Spinazie-courgette-soep met kruidenroomkaas en een bladerdeeghapje van feta en spinazie

Goedenavond allen! Vanavond ben ik naar het concert van Hozier in de Heineken Music Hall geweest en dat was tof! Omdat ik wist dat ik vanavond naar een concert ging en niet intens veel tijd had om te koken, had ik gistermiddag alvast wat voorbereidend werk gedaan. Ik at vanavond een simpel spinazie-courgette-soepje met kruidenroomkaas en een bladerdeeghapje met spinazie en feta erbij. Of het lekker was? Lees door!

Nodig voor 4 kommen soep: 1 rode ui – 10cm courgette – 1 blokje groentebouillon – 4 flinke handen spinazie – wat kruidenroomkaas

Voor één hapje erbij: wat fetakaas – 1 hand spinazie – 1 plakje bladerdeeg – 1 ei (als je dit voor meer mensen maakt heb je niet per se meer eieren nodig)

Snijd de rode ui en courgette in blokjes en bak in een pan met olijfolie een beetje glazig/rondom bruin. Voeg de spinazie er aan toe, hand voor hand, en bak mee zodat het gaat slinken. Doe dit totdat je alle spinazie hebt toegevoegd. Giet dan warm water bij de soep, totdat de groentes onderstaan en er ongeveer 2 vingers water boven staat. Doe het bouillonblokje in de soep en laat warm worden. Laat ‘m niet koken en zet ongeveer 10 minuten op het vuur. Pureer dan de soep (staafmixer nodig!) en serveer met een lepel kruidenroomkaas er in.

In de tussentijd kun je een bladerdeeghapje maken van verkruimelde feta, gemengd met gewokte spinazie en dit in een bladerdeegvelletje gevouwen, die je bestrijkt met wat ei. Maar… Ik had dit fantastische idee niet zelf van te voren bedacht en ging dus naar een Turks bakkertje om zo’n feta-bladerdeeg-spinazie unit te halen. Dus: de combi van deze snack bij deze soep is fantastisch, maar hoe je ‘m precies zelf maakt, dat weet ik ook nog niet exact. Ik gok 25 minuten op 180C in de oven. Probeer het uit! 😀

En nu is het half 12 en lig ik met intens veel honger in bed (“Kindjes in Afrika hebben honger”). Ik heb gewoon echt pijn n mijn maag van de trek. Ik vrees dat ik vannacht even langs de koelkast ga. Maar ik had op zich vanavond ook al wel buikpijn, dus misschien voel ik dat gewoon. Anyway; give me food… Niet een bevredigende maaltijd. Maar hey: het was goedkoop, ik moest spinazie op maken en dus was het oké. Zodra m’n salaris binnen is ga ik weer los in de keuken. Ik kan niet wachten.

WIST JE DAT…
Ik een kookboek heb uitgebracht? Al meer dan 8000 mensen kochten het boek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf en Bol.com.


LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet.

Eén reactie op “Spinazie-courgette-soep met kruidenroomkaas en een bladerdeeghapje van feta en spinazie

  • Hi Leonie,
    Súperleuk om over jouw escapades in de keuken te lezen! Genieten van natuurlijk, gewoon lekker eten openhartig en vol humor beschreven. Mooi dat ik bij jou terecht kwam bij het zoeken naar courgette en spinazie-combi. Ik ga nu soep maken – was ratatouille van plan 🙂 – met visbouillon, diepvriesspinazie met een stukje zalm.
    Dank voor je inspiratie, een hartelijke groet en veel succes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *