Vegetarische kipnuggets met gebakken aardappeltjes en spinazie

Goedemiddag! Gistermiddag stapte ik zonder plan de supermarkt binnen. En ik kan je vertellen: das geen goed idee. Ik kan dat niet; boodschappen doen zonder lijstje. Dan wil ik alles en vooral teveel en kom ik met vijfhonderd lekkere dingen thuis. Geen goed idee.

Maar gek genoeg ging het me gister bijzonder goed af. Word ik ouder? Volwassen? Hoe kan het? Of had ik gewoon écht heel erg veel zin in… aardappeltjes!

Ik stapte de Ap binnen en stond oog in oog met het gebakkenaardappeltjesschap. En ik wist meteen wat ik wilde eten. Gebakken aardappeltjes, ja ja! En ik liep door naar het vega schap, want ik had zin in een AGV’tje, maar het was vegamaandag. In het vegaschap scoorde ik vegetarische kipnuggets van de Vegetarische Slager en dit kun je wel de verrassing van het jaar noemen. Mien god, wat zijn die lekker.

Appelmoesje erbij, spinazie erbij en eten maar.

Nodig voor één persoon: halve zak gebakken aardappeltjes met kruiden – heel pakje vegetarische kipnuggetjes van de Vegetarische Slager (zo lekker, ik vrat het hele pak leeg) – halve zak spinazie – beetje nootmuskaat – appelmoes

Ik heb de hele maaltijd in één pan klaargemaakt door dingen na elkaar te bakken en op het einde nog even op te warmen. Ik begon met de aardappeltjes; die bakte ik in een klein laagje olie in 10 minuten gaar en bruin. Daarna bakte ik de spinazie met een scheutje olie in 2 minuutjes geslonken. En daarna (pan wel ff schoonmaken) bakte ik de kipnuggets in een flinke laag olie (eerst even heet laten worden) in 2 minuten knapperig. Serveren met appelmoes en barbecuesaus en eet smakelijk!

VET lekker vond ik het. Man, wat een klassieke maaltijd, maar oh zo lekker. Nice!

Heb jij ze wel eens geproefd, die vega kipnuggets? Ik durf bijna te wedden dat je ze iemand die ‘die van vegetarisch houdt’ kunt voorzetten en dat die dan niet doorheeft dat hij/zij geen vlees aan het eten is. Tuurlijk smaakt het niet hetzelfde als een McDonald’s kipnugget (minder sappig), maar het is eeeecht nice. Probeer je het?

En dan nog dit…
Bloggers houden van interactie. Ik óók! Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK? Op dat laatste kanaal zit ik bijna op 100.000 volgers. Doe je gezellig mee?

Mijn derde boek komt bijna uit…
Van mijn eerste twee boeken zijn er al meer dan 15.000 verkocht en binnenkort komt boek 3 uit! Bestel mijn eerste of tweede boek op Bol.com of koop ‘m bij de Bijenkorf/Bruna/Ako. Stel het niet te lang uit, want er is een kans dat we niet gaan bijdrukken en dan is op echt op!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *