Vega: Spaghetti met aubergine, ricotta, cashewnoten, peterselie en peper&zout

Goedenavond! Vandaag was ik op m’n werk zo druk, dat ik gewoon de hele dag niet heb nagedacht over wat ik ‘s avonds wilde eten. Pas rond een uur of half 5 bedacht ik opeens: wow ik heb vanavond niets, ik kan gewoon normaal koken. Heel chill!

Ik had zin in spaghetti en had nog aubergine liggen, dus flanste daar een super simpele pasta mee in elkaar. En die was lékker.

Nodig voor één persoon: spaghetti (ooit ga ik nog voor je uittellen hoeveel slierten een mooie 1 persoonshoeveelheid is, maar niet vandaag) – 1 aubergine (lekker veel) – een handje ongezouten cashewnoten – 1 grote eetlepel ricotta – een plukje verse peterselie – peper & zout & olijfolie

Snijd de aubergine in kleine blokjes en wok 10 minuten in olijfolie. Kook in de tussentijd de spaghetti gaar. Doe spaghetti op je bord en verdeel daar de gebakken aubergine over. Doe er een flats ricotta op, wat in grove stukken gehakte cashewnoten en eindig met plukjes peterselie. Top af met peper, zout en giet er een klein beetje olijfolie overheen. KLAAR!

Mooi, lekker, SIMPEL en niet knetterduur. God, wat een goede maaltijd. Wie o wie heeft er trek gekregen? 😀

WIST JE DAT…
Ik een kookboek heb uitgebracht? Al meer dan 8000 mensen kochten het boek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf en Bol.com.


LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet.

MEER SPAGHETTI:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *