Leonie’s week 3: veel opnames, veel thuis, naar Rotterdam en heel veel sporten

Hoi allemaal! Vorige week was ik er even niet met mijn weekdagboek, omdat ik toen nét een uitgebreid verslag had geschreven over Bangkok (waar ik die week 5 dagen was), maar deze week – nummer 3 nog maar – ga ik je gewoon weer bijpraten over wat ik allemaal heb beleefd. En ik kan je vertellen: het is rustig. Er zijn amper events (of ik word gewoon nergens meer voor uitgenodigd, haha)(#help) en qua werk ga ik wel lekker, maar is het ook een soort van rustig. Ik was deze week veel thuis, maar ook daar maak je zo nu en dan wat mee. Benieuwd? Lees mee!

Maandag: vet veel advertorials
Omdat ik zondag terug was gekomen uit Bangkok, was maandag een hele drukke dag. Ik zou eigenlijk gaan filmen met de leuke mannen van Manify.nl, maar ik moest het helaas afzeggen wegens DRUKTE. Drie advertorials moesten er gemaakt worden; jaja, er wordt hier ook heus gewerkt. Ik was er de hele dag mee bezig.

Oké, behalve toen ik even ging hardlopen maandagochtend. Ik had dingen aan m’n hoofd en ging dat er eens even uitrennen. Mijn zus belde halverwege mijn rondje…

“Zit de politie achter je aan?! Waarom rén je?!”

Ik weet ook niet wat er aan de hand is. (Ik weet het wel, maar zeg het niet).

IMG_1786

POST! Ik ontving deze week nieuwe chocolade van Côte D’Or en het is GEWELDIG.

Dinsdag: filmen met de winnaar van Heel Holland Bakt en bellen met Rotterdam
Dinsdagochtend stond Rutger van den Broek gezellig bij me op de stoep. We gingen een video opnemen waarin we een fucking fantastische cheesecake maakten en binnenkort zie je die terug op mijn blog en YouTubekanaal! Vét gezellig was dit.

geheim

Binnen een uurtje stond de video er op en dat was top, want ik moest meer dingen doen. Mails, blogs, video’s editten. Echt, het was best druk.

Om 3 uur had ik een call (dit klinkt interessanter dan ‘een telefoongesprek’) met iemand in Rotterdam over een evenement waar ik binnenkort twee uur lang een presentatie/workshop ga geven. LEUK! Serieuze dingen. Vind ik awesome. Ik wil dat vaker doen!

Untitled-1

Dit is een hint.

Dinsdagavond ging ik weer sporten: bodybalance. We doen sinds afgelopen zondag een nieuwe les, met o.a. de birdpose, en ik vind het zo awesome dat ik dat een beetje kan. Vijf seconden. Wiehoe! Ik wil dit proberen vast te leggen op foto, maar ik weet nog niet hoe. Wordt vervolgd…

Woensdag: even op en neer naar Brazilië en Brimstone
Woensdagochtend kreeg ik tof bezoek. Obrigado kokoswater kwam bij me langs met een gepimpt Volkswagenbusje. Ik moest naar buiten komen en nam plaats in het busje, alwaar ik door middel van een VR-bril (noem je dat zo?) eventjes naar Brazilië ging. Serieus; dit is ge-ni-aal. Door die bril kon ik een kijkje nemen op de kokosnotenplantage in Brazilië en had ik echt het gevoel daar eventjes te zijn. Terwijl ik met -2 in een busje in Amsterdam zat. Echt: wat cool. En lekker ook! Ik mocht natuurlijk wat van het kokoswater proeven en hoewel ik dit normaal naar kots vind smaken, werd ik hier echt blij van. Mjam! Aanrader, om bijvoorbeeld ‘s ochtends door je smoothie te gooien. En leuk begin van de dag :)

Woensdagmiddag had ik zin in een vette lunch en geheel in #yoloswag ging ik dus gewoon even langs Snackbar Evert. Frikadel speciaal FTW!

IMG_1706

White Collar (zoooooo’n aanrader!) en friet.

‘s Avonds had ik zin om iets te doen, maar ik had even geen zin in sociale dingen deze week en dus ging ik lekker alleen naar de bioscoop. En wel naar Brimstone. Lekker gezellig. Ik vond het echt een VET goede film en jullie moeten ‘m allemaal zien. Ik kan niet uitleggen (ik typte uitlachen, hahaha) waarom en ik vond het niet -zoals Hugo Borst in DWDD die avond zei- een meesterwerk, maar wel een must see. En helemaal niet te lang (zoals Matthijs zei). GA!

Donderdag: zwemmen, hotspot en studio huren
Ik begon mijn donderdag met baantjes trekken in het zwembad om de hoek. Ik had de hele baan voor mezelf en dat was vet relaxt, want dan kun je een beetje doorzwemmen. Ik verbaasde me er wel over hoor; hebben zoveel mensen hun goede voornemens nu al in de prullenbak gegooid?! Of is gewoon niemand op donderdagochtend vrij…? #voordelenvaneigenbaaszijn

bikin

Lelijke tenen, een awesome enkelbandje en een natte bikini.

‘s Middags was het tijd om weer wat te ondernemen voor de #hipstertournee en dus streek ik neer bij Kanarie Club; een nieuwe hotspot in Amsterdam West. Ik ben er super enthousiast over en schreef er deze blogpost over. Moet je naartoe!

kanari2

Aan het einde van de middag huurde ik nog een studio bij CREA en ging ik weer eens even piano spelen (€4 voor een uur, love it). Omdat mijn piano thuis stuk is had ik al een tijdje niet (fatsoenlijk) gespeeld en CREA had gewoon een níeuwe piano staan. Mannnnnn, wat fijn. Ik werd hier zo blij van! Ik heb het voornemen om dit veel vaker te gaan doen. Muziek maken hoort gewoon bij wie ik ben en ik word er blij van; waarom doe ik dit dan te weinig?!

piano

Nieuwe piano bij Crea. Hij speelt fantastisch. Studio 3.02!

Vrijdag: video’s opnemen, cake bakken, huis opruimen en chillen
Vrijdag nam ik twee video’s op; de tostivideo die nu al online staat én een extra video, die waarschijnlijk dinsdag online komt.

IMG_1806

Hier doe ik alsof ik m’n tanden zet in een tosti met garnalen. Zou jij je tanden er in zetten?

Verder ontdekte ik een verpakking Koopmans Yoghurtcake in m’n voorraadkast en bedacht dat ik die wel eens klaar kon gaan maken. Wonder boven wonder (echt; ik kan absoluut niet bakken) lukte die cake gewoon vet goed. Nice!

IMG_1787

Niet gesponsord, wel awesome.

IMG_1792

HET LUKTE. Hij is gaar en bruin en smaakt fantastisch <3

De rest van de dag ging ik eens even m’n huis opruimen en kocht ik planten <3.

IMG_1815

Hoe tof is een ananasplant? Deze kocht ik voor €15 bij een plantenzaak op de De Clerqstraat.

IMG_1785

Ontdekking van deze week: kaneelstokjes met heet water maakt kaneelthee!

‘s Avonds plande ik een avond met mezelf en lekker eten en The Voice Of Holland. Guilty pleasure. Hoewel ik alleen de stukjes kijk waarin gezongen wordt, de rest zet ik op mute en dan doe ik andere dingen. Zoals het boek van Tim Hofman lezen.

tim

Deze week besteld, ontvangen én uitgelezen; de dichtbundel van Tim Hofman. Ik vond het ingewikkeld, maar wel interessant. En ik vind dat je het gewoon moet lezen, omdat het awesome is dat hij dit uitbrengt en ik ‘m een flinke boekverkoop gun.

Zaterdag: Rotterdam!
Zaterdag ging ik naar Rotterdam omdat mijn zus, zwager en baby Oscar daar waren. Mijn ouders kwamen ook die kant op en met z’n zessen gingen we Rotterdam in. Van de Kralingse plas tot het centrum en lekker uit eten op de Witte de With.

IMG_1854

Hallo Kralingse plas; wat ben je mooi met je ijslaag en de skyline van Roffa (mam: “wat is Roffa?”) op de achtergrond.

baby

Met mijn favoriete mens op aarde <3

roffa

Bangkok eat your heart out; Rotterdam is ook gewoon mooi bij zonsondergang.

super

Hier gingen we een hapje eten. Ik schrijf er later een blog over!

Zaterdagavond liep ik van Amsterdam Centraal terug naar huis. Ik deed er ruim een uur over en vond het heerlijk. En ja: dit mag je ook een workout noemen (de vierde deze week). De volgende dag had ik spierpijn in m’n billen.

Zondag: het was een bijzondere dag
Zondagochtend ging ik sporten en op de weg naar huis kwam ik langs een zonnig Erasmuspark, waar mensen aan het schaatsen waren. Ik vond het mooi en streek er neer. En daar schreef ik een verhaaltje over. En dat kun je hier lezen.

IMG_1889

Je eigen mok thee meenemen naar het park is niet raar.

En nu is het alweer maandag en is het tijd voor een nieuwe start. Ik ga deze week keihard aan het werk en flink nieuwe tripjes plannen. Een klein tipje (tripje) van de sluier: in februari ga ik waarschijnlijk met srprs.me 5 dagen weg, in maart ga ik voor het eerst op wintersport en ga ik hopelijk surfen op Fuerteventura, in april naar Ibiza, in mei en juni moet ik nog plannen maken (hey New York, wat denk je er van?), in juli weer naar het leukste festival van het Noorden (de kaartverkoop startte deze week, KOOP KAARTEN!) en in augustus waarschijnlijk naar Sziget in Boedapest, met Festival.travel. Kennen jullie die website? Het is geniaal; je kunt er hele festival-vakanties boeken. Buitenlandse festivals worden namelijk steeds populairder onder jongeren en dan kun je er net zo goed een vakantie aan plakken toch? Ik ga waarschijnlijk deze zomer eens uitproberen hoe dat precies werkt via Festival.travel en ik heb er zinnnnn in.

Dus; toffe plannen. Ik heb er wel zin in. Maar eerst deze week even doorkomen. Ik heb een beetje te weinig op de planning, dus daar moet ik even iets aan doen. Gelukkig heb ik een heer-lijk weekend voor de boeg met de liefste vriendinnen in een huisje in the middle of nowhere met heel veel wijn <3. En liefde. En eten. En hopelijk sneeuw. Tot volgende week!

Oh, en laat je een reactie achter als je dit hele stuk gelezen hebt? <3 Daar word ik altijd blij van! :)

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboek nodig. Mijn eerste boek is momenteel uitverkocht, maar je kunt deel 2 hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a..

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | SNAPCHAT. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboeken, let me know @Lterveld #gewoonwateenstudentjesavondseet. Like!


47 reacties

Marieke -

Ik loop een weekje achter, maar wat mooi geschreven dat Andere Stukje. Het was aandoenlijk en ik hoop dat de narigheid inmiddels wat minder aan de oppervlakte ligt. Succes met alles waar je mee bezig bent!

Eva -

Gelezen! Vind dit altijd een van de leukste stukjes om te lezen:)

leonie -

Dat vind ik vet leuk om te horen!

Susan -

Ik lees je dagboek elke week! Ik wordt altijd vrolijk van hoeveel je van alle dagelijkse en bijzondere dingen die je doet geniet. Veel plezier met de voorbereidingen op je tripjes :), en nieuwe tripjes bedenken… Heel zwaar, ik ben daar nu ook druk mee – juist in de weken dat ik minder werk en dus minder geld verdien haha.

leonie -

Haha ja, maar dan heb je juist tijd om dit soort dingen te bedenken ;-).

Wendy -

Ik vind je dagboeken altijd echt tof om te lezen, ik hou van je schrijfstijl! :)

leonie -

Dat vind ik leuk! 😀

Femke -

Dat ziet eruit als een heerlijk week! En wat een ontzettende leuke plant! Die zou ik ook wel in huis willen. Te gek :)

leonie -

Cool he! Ik had ‘m ook bij iemand anders gespot en dacht: dit heb ik nodig.

Marieke -

Hee Leonie,
Ik heb ‘m ook weer gelezen hoor! Kijk altijd uit naar je dagboeken :) Ben wel benieuwd of het nog ‘aan’ is met je verkering? Aangezien ik hem niet voorbij hoor/zie komen.. Knalze weer deze week!

Anke -

Natuurlijk heb ik dit artikel ook weer helemaal gelezen. Je schrijft leuk!
Ik volg je ook op snapchat/Insta en ik hoor gewoon hoe je dit artikel verteld. Geweldig!
En wat heb je een heerlijk ventje als neefje! 😀

leonie -

Jaaaaa lieverd he 😀

Jacqueline -

Balen van die ander….blijf zo geweldig schrijven!!!
Sterkte

leonie -

Thanks! <3

Willemijn -

Ik ben een meeega trouwe volger maar stiekem wel een stille, dus ik dacht ik reageer ook een keer! Ik vind het zo cool hoe jij leeft, dat klinkt misschien heel raar maar je doet echt precies waar je zin in hebt en waar je blij van wordt, dat zouden meer mensen moeten doen (zoals ik). Je weekoverzichten vind ik heeeerlijk dus ga vooral door zoals het nu gaat!

leonie -

Jaa wat leuk dat je een keer reageert!

Jard -

Je hebt me geïnspireerd met deze post. Ik kwam veel dingen tegen die ik eigenlijk ook super leuk vind maar nooit doe, en jij doet het wel allemaal, en ook nog in één weekje. Alleen naar de bioscoop gaan, piano spelen (doe je dat al lang? heb je les gehad?), zwemmen, vijf keer sporten, op reis gaan, gewoon een uur gaan wandelen, ergens gaan zitten en schrijven… Bedankt voor de inspiratie!

leonie -

YES! Dat is tof om te horen. Geniet er van! 😀

Elise -

Ik ben een stille maar heel trouwe lezer. Wat jammer van Shanghai, hoop dat het goed met je gaat!

leonie -

Thanks, het gaat goed! 😀 Fuck Shanghai 😉

Nora -

wat heerlijk om te lezen! Vooral je yoloswag snackbar uitspatting #hilarisch
Hopelijk gaat alles goed met je, het lijkt of je ‘stuff’ aan je hoofd hebt? Keep strong girl!!
En mooi verhaaltje op medium!

leonie -

Het gaat goed 😀 Ook mét dingen aan m’n hoofd :)

Lianne -

Ja, ik lees ze ook helemaal. Je schrijft gewoon lekker en hebt gewoon leuke foto’s. En ik vind je neefje trouwens echt een poppie! <3 Je verhaaltje straalt ook veel liefde uit. Gewoon liefde voor het ijs en wat dat met mensen doet. Fijn gevoel vind ik dat altijd. 😀

leonie -

Jaaa het was ook zo mooi <3 En Os is awesome haha 😀

Lieke -

Oooh wat een heerlijk jaar vol tripjes! Wel jammer van shanghai en vooral bali, dat is zo’n heerlijk eiland! Tipje, met turkish airways vlieg je goedkoop naar Indonesie. En die maatschappij is verrassend goed (is al jaren de beste van Europa en staat op nummer 7 vd wereld). Ik heb ermee gevlogen en beviel me super! Ik had veel beenruimte, veel filmaanbod en voor een vliegtuig best goed eten. Aanrader wel! 😀

leonie -

Thanks voor de tip! Bali ga ik zeker nog naartoe; ik móet surfen!

Nadia -

Ik las ook je andere verhaaltje, je hebt talent …. and keep your head up girl :)

leonie -

Ah wat lief! Ik blijf lekker doorschrijven :) Head up lukt wel! 😀

Imme -

Hahaha mijn moeder zegt ook “wat is Roffa”

leonie -

hahaha zo lief

Heleen -

Wat een prachtige foto’s van Rotterdam…. zo is “mijn” stad op zijn mooist!

leonie -

Thanks! Het was ook wel echt té fotogeniek <3

mark -

lees altijd met veel plezier je verhalen en wat je allemaal meemaakt, super nice ! waar haal je die energie altijd vandaan haha , ga zo door ! :)

leonie -

Ah dat is leuk om te horen. Bizar ook om te lezen, omdat ik nu echt de hele week op m’n gat heb gezeten voor m’n gevoel, haha.

Malou -

Ik lees je dagboeken altijd! 😬 Lekker weekje weer en wát een schattig neefje heb je toch! Waar zijn Shanghai en Bali in de to go lijstje?

Malou -

JE to go lijstje natuurlijk 🙈

leonie -

LIEF HE! Shanghai en Bali zijn omgegooid. Bali wil ik nog wel, maar tickets zijn duuuuur. Zit ff een aanbieding af te wachten..

Rosemarijn -

Helemaal gelezen: check!

leonie -

Sticker van de juf!! 😀

Lotte -

Ontzettend leuk fotodagboek weer :) Word ik weer vrolijk van haha

leonie -

Thanks Lotte! Ik word vrolijk van je comment 😀

Marieke -

Ik word altijd blij van jouw dagboeken, dus JA ik lees het helemaal en ik laat graag een reactie voor je achter! Wat een toffe plannen weer!

leonie -

Ah zo gezellig Marieke 😀

Nicky -

Een heerlijk rustig weekje, maar ik snap wel dat je weer zin hebt in een vollere planning. Dat heb ik ook altijd als je een tijdje wat mindere hebt. Wat leuk dat je voor het eerst op wintersport gaat ! Waar ga je naartoe? Of moet je nog boeken? Ik wil namelijk ook in Maart weer op wintersport maar ik moet ook nog een leuke bestemming uitzoeken.

leonie -

Ik ga naar Brand in Oostenrijk. Nog nooit geweest dus, maar volgens m’n zus is het er leuk. Begin maart ben ik er en ik maak er vast wel weer een vlog van, maar dat zal voor jou net te laat komen.. Succes met boeken!

Diede -

Brand ga ik al jaren naartoe! Heel erg leuk gebied. Ga (als je zover kan komen met skies, wellicht a/t einde vd week?) naar Burserberg (dus met de grote gondel naar t andere gebiedje) daar is een super leuk, kneuterig berghutje genaamd Fuchsbau, en daar kan je echt de lekkerste gulashsuppe en vooral de allerlekkerste kaiserschmarnn ooit eten, en dat voor leuke prijsjes :-) De bazin Susi is ook echt een schat! Veel plezier!

Diede -

St Sorlin d’Arves in Frankrijk is echt een aanrader! Leuk gebied, ga slapen in l’Ouillon, op de piste eten bij le Saint S’o, avondeten bij le Barock (leuke Nederlandse eigenaar allebei!) en apres ski in de Yeti Bar. Heel betaalbaar op de piste, en met Husk kan je goeie goedkope combi pakketten die kant op nemen :-)

Reageer ook