Leo’s leven #89: Burgers in de bouwval, glitternight, Schotse hooglanders en de jaarlijkse kerstfoto

Goedemiddag leuke mensen en welkom op deze extreem zonnige dinsdag. Het mag dan de kortste dag van het jaar zijn, de on straalt flink en mijn humeur is daarom ook opperbest vandaag.

In dit dagboek neem ik je mee in mijn afgelopen dagen. Die stonden in het teken van een heel chill weekend: van glitterparty tot klussen bij vrienden, van burgers in de bouwval tot bankhangen met Tedmans en van wandelen met Schotse Hooglanders tot de jaarlijkse kerstfoto. Ga er maar goed voor zitten, dan praat ik je bij over mijn afgelopen weekend.

Vrijdag: burgers in de bouwval
Op vrijdagochtend stonden Jan en ik vroeg op, want we moesten het hele huis opruimen voordat de schoonmaker zou komen. Dit was haar laatste keer bij ons en ik mis haar nu al, want ze poetste het huis echt geweldig. Gaan we nu voor het komende half jaar nog een nieuwe zoeken? Ik weet ‘t niet. Mocht iemand een fijne hebben in Haarlem, let me know.

Na het opruimen waren we lekker op tijd klaar om aan het werk te gaan, maar het was best wel mooi weer, dus besloten we nog even een wandelingetje voor werk te doen. We reden naar Bleek & Berg om een wandeling te lopen door Zuid Kennemerland langs de Oosterplas. Vet nice. Onderweg kwamen we een heleboel Schotse hooglanders tegen, dus dat was ook vet. Wat een fijn begin van de dag!

God, we kunnen wel wat kleur in ons gezicht gebruiken haha

Daarna was het tijd om aan het werk te gaan. Ik had to 12 uur om mails te sturen, blogs te schrijven en een preview voor een samenwerking aan te leveren en toen was het tijd om te sportennnn. Voor het laatst; wie had dat gedacht.

Na m’n sportlesje ging ik heel even de stad in om bij Kiko wat nieuwe glittermake-up te kopen en ik snelde langs My Jewellery – niet mijn favoriete winkel – omdat iemand me tipte dat ze daar vet lange glitterbroeken hebben. In het roze. Dus die scoorde ik <3.

Maar toen moest ik ook snél naar huis, want daar wachtte een dikke hamburger op me. Ik had bedacht dat het wel leuk zou zijn om de mannen in de bouwval ff te trakteren op wat lekkers en we hadden nog hele lekkere burgers in de vriezer liggen. Dus toen ik thuis kwam van sporten, had Jan allemaal lekkere broodjes hamburger gemaakt en naar de bouwval gebracht. Een broodje lag thuis op mij te wachten en was echt VERRUKKELIJK, zo net na het sporten.

Burgers in de bouwval!

‘s Middags ging ik nog ff verder werken en ‘s avonds was het tijd voor chillings met Tedje op de bank. Heerlijk dagje zo.

Zaterdag: klussen met glitternagels
Op zaterdagochtend sliep ik heer-lijk uit. Ik deed lekker rustig aan ‘s ochtends, omdat ik vrij weinig plannen vandaag had. Ja; ‘s avonds hadden we glitternight, maar overdag geen invulling. Heerlijk man!

Drie soorten nagellak over elkaar om fatsoenlijke glitternagels te krijgen.

Nadat ik uren heb gelezen, nagels gelakt en meer van dat soort langzame activiteiten had ondernomen, bel de ik Jan om ff te checken of ik nog kon helpen in het huis van vrienden, waar hij aan het schilderen was. En ze konden alle hulp gebruiken, dus stapte ik op m’n fiets daarheen. Om met m’n verf gelakte glitternagels, gewoon nog ff wat muurtjes te schilderen. Heerlijk!

Blije klusmensen

Om 5 uur waren we klaar en was het ook tijd om naar huis te gaan. We aten ff snel een Turkse Pizza – lang geleden – en daarna ging ik me klaarmaken voor glitternight. In tijden van ellende en pandemie kun je je leven maar beter wat leuker maken door overal glitters op te smeren. Dus ik trok een lekkere glitteroutfit aan, smeerde groene en zilveren glittermake-up op m’n ogen, krulde m’n haren en was er helemaal klaar voor.

Glitterjumpsuit van Asos vorig jaar

Ook Jan stak zichzelf in glitteroutfit en zo hebben we echt een heerlijke avond gehad. Mét Celine Dion, kerstpunch en heel veel lekkere hapjes. Love it!

Zondag: de jaarlijkse kerstfoto
Op zondag hadden we weer een dag met weinig plannen: god wat LEKKER. We sliepen uit, ik las een boek én we maakten de jaarlijkse kerstfoto. Ja: ik ben die idioot die ieder jaar een foto met m’n gezin bij de kerstboom maakt. En met gezin bedoel ik dus: met Jan en Teddy. En I love it. Ik verheug me nu al op de jaren dat we dit met kinderen gaan doen en dat niemand er zin in heeft, behalve ik. En dan elk jaar terugkijken naar de foto’s van voorgaande jaren. Ja: ik hou er van :D.

Kerstige groetjes van Jan en Leo (en Teddy) uit 2021

Ik moet ook zeggen: Teddy wordt steeds makkelijker met de jaren. Het is duidelijk te merken op zo’n kerstfoto dat het in jaar 1 echt nog strijd was om ‘m vast te houden, in jaar 2 vond ‘ie er ook weinig aan en nu bleef hij toch wel echt 20 seconden bij me zitten. Lekker bezig Ted! 😀

Boek lezen op zondag <3

Aan het einde van de middag reden we nog even naar vrienden Aniek en Ferrenc, die net waren verhuisd en waar we natuurlijk even een lekker wijntje langs moesten brengen (en opdrinken haha) om hun nieuwe woning te vieren. Vet gezellig <3.

‘s Avonds doken we op de bank met de finale van Expeditie Robinson en dat was ook echt heerlijk. Ik heb zooooo genoten van dit seizoen en vind het nu al een extreem gemis dat het niet meer iedere donderdag en zondag op tv is. ZO JAMMER. Maar goed; we vinden wel weer iets anders om te kijken.

Maandag: administratie
Maandag was weer gewoon een werkdag en ik had het echt bijzonder druk. Maar mannnn wat was ik lekker bezig. Helemaal on top of my game. Ik had in de planning staan dat ik ‘s middags aan de slag ging met m’n administratie en dat betekende dat ik alleen ‘s ochtends had voor m’n planning, mails, blogs en samenwerkingen. En dat ging echt knetter lekker. Ik heb een briefing uitgeschreven voor een grote samenwerking, waar ik een beetje tegenop zag omdat het zoveel werk was. Maar het werd TOP. En na de lunch ben ik keurig netjes aan de slag gegaan met mijn administratie. Met een gezonde dosis tegenzin, maar in 5 uur tijd heb ik het toch maar -bijna- geklaard. NICE. En mennnnn: wat zijn m’n cijfers goed dit jaar. YES!

‘s Avonds had ik geen hersencel meer over (ik typte ook echt hercencel op stories: zo erg was het) om nog iets uit te voeren, dus ik ben op de bank geploft met een wijntje (nog meer hersencellen weg) en heb NIETSSS meer gedaan. Ja; een hele idiote kerstfilm gekeken. En toen lekker naar bed.

Inmiddels is het dinsdagmiddag en ben ik wederom lekker bezig. Het is de laatste week voor m’n vakantie en opeens is het toch wel een beetje drukker dan de andere weken. Maar dat is prima. En dan neem ik vanaf volgende week lekker 2 weken vrij en ik heb er meeeega zin in. WoEHOE! Ik spreek je vrijdag nog. Heb een hele fijne week en geniet van het mooie weer vandaag!!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *