Broodjes hamburger met gorgonzola, gegrilde aubergine en spinazie

Hoi! Sorry not sorry voor de extreem lelijke foto van mijn avondeten, maar ik had honger en wilde heel snel aanvallen. Het geval was dat ik vandaag na werk ging sporten (dit verhaal). En dus at ik voor het sporten nog een klein beetje spinazie-courgette-soep van maandagavond en moest ik na het sporten intens bunkeren. Ik had al ongeveer honger sinds gisteravond, dus vanavond zou ik eens even flink los gaan. En dat deed ik; ik maakte twee dikke burgers met gorgonzola, gegrilde aubergine en spinazie. Mmmm!

Nodig voor één persoon (bunkermaaltijd): 2 hamburger – 2 broodjes (voorkeur: kaas-ui bol) – 4 plakjes aubergine – paar grote blaadjes verse spinazie – gorgonzola

Doe de burgers en de plakjes aubergine tussen een grill en wacht totdat de burger gaar zijn en de aubergine gegrild is. Snijd de broodjes open, beleg met spinazie, aubergine, de burger en top af met stukjes gorgonzola, die dan lekker over de burger heen smelten. KLAAR!

Zo makkelijk. En best lekker, maar niet geweldig. Het was de bedoeling dat dit gruwelijk heerlijk zou worden, maar bij Ah hadden ze niet alles wat ik nodig had (kaas-ui-bollen) en ik had thuis geen zin meer om uitgebreid uien te gaan bakken. Ik denk dat dit gerecht dus intens fantastisch is als je een kaas-ui bol neemt, die belegt met gegrilde aubergine en spinazie en dan goeie burgers (eigenlijk niet die standaard van de supermarkt) en dan gorgonzola en gekarameliseerde uien. Maar goed, dit was ook prima. Zó prima dat ik er twee opat. En daarna nog een zak chips. Ik moest even compenseren voor gisteravond, toen ik met honger naar bed ging en vervolgens weer úit bed ging om cruesli te pakken omdat ik zo’n trek had. Dat gaat vanavond zeeeker niet gebeuren Ik rol m’n bed in, met een veel te volle buik.

Balans Leonie, Balans.

WIST JE DAT…
Ik een kookboek heb uitgebracht? Al meer dan 8000 mensen kochten het boek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf en Bol.com.


LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet.

MEER:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *