ISTANBUL – Dag 2 | Lunchen bij Numnum en heerlijk dineren bij Café Ada

Hallo daar! Hier ben ik weer, live vanuit Istanbul, vanuit m’n lekkere bed op m’n hotelkamer. Gisteren heb ik echt een heerlijke dag gehad. Het weer in Istanbul valt alles mee, vergeleken met de voorspelling van te voren. Het is heerlijk! Gisteren konden we voor het eerst even een beetje de stad leren kennen.

We begonnen de dag met een heel goed ontbijt in ons hotel. Echt ruime keuze uit vanalles en normaal hou ik niet echt van ontbijt, maar zelfs ik heb hier heerlijk een goede bodem voor de rest van de dag kunnen leggen. Na het ontbijt ging ik samen met de twee foodbloggers te voet naar het Hilton, waar we overdag een bloggersconverentie zouden hebben. Het was een halfuurtje lopen, maar we hebben een flinke omweg genomen en daarbij al een mooi beeld van Istanbul gekregen. Hoewel we nog geen moskee zijn tegengekomen en de stad mij in ieder geval toch behoorlijk aan gewoon Italië, Kroatië of Griekenland doet denken. Wat wel opvalt is dat er erg weinig vrouwen op straat lopen; echt 80% is man! En de vrouwen die we zien lopen, zijn helemaal niet gesluierd of iets dergelijks, wat ik eigenlijk wel had verwacht!

Tijdens onze wandeltocht van The Marmara Pera hotel naar het Hilton, kwamen we langs het Taksimplein. Ik moet toegeven dat ik dit niet echt herkende van TV, ziet er toch heel anders uit zonder al die demonstranten! Maar het was prima :). We liepen door, langs het Hilton, verdwaalden, en kwamen uiteindelijk terecht in een hele dure winkelstraat met Chanel, Alexander McQueen etc! Daar gingen we opzoek naar een lunchspot, Midpoint zou het heten, maar die hebben we helaas nooit gevonden. Geen idee waar het nou verstopt zit, maar we moeten er erg dichtbij zijn geweest. Toen hebben we maar geluncht bij Numnum, omdat daar toch ook vrij veel mensen op ‘t terras zaten. Wat overigens echt een bloedheet terras was; mijn hemel, de Turken houden overduidelijk niet van kou; volop terrasverwarming op een zonnig terras! Niet normaal.

Als lunch bestelde ik een wrap met zalm, yoghurt en dille. Was lekker, maar niet super geweldig. Maar wel heel prima door! De wrap was alleen een beetje droog. Een beetje jaloers was ik wel op collegablogger Sofie, van lekkerensimpel.com, die een heerlijk uitziende wrap met kip en pesto had. Mmmm! We aten dus lekker en betaalden slechts 50 lira met z’n 3en. Wat neerkomt op zo’n 18 euro. Volgens mij. Super cheap!

Na de lunch gingen we naar het Hilton voor de Boomads. Dit is een awardshow voor bloggers met daaraan gekoppeld een conferentie. Ik moet toegeven dat dit niet het meest interessante gedeelte van de dag was. Veel van de workshops waren in het Turks en laat ik dat nou net niet vloeiend spreken. We hadden wel een translator-kastje-ding aan ons hoofd hangen, maar de vertaling was niet super en vrij eentonig. Maar goed, leuk om ook eens mee te maken. Bovendien vond ik de eerste presentatie van Juliet, van stylebook.de, echt wel inspirerend.

Vrij op tijd hebben we de conferentie verlaten en zijn we het Hilton ingedoken om lekker een taartje te eten 🙂 En boy, oh boy, die taartjes waren GOED! Ik ging voor de cheesecake met bosbessen on top en pistache aan de zijkant. Wat een goeie combi! Heerlijk! Maar wel een enorm ding hoor, zo’n taartje. Ik krijg de indruk dat Turkse mensen flinke eters zijn!

Na de taartjes zijn we terug gegaan naar ons hotel. Het was inmiddels een uur of 5 en om 8 uur ‘s avonds zouden we alweer op de volgende locatie moeten zijn, voor het feest en echt de award uitreiking van Boomads. We kleedden ons om in het hotel, gingen volop voor chique en totaal in de make-up en in een veel te strakke panty+jurk, gingen we op weg naar een leuk eettentje en daarna de awards. Eten deden we in het eerste de beste restaurantje dat we tegen kwamen en liet dat nou net Café Ada zijn, waarover ik had gelezen in m’n 100% Istanbul-boekje. Top! Bovendien zat er een tripadvisor sticker op het raam geplakt, en dan moet het eigenlijk wel goed zijn:).

De sfeer van Ada was leuk en het eten was lekker! En volgens mij ook wederom niet erg duur. Als voorgerecht at ik garnalen met rucola en paprika. Ik vond het erg lekker, Marion vond het niet speciaal. Als hoofdgerecht bestelde ik de kipfilet in champignonsaus, met iets van aubergineprut en aardappel. En rucola! Ik at heerlijk!! En ook het eten van de anderen zag er echt goed uit; Marion en Yoon hadden lamsvlees, dat heel mooi van het bot afviel, Sofie had een goeie risotto en Ianna een flink bord pasta. Zoals ik al zei; Turkse mensen zijn flinke eters!

Na het diner gingen we naar club Babylon, waar het feest was. De award uitreiking was volledig in het Turks en daar begrepen we dus geen bal van, maar het was desondanks leuk! Na de uitreiking kwam er een bandje spelen en je gelooft ‘t nooit, maar het waren Nederlanders! Hilarisch! Tussen alle Turkse mensen, stond er gewoon een Nederlandse band op ‘t podium. Daar hebben we dus achteraf nog even een praatje mee gemaakt :). Verder verliep de avond heel leuk! Een goed feest met lekkere cocktails en leuk netwerken met allemaal mensen van Bild. je weet maar nooit wanneer dat ooit nog van pas komt 😉

Nou, ik moet zeggen at Istanbul me tot nu toe heel erg goed bevalt. Wat een toffe tijd heb ik hier en wat ben ik blij dat ik mee kon! Echt super!

Vandaag gaan we dan naar het Aziatische deel van de stad. En ik moet toegeven dat ik behoorlijk opzie tegen al het gesjouw, want man oh man, de hakken van gisteravond voel ik nu nog! Maar goed. Even doorbijten en genieten van deze mooie stad 🙂

Hoe is het in Nederland? Ik hoor van alles over weeralarmen, geen treinen etc? En hoe was Sinterklaas? Vlogen de mijters door de straten?

Sfeerimpressie van dag #2:


2 reacties op “ISTANBUL – Dag 2 | Lunchen bij Numnum en heerlijk dineren bij Café Ada

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *