Mexicaanse salade met gehakt, mais en aubergine

Goedemiddag goed volk! Gister overdag lunchte ik Chinees. Want daar had ik vet veel zin in. Vervolgens voelde ik me de rest van de dag zo ranzig, dat ik ‘s avonds een salade wilde eten. Maar m’n craving naar vet voedsel was ook aangewakkerd, dus het werd niet echt een gezonde salade. Ach. Het was in ieder geval lekker, en daar gaat het om.

Nodig voor één persoon: 150 rundergehakt – 1/2 aubergine – half blikje mais – 10 cherry tomaatjes – half zakje Taco kruiden – twee flinke handen ijsbergsla – beetje geraspte kaas – knoflooksaus

Bak het gehakt rul en voeg er gehalveerde tomaatjes en in blokjes gesneden aubergine aan toe. Laat dit allemaal even bakken totdat het er een beetje… gebakken uitziet. Voeg dan de taco kruiden toe en meng het allemaal goed door elkaar.

Doe het gehaktmengsel vervolgens in een ovenschaal en strooi er wat geraspte kaas over. Zet dit eventjes in de oven (minuut of 5 op 180C) zodat de kaas smelt. En roer het dan door elkaar, haha.

Meng het warme kaas-gehaktmengsel met koude ijsbergsla en top af met knoflooksaus.

En dan? Eten! De ongezondste salade die je zult eten, maar intens lekker wel. Zomers comfortfood, love it!

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Wees één van de 26.000 die mij volgen op INSTAGRAM, een van de 12.000 die kijken via YOUTUBE, of word m’n 100.000e volger op FACEBOOK :D.

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboeken nodig. Van mijn eerste boek zijn er al meer dan 10.000 verkocht en deel 2 kan je hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *