Leonie’s week 34: opnames, de cover van boek 3, dineren in de Adam toren en meer!

Goodmorning! Daar ben ik weer: jeeej! Leonie’s week is terug! De afgelopen drie weken was ik op vakantie en omdat ik daar uitgebreid verslag van doe op mijn blog, vond ik het een beetje dubbel op om dan ook nog een weekverslag te schrijven. Maar inmiddels ben ik terug uit Japan en de Filipijnen en heb ik er alweer een volle week thuis opzitten. En dat was een toffe week!

Zo ga ik je o.a. vertellen over een draaidag voor iets tofs, het eerste persevent met Jan, waarom ik afreisde naar Geleen en de vorderingen van boek 3. Zin in? LET’S GO!

PS: benieuwd wat we allemaal in Japan hebben beleefd? Check het reisverslag hierzo en de reisvlog hierrr.

Maandag: terug van Lowlands & massagetime
Maandagochtend ging om kwart over 7 mijn wekker. Op Lowlands werd ik wakker. Op een dun matje, dicht bij de koude, natte vloer, met Jan en een dikke kater. Niet van de drank; wel van het slechte slapen en de nu-al-heimwee naar Lowlands. Het was afgelopen! Om 9 uur reden we ingepakt en wel de camping af en om 11 uur was ik thuis.

IMG_0094
Met twee mooie mannen in een mooie auto

Je hoopt op zo’n thuiskomdag dat je dan de hele dag in joggingbroek op de bank kan hangen met thuisbezorgd en Netflix, maar niets was minder waar. Omdat ik de afgelopen drie weken vakantie had gehad  en niemand op zo’n moment mijn werk overneemt, lagen er stápels met werk op me te wachten. Dat wil zeggen: 376 e-mails en tweehonderd vragen die NU beantwoord moesten worden. Aan het werk!

Maar dan wel in joggingbroek.

IMG_0104
Maar eerst even goed lunchen.

Aan het einde van de middag boekte ik een massage bij Het Massahuys (beste van Amsterdam West) omdat ik helemaal vast zat van Lowlands (kamperen bij 14C is voor niemand goed) en dat was echt HEERLIJK.

IMG_0110
En zennnnn

Dinsdag: werk, opnames & wijntjes
Dinsdagochtend ging ik wederom hard aan het werk. Ik stond vroeg op zodat ik meteen al veel kon doen, omdat ik ‘s middags naar Utrecht moest voor opnames voor een nieuwe online videoserie van een grote supermarktketen. Vet leuk was dit! En het komt over niet zo lang online, dus dan kunnen jullie het ook zien. Nice!

banaanpannenkoek
Oja; dit was m’n ontbijt! Banaanpannenkoekjes omdat ik een klein beetje experimenteer met minder gluten eten (dus cracotjes zijn even niet meer)

Op de terugweg van Utrecht naar Amsterdam liep (nu lijkt het net alsof ik die hele route heb gelopen, maar niets is minder waar uiteraard) ik langs een hele suffe winkel waar ze toevallig achterin een héél vet jurkje hadden hangen. Moest ik toch even passen.

IMG_0138
Ergens vind ik ‘m awesome en ergens ook heel suf. Maar ik neem ‘m mee naar Ibiza en waarschijnlijk ben ik er daarna echt fan van.

‘s Avonds was ik van plan om naar bodybalance te gaan maar ik had echt weinig zin en toen ik om kwart voor 7 mijn pasje van de sportschool niet kon vinden (is 3 weken vakantie toch nog ergens goed voor) vond ik dat een uitstekend excuus om vooral niet te gaan sporten.

In plaats daarvan kookte ik lekker voor mezelf en ging ik wijntjes drinken met Laura om bij te kletsen. En weetje wat nou echt awesome was? Ik kon m’n hele verhaal kwijt. Tot in detail heb ik verteld over de trip van Tokyo naar Kyoto, Wakayama en Filipijnen en ze hing aan m’n lippen. Zo vet! Ik vond het zó leuk om het hele verhaal te delen!

eijn

Woensdag: mailtime, Edel & Jan zijn eerste persevent
Woensdagochtend was ik helemaal een afspraak vergeten met een meisje dat ook dr eigen business heeft. Niet opgeschreven in m’n agenda en dan gaat het dus mis. Als ik m’n agenda ooit kwijt raak dan ben ik echt zo de sjaak. Vet lullig voor m’n afspraak ook. Nog maals: duizend x sorry!

popcorn
MAILTIME! Ik kreeg popcorn toegestuurd in deze prima smaken, maar ga in alle eerlijkheid ook vertellen dat verse popcorn gewoon echt lekkerder is. Ik vond de knapperigheid van deze variant tegenvallen!
ontbijt
MAILTIME! Dit was de verrassing van de week. Dit leek me echt niet te drinken, maar ik heb ze inmiddels alle vier op! Die gele met banaan smaakt exact naar bananenmilkshake (Lekker), de bruine naar chocolademelk en de witte gaat perfect door een smoothie. Alleen de rode vond ik te zoet. Maar: verrassend tevreden hiermee. Verkrijgbaar bij AH!
kenwood
MAILTIME: En zo heb je opeens een gloednieuwe blender in je keuken staan omdat Kenwood zo lief was dat ze vonden dat ik een cadeautje verdiende omdat ik een derde boek schrijf. HOE LIEF! Vet blij met m’n rode unit <3

‘s Middags moest ik drie uur overbruggen buiten de deur, want m’n schoonmaakster zou komen schoonmaken en dus ging ik werken bij Edel. Wat echt helemaal geen straf was, want het was fucking fantastisch weer en Edel blijkt een geweldig terras in de ochtend/middagzon te hebben. En een lekkere lunchkaart. Hoewel ik ‘m wel wat karig vond. Dan kun je er beter zitten met het diner…

edel1
Meloencarpaccio bij Edel. VET lekker. Niet vullend. (Hierna nog taart gegeten, mjam!)

Rond 3 uur kon ik weer m’n huis in (schoonmaakster was overigens helemaal niet geweest, want ziek)(en dus stond mijn zieke afwas gewoon nog op me te wachten, boeee) en dit was hét moment om te starten met… BOEK 3!

Het is de bedoeling dat mijn derde boek in november uitkomt, maar zoals je leest had ik tot vorige week woensdag nog geen letter op papier staan. Maar daar is inmiddels verandering in gekomen. Ik ben begonnen, yes!

Het wordt deze maand echt nog even héél hard werken met boek 3 (tekst en fotografie van 60 recepten), m’n gewone blog-werk (blogs, mails, samenwerkingen met merken) én m’n reisjes (Ibiza, Zagreb, Pula), maar ik ga er voor, haha :D.

Woensdagavond was ik uitgenodigd door Bombay Sapphire voor een speciaal diner rondom het gin-merk en ik mocht een plus één meenemen. Dit werd het eerste persevent van Jan en het was vét leuk.

Het diner – The Grand Journey- vond plaats in de Loft van de Adam Toren; op de 16e of 17 verdieping met een uitzicht over Amsterdam.

We kregen een 7-gangenmenu met allemaal ingrediënten uit Bombay Sapphire gin. LEKKER! Maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat we het wel wat weinig vonden en vooral heel veel GT’s hebben gedronken. Maar hey; je hoort ons niet klagen.

Schermafbeelding 2017-08-28 om 11.06.40
Haring met avocado en anijs-achtige bolletjes. Mjam!
Schermafbeelding 2017-08-28 om 11.06.30
Witvis met de allerlekkerste olijfolie op aarde
Schermafbeelding 2017-08-28 om 11.06.47
Een toetje met framboos dat regelrecht uit de hemel kwam
gin
En een flesje Gin mee naar huis. Heerlijk! Bedankt voor het toffe event Bombay!

Het was in ieder geval leuk en naderhand hebben we misschien nog even wat extra’s gegeten bij The Butcher; het restaurant aan de voet van de Adam Toren. Misschien hè. 😀

butcher
Oók lekker.

Topavond! <3

Donderdag: werk & niks
Donderdagochtend werd ik dan eindelijk weer eens wakker in het bed van Jan in Amsterdam Oost! Hij is natuurlijk een halfjaar naar Shanghai geweest, dus het was even geleden. Vet nice 😀

Ik sliep lekker uit want ik was teringmoe (de hele week al) en kon het echt niet opbrengen om op tijd dit heerlijke bed te verlaten.

Om 11 uur zat ik op de fiets naar huis en was het weer tijd om te… werken! Koken voor boek 3, blogs schrijven, mails beantwoorden.

‘s Avonds zou ik nog naar een event in het INK hotel gaan, maar die heb ik ff geskipt. Ik was écht moe en ontdekte dat ik vrijdag ook een lange dag zou hebben, dus het was tijd voor een avondje op de bank. Heerlijk!

Vrijdag: op naar Geleen!
Vrijdag stond in het teken van een wereldreis. Eentje naar Geleen, welteverstaan. En dat is een eindje hoor; pfoe! Drie uur met de trein en ik moest op één dag heen en terug. Zes uur reizen; gotta love it.

Maar het was wel echt top. Ik ging voor een campagne (een betaalde samenwerking dus) naar Geleen om de beste toko van Nederland te bezoeken. En ik ga er nog een uitgebreid verslag over schrijven waarom ik dit deed en wat hier zo vet aan was. Want het was echt zó leuk <3.

IMG_0231
On the road…

En na mijn anderhalf uur durende bezoek ging ik dus weer terug naar Amsterdam. Weer drie uur in de trein.

Wel lekker: ik ben echt zo blij met dat er tegenwoordig vrijwel in elke trein wifi zit. Nu kan ik gewoon m’n werk blijven doen onderweg en dat scheelt enorm. Zo had ik er gewoon een 8-urige werkdag opzitten, terwijl ik 6 uur onderweg was. Nice!

Vrijdagavond ging ik eten bij vriendin Amber die boontjes maakte (…)(daar schreef ik hier over) en dronk ik per ongeluk een fles witte wijn leeg. Shit, ik haat het dat ik na een paar glaasjes AAN sta en maar door ga. Drie glaasjes is toch ook genoeg?

“Ja lekker, schenk maar bij!”

amber
Ik zat te zeuren dat ik boontjes te weinig eten vond en Amber (zo lief als ze is) maakte daarom ook nog schnitzels om ze vervolgens aan te laten branden. Ik denk dat dit mijn straf was… Evengoed heerlijk gegeten 😉

Zaterdag: de cover van boek 3 & Netflix
Zaterdagochtend had ik om 11 uur een afspraak met een ontwerper voor de cover van boek 3. De foto is gemaakt en heel vet (thanks Toeps!), maar het ontwerp wilde tot nu toe nog niet echt lukken. Tot Jan voorstelde dat een vriend van hem dit ook wel kan en dus meetten we zaterdagochtend om 11 uur bij Café Schinkelhaven.

En man; wat ben ik blij. DIT WORDT ZO VET! Nu nog duimen dat de uitgeverij er ook blij mee is… 😀

blijcover
DE COVER VAN BOEK 3 WOOOOHOOO (in die koker dus he)

Na de meeting van 11 uur was ik van plan om de hele zaterdg te werken, zodat ik zondag vrij kon nemen. Eigenlijk porbeer ik zo min mogelijk in het weekend te werken, maar de tijden zijn nu even zo druk, dan één dag gewoon wel ff moet. Maar ik kon het écht niet opbrengen zaterdag.

“Eén Netflixje. Daarna ga ik aan de slag”.

En toen keek ik per ongeluk het hele eerste seizoen van Atypical. Wat ik niet eens echt een goede serie vond. Maar wel het uitkijken waard. Oeps!

lunch
Ik had zin in loempia’s en wilde niet op de fiets stappen dus toen moest ik maar bestellen maar toen moest ik minimaal €10 bestellen en toen kreeg ik dit en at ik alles op en was mijn lunch awesome en daarna had ik buikpijn.

Overigens bedacht ik me wel rond 4 uur ‘s middags: dit is belachelijk, ga iets doen met je leven, en toen ben ik naar Zandvoort gegaan en heb ik een paar uurtjes op het strand gezeten om een boek te lezen/te werken. En daarna weer naar huis voor Netflix.

IMG_0273
Dit boek is echt zó’n aanrader! Meer info hierrrrr

Zondag: sporten, foodfestival & hele dure wijn drinken
Zondagochtend werd ik dan voor het eerst sinds Lowlands ein-de-lijk fit wakker. Ik was nog steeds intens verkouden (echt zo’n typisch lowlands-griepje, wie heeft ‘m ook?), maar ik voelde me in ieder geval niet meer alsof er ‘s nachts een trein over me heen had gereden. En dat vond ik een uitstekend moment om dan eindelijk weer eens te gaan sporten.

Ik liep een rondje hard in het Rembrandtpark en het ging best wel lekker. Op m’n enkel die zeurde en m’n hoofd dat nog harder zeurde (“waaaaar ben je mee beeeeezigggg, ik word moeehoeeee”) na dan.

bordpose
Hardlopen liep in de soep en toen ging ik yoga doen en m’n birdpose oefenen. Maar je moet eigenlijk je bovenbenen op je bovenarmen doen en ik snap niet hoe.

Na m’n sportieve begin van de dag, vond ik dat ik absoluut een heerlijke lunch had verdiend en dus fietste ik ook nog even 30 minuten naar de andere kant van Amsterdam voor het Umami food festival. Dit is een Aziatisch foodfestival in Oosterpark en ik vond het lekker! Ik lunchte er een bao bun met pulled duck en rendangkroketjes en vond vooral die laatste echt HEERLIJK. Die pulled duck was niet super helaas.

park
Bunnetje met pulled duck bij de fontein in Oosterpark
kroketten
Ik wil dit in mijn huis.
kroket
Súper lekker deze rendang-kroketten!
umami
Gezellig, klein festivalletje <3

Maar prima lunch zo: lekker met mezelf in het park. In de zon. Met eten. Nice.

De rest van de middag deed ik boodschappen, werkte ik thuis en bereidde ik de avond voor. Vanavond kwam Jan bij me eten en we zouden op mijn Big Green Egg gaan koken. Pizza’s bakken welteverstaan. En dus moest er pizzadeeg worden gemaakt. En dat lukte echt vét goed. Woehoe!

‘s Avonds stond Jan op de stoep en hadden we echt een topavond. Samen koken in de achtertuin; van voorbereiden tot afbakken. Echt vet gezellig en vét lekker. Ennnnn van de super lieve eigenaresse van Iconic Studios Amsterdam (pr bureau) had ik een vet dure fles wijn gekregen om uit te proberen op een speciaal moment, dus die trokken we vanavond open. Het feit dat Jan weer terug is in Amsterdam moet tenslotte gevierd worden, toch? En man, wat smaakte dat wijntje goed. Bedankt Wichard & Claire <3. We hebben enorm genoten!

lief
Cheers baby!
pizza
Kijk hoe knettermooi deze pizza is 😀

Inmiddels is het maandagochtend half 11 en heb ik er al een sportieve ochtend op zitten. Ik vind het wel lekker dat ik even zo vroeg uit de veren ben, omdat er dus echt veel werk gedaan moet worden. Bovendien heb ik vandaag twee evenementen staan, maar ik twijfel of ik daar wel naartoe moet gaan in deze drukte.

Anyway; ik ben blij dat ik weer terug ben. Ik ga echt lekker, zit super goed in m’n vel, heb helemaal zin in de komende tijd en dat is top. Over de komende tijd gesproken trouwens; de komende week wordt ook weer een toffe. Ik heb weer een draaidag, ga persdineren in Rotterdam, heb een boottocht gepland staan, de opening van een hotel én vlieg zaterdag naar Ibiza met moeder en zus voor een korte vakantie. Alweer ja. #ZININ!

Blij dat Leonie’s week weer terug is? Ik wel 😀 Vind het wel gezellig om met je te delen wat ik allemaal heb uitgespookt.

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Wees één van de 26.000 die mij volgen op INSTAGRAM, een van de 12.000 die kijken via YOUTUBE, of word m’n 100.000e volger op FACEBOOK :D.

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboeken nodig. Van mijn eerste boek zijn er al meer dan 10.000 verkocht en deel 2 kan je hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a.

10 reacties op “Leonie’s week 34: opnames, de cover van boek 3, dineren in de Adam toren en meer!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *