Lekker hapje: mini wraps met spek, brie en dadels

Deze blogpost gaat niet over een leuke man. Wel over een ander lekker hapje. Gisteravond ging ik namelijk eten bij een vriendin en die had op het menu staan: boontjes. In een smoor-saus. En toen ik dat ontdekte nam mijn maag mijn mind over en was ik niet echt voor rede vatbaar. Ik had honger. Hoe kunnen we nou alleen bóóntjes als avondeten eten?

En dus dook ik de keuken in. Omdat ik momenteel keihard aan het werk ben met boek drie (hoewel, écht momenteel niet, ik zit op het strand in bikini met een kopje thee omdat het best koud is), puilt mijn koelkast uit van de uiteenlopende ingrediënten en zo moest het zo zijn dat ik op vrijdagmiddag een pre-dinner maal stond klaar te maken. Een lekker hapje.

Nodig voor één persoon (als hapje): 1/2 brie – 3 plakjes ontbijtspek – 3 mini wraps – 2 dadels – 15 walnootstukjes (15 walnoten zou niet kloppen, dan heb je nog die hele noot en daar zitten een soort van twee stukjes in; snap je?)

Het zou awesome zijn als je nog honing in huis hebt, maar dat was bij mij helaas niet het geval en toen was het ook best lekker.

Beleg de mini wraps met een plakje ontbijtspek, plakjes brie daarop en afgetopt met walnoten en dadels in stukjes gesneden en zet dit 10 minuutjes op 180C in de oven. Wacht totdat de brie gesmolten is, het spek begint te spetteren en de wrap een beetje knapperig is. KLAAR!

Vet lekker.

Die sajoer boontjes van vriendin Amber trouwens ook. En óók de vega schnitzel die ze er nog bij heeft gehaald (terwijl ze echt een hekel heeft aan boodschappen doen) omdat deze hongerige vriendin zat te zeuren dat alleen boontjes niet een volmaakt avondmaal was. Dat is toch een mooie vriendschap, of niet? Dat je in al je hongerige eerlijkheid kan zeggen dat je boontjes niet genoeg vindt (Leo: HOU JE MOND) en dat die vriendin dan ook nog zo lief is om extra voedsel voor je te halen (hoewel je dringend aandrong dat ze dat vooral niet moest doen en je thuis nog wel ff wat zou snacken, zie bovenstaand, maar ze het tóch deed). Ik vind het mooi.

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Wees één van de 26.000 die mij volgen op INSTAGRAM, een van de 12.000 die kijken via YOUTUBE, of word m’n 100.000e volger op FACEBOOK :D.

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboeken nodig. Van mijn eerste boek zijn er al meer dan 10.000 verkocht en deel 2 kan je hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *