Poke bowl met zalm, mango en avocado

Goedenavond! Ik ben nog geen twee weken terug uit Japan en ik had al last van sushi-cravings. En als een vriendin op zo’n moment een pokebowl op Insta stories slingert, is het hek van de dam. Het is tijd voor rauwe vis!

Ik maakte een poke bowl met o.a. mango en avocado en vond het geslaagd, maar lang niet zo geslaagd als de Japanse verse zalm die ik drie weken daarvoor nog at. Potverdikke. Moet je ook maar geen rauwe vis eten als je net uit het land van de sushi komt.

Nodig voor één persoon: 1/2 kopje witte rijst – 1/2 eetrijpe mango – 1 eetrijpe avocado – 10cm komkommer – 2 theelepels haringeitjes* – beetje mayonaise – sojasaus – wasabi – 200gr zalm van de visboer die je kan adviseren welke zalm je wel en niet rauw kunt eten

*haringeitjes koop je bij…. IKEA. Ja, echt. Of tenminste; ik kreeg ze ooit toegestuurd van Ikea, samen met neon-kleurige eetstokjes. Vond ik leuk.

Kook de rijst in 8 minuten gaar, giet af en spoel met koud of lauw water; het is heel raar om warme rijst te eten in een sushi-achtig gerecht.

Snijd je in de tussentijd suf: avocado in plakken, komkommer in stukjes, mango in stukjes, zalm in plakjes.

Leg iedere smaak op een hoekje op je rijst, giet er wat sojasaus overheen (pas na de foto) en doe er wat mayo en wasabi bij. Is lekker, echt.

Eet smakelijk!

Ik vond het een top recept. Behalve dat het in Japan gewoon echt wel drie miljoen keer lekkerder was én dat ik er buikpijn van kreeg achteraf. Misschien was die vis toch niet helemaal lekker rauw. Shit.

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Wees één van de 26.000 die mij volgen op INSTAGRAM, een van de 12.000 die kijken via YOUTUBE, of word m’n 100.000e volger op FACEBOOK :D.

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboeken nodig. Van mijn eerste boek zijn er al meer dan 10.000 verkocht en deel 2 kan je hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *