Barbecue chicken pizza met mais, bosui en kaas

Hoi allemaal! Ik had deze week bijzonder veel last van barbecuesaus-cravings. Dat heb je soms. Zo staat de tostivideo die morgen online komt helemaal in het teken van barbecuesaus én ga ik in deze blogpost een toprecept met je delen voor een barbecue chicken pizza. Om. Nom. Nom.

Nodig voor één persoon: Koopmans pizzabodem (uit de diepvries of zo’n pak dat je nog zelf moet kneden) – tomatensaus (kies een random pastasaus uit)(lees: de goedkoopste) – 4 eetlepels mais – 1 kipfilet (150gr ongeveer) – 50gr strooikaas – 1 bosui – barbecuesaus (deze vind ik lekker)

Kneed het pizzadeeg en rol uit tot een dunne ronde bodem. Ik had zin om mezelf een beetje zen te koken (ik was net wezen sporten en moest toen een halfuur naar huis lopen in m’n yogalegging (KOUD) met een blaar op m’n voet (PIJN) en een lekker fietsband (KUT)), dus ik had pizzadeeg nodig om weer zen te worden. In ieder ander geval kun je ook gaan voor de pizzabodem van Koopmans uit de diepvries; neem dan twee of drie velletjes, kneed die in elkaar en rol uit tot dunne pizzabodem.

Smeer de pizzabodem in met een paar eetlepels pastasaus. Er mag wel een lekkere dikke laag op, wat mij betreft. Strooi daar vervolgens mais over (let op: eerst even laten uitlekken!) en zet de pizza 15-20 minuten in de oven op 220C.

Bak in de tussentijd de kipfilet bijna gaar. Snijd ‘m vervolgens in stukjes (dit hoeft niet netjes) en verdeel de kipfilet over de pizza, zodra deze uit de oven komt. Schenk er wat barbecuesaus overheen en zet de pizza nog 5 minuutjes in de oven. Met kaas! Dan is de kip sowieso gaar en de barbecuesaus lekker warm ook.

Top als laatste af met een bosui in ringetjes gesneden. Eet smakelijk!

Ik vond het echt vetttttt lekker. Om heel eerlijk te zijn wel gewoon echt vrij geweldig. Absoluut een pizza die je zelf ook eens klaar moet maken. Wat denk je er van? Aan de slag?

(ja).

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboek nodig. Mijn eerste boek is momenteel uitverkocht, maar je kunt deel 2 hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a..

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Volg mijn chaotische leven via INSTAGRAM en Instagramstories |  YOUTUBE | FACEBOOK | SNAPCHAT. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboeken, let me know @Lterveld #gewoonwateenstudentjesavondseet. Like!

2 reacties op “Barbecue chicken pizza met mais, bosui en kaas

  • Marianne zegt:

    Ik ben ook gek op bbq chicken pizza. Echt mn favoriet, vooral als ik hem zelf maak. Ik doe altijd een mix van tomatensaus en bbqsaus op de bodem. Dan strooi ik er gesnipperde rode ui en blokjes rode paprika overheen en pulled chicken (kan je gewoon kant en klaar bij de supermarkt halen, ligt bij de vleeswaren voor op brood, echt een aanrader!!) en dan aftoppen met mozzerella, geraspte kaas en meer bbqsaus. Gigantisch ongezond, maar zo ontzettend lekker!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *