Zelf Big Mac Saus maken

Hello you! Vanochtend stond EditieNL bij me op de stoep voor een item over… McDonald’s! Nou, daar mag je mij voor wakker maken. Ik ben namelijk dol op McDonald’s voedsel en met mij vele anderen. Het item dat EditieNL aan het maken was gaat over dat de Big Mac Saus tegenwoordig op sommige plekken te koop is en ongekend populair is. Aan mij de vraag of ik deze saus misschien na kon maken en natuurlijk wilde ik dat wel. En jij ook, want het is lékker!

Nodig voor 4 burgers (snap je de woordspeling?): 3el mayonaise – 2tl zachte mosterd – 2el augurkenblokjes – 3tl witte wijnazijn – 1tl uipoeder – 1tl knoflookpoeder – 1tl suiker – 1/2tl paprikapoeder – snufje witte peper

Meng alle ingrediënten door elkaar en je hebt je zelfgemaakte Big Mac Saus. Yes, zo simpel is het echt. Je zou nog kunnen variëren door er een beetje piccalilly door te doen of ketchup. Maar niet te veel! En je moet echt zelf proeven of de verhouding goed is op deze manier. Volgens mij komt hij aardig in de buurt, maar laat je eigen smaakpapillen oordelen ;-).

Op dit moment is EditieNL aan het vragen aan echte McDonald’s liefhebber Domien( van 3FM) of mijn Big Mac Saus lijkt op de originele. Fingers crossed dat hij het verschil niet proeft… 😀

Je ziet het hele item vanavond om 18.15 uur op RTL4 in EditieNL. Ik ga kijken. jij ook?

Oh en laat even weten als je de saus hebt nagemaakt en wat je er van vindt; komt ‘t in de buurt van de Big Mac Saus of kun je beter omfietsen en toch gewoon het origineel halen? Laat je horen!

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboek nodig. Mijn eerste boek is momenteel uitverkocht, maar je kunt deel 2 hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a..

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Volg mijn chaotische leven via INSTAGRAM en Instagramstories |  YOUTUBE | FACEBOOK | SNAPCHAT. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboeken, let me know @Lterveld #gewoonwateenstudentjesavondseet. Like!

4 reacties op “Zelf Big Mac Saus maken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *