Zoete aardappelfriet met kipkluifjes

Hi there! Soms heb je van die dagen dat je echt geen zin hebt om te koken en gewoon echt wil schransen. Ik had zondag zo’n dag. Hoewel ik ‘s middags nog bij een pannenkoekenrestaurant een unit pannenkoek bijna had opgegeten, had ik ‘s avonds alweer trek in de volgende flinke maaltijd.

Ik maakte zoete aardappelfriet in mijn Airfryer en at erbij kipkluifjes van Ron Blaauw. Voor wie geen idee heeft wie dat is: hij is chef en bekend.

Top aan deze ietwat kleurloze maaltijd (of eentonige maaltijd) was dat ik wél gewoon groentes at, want zoete aardappel is groente en geen aardappel. Yes!

Nodig voor één persoon: een hele zak zoete aardappelfriet (ligt in het koelvers vak, bij de aardappelschijfjes) – 1 hele bak kipkluifjes van Ron Blaauw (bij AH bij het speciale vlees)

De zoete aardappelfrietjes besprenkel je met olijfolie en doe je 8 minuten op 200C in de Airfryer. Vet relaxt!

De kipkluifjes moesten nog 12 minuten in de oven op ik weet niet meer hoeveel graden. Maar dat staat op de verpakking, dus dat is top.

Ik serveerde m’n maaltje bij elkaar in een diep bord en at er truffelmayonaise bij, want: hemel. En dat was dus fantastisch. Die kipkluifjes zijn ge-wel-dig. En zoete aardappelfriet is sowieso veel te lekker. Helemaal met truffelmayo. Ik was een gelukkig mens <3 Maak je het na? GO!

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboek nodig. Mijn eerste boek is momenteel uitverkocht, maar je kunt deel 2 hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a..

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Volg mijn chaotische leven via INSTAGRAM en Instagramstories |  YOUTUBE | FACEBOOK | SNAPCHAT. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboeken, let me know @Lterveld #gewoonwateenstudentjesavondseet. Like!

2 reacties op “Zoete aardappelfriet met kipkluifjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *