Leo’s leven #88: beste snack van Haarlem, sterreneten, druiven uit de oven en pedicure

Hallo en welkom bij mijn achtentachtigste twee-keer-in-de-week-dagboek! Mijn lievelingsgetal, so it better be good. Vandaag praat ik je bij over mijn afgelopen dagen die in het teken stonden van… een hele dikke auto, lekker wandelen, serie kijken, project baby, sterreneten aan huis en een te korte staalconstructie. M’n dagen gingen van HEEL GEMOTIVEERD naar ikwilalleenmaaropdebankliggen en weer terug, maar het was al met al wel echt een leuke week. Lees je mee?

Dinsdag: sterrendiner aan huis
Dinsdag was een goede dag. Waar ik maandag echt had liggen vegeteren op de bank, vond ik dinsdag helemaal de motivatie terug om iets van m’n dag te maken. Ik stond op tijd op, begon meteen lekker met werken, schreef m’n dagboek en wat andere blogs, beantwoorde mails, leverde de podcast voor volgende week aan… Lekker bezig!

Rond lunchtijd besloten Jan en ik ff een wandelingetje te maken. Vooral omdat we van Ford momenteel een geweldige Ford Mustang Mach E lenen, omdat onze eigen Ford Puma even bij de garage staat. Maar als je dan zo’n dikke auto hebt, dan moet je er wel ff gebruik van maken. En dus reden we naar Parnassia om daar even te gaan wandelen.

Ik krijg niet goed op de foto hoe dik deze auto is, maar geloof me dat het echt een unit is.

Het was lekker weer en we besloten net ff een ander rondje te lopen dan anders. Echt heerlijk!

Op de terugweg heb ik zelf een stuk in de Mach E gereden. Wat echt een behoorlijke beleving is, want het voelt voor mij als een soort spaceship. Hij is zo groot en glijdt over de weg alsof je boven de weg zweeft. En het is een automaat, dus dat is ook even wennen. Maar zoooo’n vette auto. Love it.

Na de lunch lukte het me niet heel erg mee om mezelf te motiveren nog ontzettend baanbrekende dingen te doen. Door m’n productieve ochtend vond ik het ook wel even best en ben ik lekker op de bank gaan chillen. Netflix aan en gaan.

‘s Avonds hadden Jan en ik weer een date night gepland. Dit keer dineerden we het thuismenu van ML in Haarlem. Ik ken de eigenaresse en zij vroeg of we het menu voor hun wilden testen, dus daar zeiden we uiteraard geen nee tegen. En het was echt gewellllldig.

ML is een sterrenrestaurant in Haarlem, maar hun thuismenu (ML says bonjour) is SUPER goed geprijsd (45 euro voor 4 gangen) voor de kwaliteit die je krijgt. Echt: love it.

Gang 1: tongfilet en gamba met venkel, sinaasappel en aardappeltjes met saffraan
Bisque met rivierkreeftjes en coquille
Kalfswang met worteltjes en een geweldige laurierjus
Een heerlijk dessert van macaron met chocolade en macadamia. Zo heerlijk!

We hadden echt een heerlijke avond. Wederom met goede gesprekken en weinig bouwval-verhalen of netflix-toestanden. Vet fijn!

Woensdag: winterBBQ
Op woensdag werd ik dan juist weer heel ongemotiveerd wakker, haha. Het gaat wel echt met ups en downs deze maand. Maar goed; het is wat het is. Ik kwam niet lekker uit bed, had weinig zin in werk en had het ook niet super druk. Dus ik deed wel wat, maar echt de bare minimum.

Het feit dat ik om half 10 ging sporten hielp ook niet echt mee moet ik zeggen. ‘s Ochtend sporten is niet echt mijn ding, maar het moet gewoon even vanwege Croma… We doen het er maar mee!

‘s Middags dook ik wel lekker de keuken in om wat fijne recepten te maken, want ‘s avonds kwamen er twee collega’s van Jan bij ons eten. Ik maakte druiven uit de oven met burrata van Ottolenghi (dit is geweldig), een aardappelgratin van zoete aardappel en bietjes uit onze Gruwelijk Grillen Kerstspecial en een salade van venkel met sinaasappel, mosterd en knoflook.

Jan grillde een côte de boeuf op de barbecue en we hadden een hele gezellige avond. <3

Donderdag: van de nagelsalon naar de bouwval
Donderdag was echt mijn dag; god wat lekker. Ik sliep uit, keek het Perfecte Plaatje, ontbeet met restjes van het diner van woensdag en rond 12 uur kroop ik op de bank om een nieuwe Project Baby update te schrijven. Heerlijk om even de tijd te hebben om weer een uitgebreid verhaal te schrijven. Kopje thee erbij en gaan. Heer-lijk.

Deze outfit was VEEL TE WARM voor vandaag

‘s Middags maakte ik een afspraak bij de pedicure. Ik twijfelde enorm of ik hier geld aan uit wilde geven, maar had echt ff zin in een zen moment met mezelf en m’n voeten zagen er echt niet uit (dat klussen komt je poezelige voetjes niet ten goede). Dus de afweging ‘voor 65 euro kan ik een pot verf kopen voor het nieuwe huis maar ook een fijn moment voor mezelf creeëren’ werd gewonnen door nagelsalon Endorphine, waar ik anderhalf uur in een massagestoel heb liggen chillen. GOED besluit. Hele fijne voeten. Love it.

Na de pedi fietste ik even langs Wallet Pizza in Haarlem centrum; wat echt de beste pizzeria van Haarlem is, maar recentelijk ontdekte ik ook de arancini die ze er maken. Een soort gefrituurde rijstkegel met een vulling, bijvoorbeeld van ragú. SUPER lekker en echt een heerlijke en best grote snack. Perfect om even om half 5 te eten, voordat Jan en ik doorgingen met onze avondplannen…

Blije meid met arancini

‘s Avonds moesten we nog even naar de bouwval om wat puin te ruimen voordat de aannemer vandaag zou beginnen met de opbouw van de aanbouw. En puin ruimen is stom werk wat Jan en ik wel zelf kunnen, waarmee we toch weer wat uurtjes ingehuurd werk besparen. Winning!

Interessante kwestie: in de bouwval bleek de nieuw geplaatst stalen constructie te kort. Shit! Gelukkig viel het ons allebei op en konden we het aan de aannemer aangeven, zodat hij het nog kan oplossen. Anders hadden we een hele gekke gang gehad in huis, hahaha. Maar gelukkig wordt het opgelost. Zo zie je maar dat zo’n oud huis qua maten echt vol verrassingen zit.

DINNER TIME!

Na een uurtje sjouwen in de bouwval, haastten we ons naar huis om snel even een burgertje te eten, om vervolgens door te gaan naar het huis van vrienden, die komende week in Haarlem komen wonen. Zij zijn ook flink aan het klussen en de deadline komt in zicht, dus alle hulp om de laatste klusjes te doen, was welkom. Dus Jan en ik kwamen met liefde nog even wat muurtjes schilderen.

Om half 10 gingen we weer naar huis en was het tijd om te chillen. Expeditie Robinson aan en nergens meer naartoe gaan. NICE.

Inmiddels is het vrijdagochtend en heb ik er alweer een opruimsessie, een heerlijke wandeling én een sportlesje op zitten. Ik moet nog ff aan de slag met één campagne en dan is het weekend! Een weekend dat in het teken staan van klussen bij vrienden 😀

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

2 reacties op “Leo’s leven #88: beste snack van Haarlem, sterreneten, druiven uit de oven en pedicure

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *