Leonie’s week 3: veel opnames, veel thuis, naar Rotterdam en heel veel sporten

Hoi allemaal! Vorige week was ik er even niet met mijn weekdagboek, omdat ik toen nét een uitgebreid verslag had geschreven over Bangkok (waar ik die week 5 dagen was), maar deze week – nummer 3 nog maar – ga ik je gewoon weer bijpraten over wat ik allemaal heb beleefd. En ik kan je vertellen: het is rustig. Er zijn amper events (of ik word gewoon nergens meer voor uitgenodigd, haha)(#help) en qua werk ga ik wel lekker, maar is het ook een soort van rustig. Ik was deze week veel thuis, maar ook daar maak je zo nu en dan wat mee. Benieuwd? Lees mee!

Maandag: vet veel advertorials
Omdat ik zondag terug was gekomen uit Bangkok, was maandag een hele drukke dag. Ik zou eigenlijk gaan filmen met de leuke mannen van Manify.nl, maar ik moest het helaas afzeggen wegens DRUKTE. Drie advertorials moesten er gemaakt worden; jaja, er wordt hier ook heus gewerkt. Ik was er de hele dag mee bezig.

Oké, behalve toen ik even ging hardlopen maandagochtend. Ik had dingen aan m’n hoofd en ging dat er eens even uitrennen. Mijn zus belde halverwege mijn rondje…

“Zit de politie achter je aan?! Waarom rén je?!”

Ik weet ook niet wat er aan de hand is. (Ik weet het wel, maar zeg het niet).

IMG_1786
POST! Ik ontving deze week nieuwe chocolade van Côte D’Or en het is GEWELDIG.

Dinsdag: filmen met de winnaar van Heel Holland Bakt en bellen met Rotterdam
Dinsdagochtend stond Rutger van den Broek gezellig bij me op de stoep. We gingen een video opnemen waarin we een fucking fantastische cheesecake maakten en binnenkort zie je die terug op mijn blog en YouTubekanaal! Vét gezellig was dit.

geheim

Binnen een uurtje stond de video er op en dat was top, want ik moest meer dingen doen. Mails, blogs, video’s editten. Echt, het was best druk.

Om 3 uur had ik een call (dit klinkt interessanter dan ‘een telefoongesprek’) met iemand in Rotterdam over een evenement waar ik binnenkort twee uur lang een presentatie/workshop ga geven. LEUK! Serieuze dingen. Vind ik awesome. Ik wil dat vaker doen!

Untitled-1
Dit is een hint.

Dinsdagavond ging ik weer sporten: bodybalance. We doen sinds afgelopen zondag een nieuwe les, met o.a. de birdpose, en ik vind het zo awesome dat ik dat een beetje kan. Vijf seconden. Wiehoe! Ik wil dit proberen vast te leggen op foto, maar ik weet nog niet hoe. Wordt vervolgd…

Woensdag: even op en neer naar Brazilië en Brimstone
Woensdagochtend kreeg ik tof bezoek. Obrigado kokoswater kwam bij me langs met een gepimpt Volkswagenbusje. Ik moest naar buiten komen en nam plaats in het busje, alwaar ik door middel van een VR-bril (noem je dat zo?) eventjes naar Brazilië ging. Serieus; dit is ge-ni-aal. Door die bril kon ik een kijkje nemen op de kokosnotenplantage in Brazilië en had ik echt het gevoel daar eventjes te zijn. Terwijl ik met -2 in een busje in Amsterdam zat. Echt: wat cool. En lekker ook! Ik mocht natuurlijk wat van het kokoswater proeven en hoewel ik dit normaal naar kots vind smaken, werd ik hier echt blij van. Mjam! Aanrader, om bijvoorbeeld ‘s ochtends door je smoothie te gooien. En leuk begin van de dag 🙂

Woensdagmiddag had ik zin in een vette lunch en geheel in #yoloswag ging ik dus gewoon even langs Snackbar Evert. Frikadel speciaal FTW!

IMG_1706
White Collar (zoooooo’n aanrader!) en friet.

‘s Avonds had ik zin om iets te doen, maar ik had even geen zin in sociale dingen deze week en dus ging ik lekker alleen naar de bioscoop. En wel naar Brimstone. Lekker gezellig. Ik vond het echt een VET goede film en jullie moeten ‘m allemaal zien. Ik kan niet uitleggen (ik typte uitlachen, hahaha) waarom en ik vond het niet -zoals Hugo Borst in DWDD die avond zei- een meesterwerk, maar wel een must see. En helemaal niet te lang (zoals Matthijs zei). GA!

Donderdag: zwemmen, hotspot en studio huren
Ik begon mijn donderdag met baantjes trekken in het zwembad om de hoek. Ik had de hele baan voor mezelf en dat was vet relaxt, want dan kun je een beetje doorzwemmen. Ik verbaasde me er wel over hoor; hebben zoveel mensen hun goede voornemens nu al in de prullenbak gegooid?! Of is gewoon niemand op donderdagochtend vrij…? #voordelenvaneigenbaaszijn

bikin
Lelijke tenen, een awesome enkelbandje en een natte bikini.

‘s Middags was het tijd om weer wat te ondernemen voor de #hipstertournee en dus streek ik neer bij Kanarie Club; een nieuwe hotspot in Amsterdam West. Ik ben er super enthousiast over en schreef er deze blogpost over. Moet je naartoe!

kanari2

Aan het einde van de middag huurde ik nog een studio bij CREA en ging ik weer eens even piano spelen (€4 voor een uur, love it). Omdat mijn piano thuis stuk is had ik al een tijdje niet (fatsoenlijk) gespeeld en CREA had gewoon een níeuwe piano staan. Mannnnnn, wat fijn. Ik werd hier zo blij van! Ik heb het voornemen om dit veel vaker te gaan doen. Muziek maken hoort gewoon bij wie ik ben en ik word er blij van; waarom doe ik dit dan te weinig?!

piano
Nieuwe piano bij Crea. Hij speelt fantastisch. Studio 3.02!

Vrijdag: video’s opnemen, cake bakken, huis opruimen en chillen
Vrijdag nam ik twee video’s op; de tostivideo die nu al online staat én een extra video, die waarschijnlijk dinsdag online komt.

IMG_1806
Hier doe ik alsof ik m’n tanden zet in een tosti met garnalen. Zou jij je tanden er in zetten?

Verder ontdekte ik een verpakking Koopmans Yoghurtcake in m’n voorraadkast en bedacht dat ik die wel eens klaar kon gaan maken. Wonder boven wonder (echt; ik kan absoluut niet bakken) lukte die cake gewoon vet goed. Nice!

IMG_1787
Niet gesponsord, wel awesome.
IMG_1792
HET LUKTE. Hij is gaar en bruin en smaakt fantastisch <3

De rest van de dag ging ik eens even m’n huis opruimen en kocht ik planten <3.

IMG_1815
Hoe tof is een ananasplant? Deze kocht ik voor €15 bij een plantenzaak op de De Clerqstraat.
IMG_1785
Ontdekking van deze week: kaneelstokjes met heet water maakt kaneelthee!

‘s Avonds plande ik een avond met mezelf en lekker eten en The Voice Of Holland. Guilty pleasure. Hoewel ik alleen de stukjes kijk waarin gezongen wordt, de rest zet ik op mute en dan doe ik andere dingen. Zoals het boek van Tim Hofman lezen.

tim
Deze week besteld, ontvangen én uitgelezen; de dichtbundel van Tim Hofman. Ik vond het ingewikkeld, maar wel interessant. En ik vind dat je het gewoon moet lezen, omdat het awesome is dat hij dit uitbrengt en ik ‘m een flinke boekverkoop gun.

Zaterdag: Rotterdam!
Zaterdag ging ik naar Rotterdam omdat mijn zus, zwager en baby Oscar daar waren. Mijn ouders kwamen ook die kant op en met z’n zessen gingen we Rotterdam in. Van de Kralingse plas tot het centrum en lekker uit eten op de Witte de With.

IMG_1854
Hallo Kralingse plas; wat ben je mooi met je ijslaag en de skyline van Roffa (mam: “wat is Roffa?”) op de achtergrond.
baby
Met mijn favoriete mens op aarde <3
roffa
Bangkok eat your heart out; Rotterdam is ook gewoon mooi bij zonsondergang.
super
Hier gingen we een hapje eten. Ik schrijf er later een blog over!

Zaterdagavond liep ik van Amsterdam Centraal terug naar huis. Ik deed er ruim een uur over en vond het heerlijk. En ja: dit mag je ook een workout noemen (de vierde deze week). De volgende dag had ik spierpijn in m’n billen.

Zondag: het was een bijzondere dag
Zondagochtend ging ik sporten en op de weg naar huis kwam ik langs een zonnig Erasmuspark, waar mensen aan het schaatsen waren. Ik vond het mooi en streek er neer. En daar schreef ik een verhaaltje over. En dat kun je hier lezen.

IMG_1889
Je eigen mok thee meenemen naar het park is niet raar.

En nu is het alweer maandag en is het tijd voor een nieuwe start. Ik ga deze week keihard aan het werk en flink nieuwe tripjes plannen. Een klein tipje (tripje) van de sluier: in februari ga ik waarschijnlijk met srprs.me 5 dagen weg, in maart ga ik voor het eerst op wintersport en ga ik hopelijk surfen op Fuerteventura, in april naar Ibiza, in mei en juni moet ik nog plannen maken (hey New York, wat denk je er van?), in juli weer naar het leukste festival van het Noorden (de kaartverkoop startte deze week, KOOP KAARTEN!) en in augustus waarschijnlijk naar Sziget in Boedapest, met Festival.travel. Kennen jullie die website? Het is geniaal; je kunt er hele festival-vakanties boeken. Buitenlandse festivals worden namelijk steeds populairder onder jongeren en dan kun je er net zo goed een vakantie aan plakken toch? Ik ga waarschijnlijk deze zomer eens uitproberen hoe dat precies werkt via Festival.travel en ik heb er zinnnnn in.

Dus; toffe plannen. Ik heb er wel zin in. Maar eerst deze week even doorkomen. Ik heb een beetje te weinig op de planning, dus daar moet ik even iets aan doen. Gelukkig heb ik een heer-lijk weekend voor de boeg met de liefste vriendinnen in een huisje in the middle of nowhere met heel veel wijn <3. En liefde. En eten. En hopelijk sneeuw. Tot volgende week!

Oh, en laat je een reactie achter als je dit hele stuk gelezen hebt? <3 Daar word ik altijd blij van! 🙂

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboek nodig. Mijn eerste boek is momenteel uitverkocht, maar je kunt deel 2 hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a..

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | SNAPCHAT. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboeken, let me know @Lterveld #gewoonwateenstudentjesavondseet. Like!

47 reacties op “Leonie’s week 3: veel opnames, veel thuis, naar Rotterdam en heel veel sporten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *