ISTANBUL | Dag 1 | Eten bij -oh hoe heet het ook alweer- The Grand Tarabya


Goedenavond allen! En welkom bij mijn eerste blog vanuit Istanbul! Het is nu kwart voor 1, lokale tijd, en ik ben helemaal zen na een verrukkelijke douche in m’n luxe hotel, ergens in The Middle of Istanbul. Maar ik heb nog geen idee waar ik zit. Ik zit in ieder geval in Istanbul en ik zal eens uitleggen waarom. En daarna vertellen hoe mijn dag vandaag was én wat dit lekkere hapje hierboven is. Wie mijn Rome-blogs heeft gelezen, weet wat ‘ie kan verwachten; Mee op reis door Istanbul! (Wees gewaarschuwd; lange verhalen!) Maar eerst; waarom ben ik hier?

Telegraaf Media Groep (TMG) is bezig met het opzetten van een bloggersplatform. Hierbij hebben ze de hulp ingeschakeld van verschillende bloggers, waarvan ik er één ben. In Turkije bestaat een vergelijkbare organisatie als TMG, die al jaren zo’n bloggersplatform up and running hebben. Hieraan hebben ze inmiddels een awardshow voor Turkse bloggers gekoppeld en dat is morgen. TMG werd uitgenodigd om hier een kijkje te nemen en mocht een paar bloggers meenemen, waar ik er wederom één van ben (SUPERCOOL!). Samen met Sofie van Lekkerensimpel.com en Ianna van Beginspiration.nl, én dus twee gezellige TMG’ers: Marion en Yoon (ik hoop dat ik je naam goed schrijf!), zijn we vandaag dus afgereisd naar Istanbul.

We verzamelden vanochtend om half 10 bij Starbucks op Schiphol. Inchecken en wachten op ‘t vliegtuig ging allemaal prima, de tijd vloog eigenlijk voorbij. Voor je ‘t weet stonden we met onze armen en benen wijd in een of ander raar scan-ding om door de douane te gaan, op naar Turkey (ik typ nu toch niet per ongeluk ‘Op naar Kalkoen’ hè?)! Onze vlucht was heerlijk; we hadden plaatsen met enorme beenruimte, voor het eerst in mijn leven zat ik in een vliegtuig met persoonlijke tv-tjes en vliegtuigvoer! Nooit gehad en eerlijk gezegd ook deze eerste keer maar afgeslagen, maar tof! 😀 Onderweg hadden we een minibeetje turbulentie en dat vond ik niet echt heel fijn, maar met een aflevering homeland en Dexter, ben ik de tijd toch goed doorgekomen. Na het vliegen, visum en bagage halen, begonnen we aan een vreemde taxirit. Sjezus, weet je nog dat ik ‘t verkeer in Rome zo erg vond? Istanbul is nog vijf keer erger. Bizar hoe men hier rijdt. Ik zat samen met Ianna, Sofie en een Duitse blogger in de taxi met een niet Engels sprekende taxichaffeur, naar een locatie waar we niks van wisten, in een taxi waarvan de deuren op slot werden gedaan. Moet toegeven dat dit toch wel een vrij vreemde situatie was. Maar ons hotel kwam in zicht (The Marmara Pera) en we kwamen veilig aan. Inmiddels was het al half 6 en donker in Istanbul, dus erg veel van de stad heb ik niet gezien.

Om 7 uur verzamelden we met een stel Duitse bloggers en gingen we op weg naar The Grand Ta-nogwat. Dit zou een visrestaurant moeten zijn met uitzicht over de Bosporus, de rivier die door Istanbul loopt. Een super chique hotel met een iets minder chique visrestaurant. We zaten in een hilarische setting met allemaal mensen waarvan ik eerlijk gezegd nog steeds geen idee heb wie het allemaal waren, aan één tafel. Team Holland zat echter allemaal bij elkaar en dat was heel gezellig en niet awkward haha.

Wat we gingen eten wisten we in principe niet, behalve dan dat het een visrestaurant was. Langzamerhand legden de obers echter steeds dingetjes eten op ons bord, wat uiteindelijk leidde tot voorgerecht nummer één (zie foto hieronder links): broodjes met verschillende smeerseltjes: van humus, tot een pittige salsa, een hele sterke fetakaas en heeeeele sterke taziki-meets-roomkaas-prut. En nog iets groens wat ik niet kon thuisbrengen, maar ook niet lekker vond. Een prima voorgerecht. Oh, en de wijn was heerlijk.

Na ons eerste voorgerecht kwam dan nummer twee (middelste foto), wat bestond uit twee stukken octopus of inktvis. Nu was ik in de veronderstelling dat dat nou net een van de weinige vissoorten is, die ik niet lekker vind. Bovendien ben ik, zoals jullie misschien inmiddels weten, niet echt een held met vreemde nieuwe dingen uitproberen. Maar dit kon ik natuurlijk niet afslaan (how rude!). Het bleek eigenlijk echt heel lekker. Het dingetje rechts (octopus?) smaakte een beetje naar kip, en dat voor op het bord was echt lekker visachtig. Erg lekker! Ik zat er gulzig van te eten, want ik dacht haast dat dit het hoofdgerecht wel moest zijn. We waren namelijk bij ons laatste setje bestek aanbeland, dus dit moest het wel zijn, toch? Nope! Er kwam nog een derde gang en dat was dan echt het hoofdgerecht; vis met gegrilde groentes en een hele lekkere aardappel. Welk soort vis het nou was, geen idee eigenlijk… Maar het was lekker! Inmiddels zat ik al wel behoorlijk vol, maar plek voor een toetje is er altijd. Er kwam een prachtig maaltje voor ons op tafel te staan, zie de derde foto hieronder, maar oh oh oh wat was dit mierzoet en niet echt verrukkelijk. Een soort van alsof je een jampot leeg zit te lepelen, met in het midden niet een bolletje ijs, nee, iets van roomkaas-meets-boter?! Het stokje chocolade dat erop lag, was het lekkerst. Laten we het daar op houden.

Al met al behoorlijk veel gegeten. En hoewel het wel prima was en toch wel lekker enzo, zou ik dit restaurant nou niet echt aanraden. De sfeer was niet erg gezellig, een beetje een ouderwetse Van der Valk-zaal, maar dan met een heel luxe hotel er aan vast. Maar nee. Maar goed, ik kan het niet eens aanraden, want ik ben de naam al vergeten, haha!

Morgen staan dan de Boomads, de bloggersawards, op de planning. Voorafgaand ga ik samen met Ianna en Sofie en misschien nog een stel Duitse bloggers, een wandeling maken langs de Bosperus en het Taksimplein, onderweg naar het Hilton, omdat daar de awards zijn. Daarna gaan we omkleden, party-dress aan en lekker uit eten met team Holland. En daarna is er een afterparty in Babylon. Met cocktails, heb ik me laten vertellen.

Een heerlijk programma dus en morgen is al behoorlijk uitgedacht. Voor nu chill ik ‘m even lekker op m’n hotelkamer, zodat ik er morgen helemaal tegenaan kan! Ik douchte net onder m’n verrukkelijke regendouche, liep op m’n hotelpantoffels naar twee heerlijk uitziende bedden en typte dit blogje.
Nu moet ik alleen nog beslissen in welk bed ik ga slapen.. Links of rechts? En dan spreek ik jullie morgen weer. Of nouja, dat ligt aan de cocktails. Anders vrijdagochtend 🙂 Goodnight & tot snel!

PS: Tips zijn nog steeds hartstikke welkom!

Sfeerimpressie van Istanbul dag #1:


8 reacties op “ISTANBUL | Dag 1 | Eten bij -oh hoe heet het ook alweer- The Grand Tarabya

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *