DIERENLIEFDE!

IMG_1958
Kijk nou wat een schatje
IMG_2005
En daarna was het voedertijd voor deze drie zwerfers <3

‘s Middags fietste ik wederom een pokke eind door Amsterdam om te gaan werken in de Utrechtse straat. Ik wilde namelijk aan het einde van de middag weer pianospelen bij CREA en dit lag op de route.  En ik hou er van om te werken aan de andere kant van de stad omdat ik dan 1. aan m’n lichaamsbeweging kom en 2. nog eens nieuwe plekken ontdek.

IMG_2002
Intens lekker lunchen en werken bij De Huyskaemer

Bij de Huyskaemer streek ik neer voor een broodje geitenkaas met spek en dadels (to die for lekker) en werkte ik een paar uur aan m’n blog. Erna ging ik inderdaad naar CREA voor een uurtje pianospelen en zo was ook donderdag weer een heerlijke dag.

geitekaas
Fucking heerlijk.

Vrijdag: cadeautjes, Vondelpark en omaweekend!
Vrijdagochtend werd ik vet vrolijk wakker. Aan het einde van de dag zou ik vijf vriendinnen meeten voor een weekendje omaweekend (ik leg dit zo uit) en ik had er super veel zin in. Bovendien had ik bedacht dat ik voor ieder vriendinnetje iets liefs wilde doen, dus daar ging ik me vandaag mee bezig houden.

Op de fietst sjeesde ik door een zonnig Amsterdam om koekjes te halen bij Van Stapele in het centrum. Dit zijn de lekkerste koekjes van Amsterdam (echt!) en ik vond het leuk om voor al m’n vriendinnen een mee te nemen.

vanstapele
De bekende koekjes van Van Stapele: een soort brownie met witte chocolade vanbinnen en dan knapperig en warm en smeuïg tegelijk.

Daarna haalde ik bij een leuk zaakje om de hoek bij de Foodhallen mooie handgemaakte kaartjes en in de Foodhallen streek ik bij Le Big Fish neer om de kaartjes te schrijven en een soft shell crab bun te lunchen.

softshel
Gestoomd broodje met een knapperige gepaneerde soft shell crab, met wakame (zeewier) en wasabimayo. ZO lekker!
kaartjes
Handgemaakte kaartjes <3

Daarna haalde ik bij mijn vaste Starbucks op de Overtoom een Decaf Caramel Macchiato (#gewoontemens) en ging ik wandelen in het Vondelpark. IJSKOUD. Maar ook heerlijk. En nu wil ik een hond.

IMG_2017
Lucky shot in de achtertuin. Op naar het Vondelpark!
IMG_2048
Het Vondelpark was bevroren <3

Om een uur of half 6 meette ik m’n friends en gingen we naar Zeewolde, alwaar we aan ons omaweekend begonnen. met een friettafel: het beste idee op aarde.

Schermafbeelding 2017-01-30 om 18.02.09
Bizar veel reacties op de friettafel. Het idee: heel veel friet en snacks kopen en je tafel bedekken met aluminiumfolie en alles er op gooien. Mjam!
IMG_2088
Friettafel FTW!

Zaterdag en zondag waren we dan lekker met z’n zessen in the middle of nowhere en deden we wat we ieder jaar met omaweekend doen: heel veel wijn drinken, heel veel lekker eten, heel veel spelletjes, een lange wandeling door de natuur, eten bij een pannenkoekenhuis en vooral heel erg met elkaar bijkletsen. Liefde!

IMG_2089
Zes brakke meisjes
eland
Zoek het rendier.
IMG_2074
Het was net alsof ik op IJsland was
chocolade
Amber snapt hoe je charmant een lekker koekje eet. Ik niet.
wijn
Deze wijnen kreeg ik toegestuurd van Baltazar (maandelijks wijnabonnement). Vooral die middelste was HEEL lekker. Check hier voor meer info!

En nu is het alweer maandag en heb ik er alweer een enorme to do list afgewerkt. Maar daar vertel ik je volgende week over.

De komende week ga ik o.a. naar de hypotheekadviseur, met Marte onze srprm.me-trip voorbereiden, m’n administratie inleveren (nu echt), naar een cocktailevent, naar de film en meer. Spreken we elkaar volgende week weer? Gezellig!

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboek nodig. Mijn eerste boek is momenteel uitverkocht, maar je kunt deel 2 hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a..

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Volg mijn chaotische leven via INSTAGRAM en Instagramstories |  YOUTUBE | FACEBOOK | SNAPCHAT. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboeken, let me know @Lterveld #gewoonwateenstudentjesavondseet. Like!

26 reacties op “Leonie’s week 4: tweede druk, uitgebreid op de radio, vakanties boeken en Serieuze Zaken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *