Leonie’s week 33: Fotoshoot voor supermarktmagazine, luxe proeverij, stappen in m’n eentje, naar IKEA en helemaal losgaan op het Guilty Pleasure festival

Hoi allemaal! Daar is ‘ie er weer hoor: het dagboek van mijn afgelopen week. En dat ‘ie wat later is heeft alles te maken met mijn drukke week en brakke toestand van vandaag. Tot gisteravond laat ben ik naar een festival geweest (en heb ik me helemaal de pan uit gedanst ín de regen) en dus had ik gisteren geen tijd meer om het verslag van afgelopen week online te zetten. Maar! Ik doe het wel nu, want ik beleefde weer honderd leuks 🙂 Van een fotoshoot voor een boodschappenmagazine tot uit je plaat gaan op het Guilty Pleasure festival. Maar vrijdag was mijn lievelingsdag. Waarom? Lees verder!


Maandag

Nou, laten we meteen maar beginnen met de fotoshoot. Maandag overdag werkte ik gewoon. Ik moet in alle eerlijkheid bekennen dat ik er een klein beetje tegenop zag, we waren immers zondagnacht terug gekomen van vakantie en ik zat nog 100% in vakantiemodus, maar: eenmaal op werk zat ik er meteen weer vol in en yes, wat vind ik m’n nieuwe (niet meer zo nieuwe) baan toch leuk.

‘s Avonds kwam er een fotograaf bij me langs om mij en mijn spinaziesoep op de foto te zetten voor het magazine van een supermarkt. In de herfst komt ‘t uit en ik ben razend benieuwd naar de foto en daarmee bedoel ik te zeggen: ontzettend sceptisch. Haha! Ik had honger en niet zo heel veel zin er in (sorry) en wilde er het liefst een beetje snel mee klaar zijn. Maar de fotograaf was heel vrolijk, dus uiteindelijk werd het wel leuk. Ik heb spinazie door m’n hele woonkamer gegooid, dus dat was ook eens iets anders voor een maandagavond…

Dinsdag
En toen was het dinsdag en ging ik met Claartje naar een proeverij van heel luxe voedsel. We aten verrukkelijk en ik schreef er al een blog over, die je hier kunt teruglezen!Woensdag

Op woensdag ging ik tijdens werk lunchen in de foodhallen. Of nee: lunch halen bij de foodhallen. Er zit daar een tentje (meteen bij binnenkomst rechts) met onwijs lekkere ham. Ik bestel daar regelmatig het broodje met ham en tomatenprut, omdat die gruwelijk lekker is. Het brood is kakelvers, de tomatenprut een beetje zoetig en de ham heel zout. Vette aanrader! (5 euro).

Een foto die is geplaatst door Leonie ter Veld (@lterveld) op 12 Aug 2015 om 3:40 PDT
Een foto die is geplaatst door Leonie ter Veld (@lterveld) op 14 Aug 2015 om 2:34 PDT

Woensdagavond kwamen mijn ouders bij me langs, omdat ik die al sinds begin juni niet meer had gezien wegens drukte en vakanties. Vet gezellig 🙂 We bestelden voedsel bij mij thuis (check deze blog!) en ze namen souvenirtjes uit Spanje en Frankrijk voor me mee! Voedsel en drank doen het bij mij altijd goed (tip: als je ooit een cadeautje voor me wil kopen, haha), dus met de Sanmiguel (Spaans bier) en balsamico azijn ben ik heel blij.

Een foto die is geplaatst door Leonie ter Veld (@lterveld) op 12 Aug 2015 om 11:59 PDT

Ik trakteerde ze op een Pastei de Nata, die ik nog had meegenomen uit Portugal en zo vloog de avond voorbij. Maar de avond zou voor mij nog langgggg duren, want ik dronk koffie met cafeïne rond 9 uur en kon daardoor rond 2 uur ‘s nachts nog steeds niet slapen. Man, wat kan ik toch slecht tegen koffie. Niet alleen krijg ik er hartkloppingen van, ik word ook echt veel te druk. Veel te veel energie. Niet oké. Ik lag praktisch te partyen in m’n bed ‘s nachts, WOEHOE.

Een foto die is geplaatst door Leonie ter Veld (@lterveld) op 12 Aug 2015 om 3:55 PDT

Beetje jammer dat de volgende dag gewoon vroeg de wekker weer ging…

Donderdag
Op donderdag zaten we op werk voor het eerst sinds 1 mei (mijn begindatum) met de hele redactie op kantoor. Gezellig! We maakten van de gelegenheid gebruik en gingen samen brainstormen voor de toekomst van Vrouwen.nl én gingen natuurlijk even met elkaar op de foto; unieke gebeurtenis, iedereen bij elkaar.

Een foto die is geplaatst door Leonie ter Veld (@lterveld) op 13 Aug 2015 om 7:24 PDT

Na werk had ik een heerlijk avondje voor mezelf. Met een wijntje dook ik de tuin in, met een boek in het zonnetje. Daarna kookte ik lekker voor mezelf, ging ik wat aan de slag met m’n blog en volgens mij keek ik series. Love it!

Een foto die is geplaatst door Leonie ter Veld (@lterveld) op 13 Aug 2015 om 9:23 PDT

Vrijdag

Vrijdag was echt mijn lievelingsdag van deze week. Ik begon ‘s ochtends om 8 uur al aan blogdag en had om 9 uur al een advertorial en een blogpost geschreven. Daarna ging ging ik voor ‘t eerst sinds m’n knie-ongelukje weer eens een halfuur baantjes trekken en dat was heerlijk. Vervolgens stond op de planning om m’n huis eens grondig op te ruimen, ging ik douchen en nam ik een tostivideo op. Om 2 uur verliet ik m’n huis om m’n hipstertournee weer op te pakken. Iedere week op vrijdag wil ik in een ander koffie/lunchtentje werken aan m’n blog, om zo Amsterdam wat meer te ontdekken. En ik vind het zó leuk om te doen! Bovendien werk ik echt 3x zo hard in een koffietentje dan thuis. Super chill dus.

Vandaag ging ik, op aanraden van vriend Niels, naar het Bakhuys, in de buurt van Weesperplein. Een echte hipsterplek met kennelijk hele goede tosti’s, lekker eten en een leuke sfeer. Het is echt hipster-ingericht met een schoolbord, oude klaslokaal-tafeltjes en stoeltjes en meer van dat soort dingen. Leuk detail: het toilet heet het kakhuys. Vond ik grappig.

Minder leuk: de wifi deed het niet. Werkt ietwat lastig als je wil bloggen, kan ik je vertellen. Toen heb ik meteen maar m’n tostivideo ge-edit en ben ik daarna doorgefietst naar de Ysbreker, wat echt super dichtbij is, om daar verder te werken op de wifi.

Een video die is geplaatst door Leonie ter Veld (@lterveld) op 14 Aug 2015 om 8:22 PDT

Ik ging aan de slag met heel veel mails en begon aan mijn 1e rubriek voor een echt magazine dat al jaren in de winkels ligt (TOF:D).

Om half 7 ging ik richting huis om te eten en maakte ik goddelijke springrolls. Vervolgens zat ik de hele avond op de bank in afwachting van mijn date, die uiteraard afzei (ik zet inmiddels een serieus record met dates die cancelen) en toen was daar: INGELISE! Dat is het meisje waarmee ik een paar weken geleden ook random op stap was en ik geloof dat we elkaar wel hebben gevonden. Ingelise zat ook alleen op de bank en had óók de behoefte iets te doen met de vrijdagavond. En dus gingen we naar Pacific, waar we heerlijk buiten op ‘t terras hebben gezeten en later binnen vet lekker hebben staan dansen op Rock ‘n Roll muziek. ALIVE!

Een foto die is geplaatst door Leonie ter Veld (@lterveld) op 14 Aug 2015 om 3:37 PDT

Om een uur of 1 was Ingelise er wel klaar mee en ging ze naar huis. Maar ik zat nog 100% in partymodus en dus besloot ik maar alleen achter te blijven. Bovendien had ik m’n Gin Tonic nog niet op, dus tja; ik kon simpelweg niet naar huis. En man, wat vond ik dat leuk. Meteen toen ik alleen stond te dansen aan de zijkant, met mezelf en m’n GT, kwamen er exotische mannen met me kletsen (je weet wel; dat hoekje in een club waar op de een of andere manier alleen maar donkere mannen staan)(daar stond ik, haha). En dat was vét gezellig. Ik was allang blij dat ik een beetje aanspraak had. Vervolgens kwam er een Frans meisje me versieren; die zag dat ik alleen was en wilde met me dansen. Nou ja, prima, waarom niet? Daarna kwam Jurriaan (heb ik je naam goed onthouden?) met me kletsen en dat was ook rete gezellig en daarna was ik weer heel even alleen. Totdat er een chick me heel lang aankeek (de mij inmiddels bekende ‘ken ik jou niet ergens van’ blik, die ik tegenwoordig best vaak krijg) en sprak ze me aan dat ze me van m’n blog kent. Echt hilarisch! En het was heel leuk! Vet gezellig staan praten en ze stelde me een beetje gerust met haar verhaal over dat ze een keer alleen was wezen stappen in Brussel en dat ‘t echt een topavond was. Awesome!

Ik vond het een hele belevenis; alleen stappen. Eentje die ik kan afstrepen van de bucketlist!

Waar ik inmiddels wel een beetje aan ga twijfelen: is het nou vooral zielig dat ik steeds dingen in m’n eentje doe (citytrips, bioscoop, naar concerten en nu zelfs stappen)? Of is het een gevalletje wat-tof-dat-je-dingen-alleen-doet? Ik twijfel.

Zaterdag

Zaterdag werd ik dan vet blij wakker. Ik had écht een leuke dag en avond gehad gisteren. Veel energie om aan een tof weekend te beginnen. Rond lunchtijd kakte ik alleen volledig in. En toen besloot ik naar IKEA te gaan. Wat wel echt een dom besluit is op een regenachtige zaterdagmiddag, maar ik had vrijdag op YOUNEEDDIS.com een fantastisch lampje van IKEA geplaatst en tja; ik had ‘m echt nodig in mijn leven. Dus op naar IKEA.

En na m’n IKEA tour besloot ik m’n huis eens even flink op te ruimen. Ik vond eindelijk m’n filmcamera terug (ik wíst dat ‘ie ergens lag) en richtte de boel weer even anders en fatsoenlijker in. Check:

Zaterdagavond zou ik met een vriendin naar de bios, maar ik was kapot dus ik bleef lekker thuis. In m’n nieuwe knusse huisje, met kaarsjes aan en Harvey Spector. Mmmm!

Zondag
En toen was het zondag en was het FEEST! Ik begon de dag met een goede bodem, want…

…Ik ging met en paar vriendinnen en heel veel andere mensen naar het Guilty Pleasure festival bij de Gaasperplas en heb echt de tijd van m’n leven gehad. Oké, dat is niet helemaal waar, maar het was wel écht heel tof. Heb je het een beetje gevolg op Snapchat? Ik hoop het, want het was awesome. Dansen in de regen op 2Unlimited, Sex on the beach, Kriss Kross, 2 brothers and the 4th floor en weet ik wat allemaal niet. ZO leuk! Dansen in de regen met een poncho aan is echt totaal underrated! ZO LEUK!

Een foto die is geplaatst door Leonie ter Veld (@lterveld) op 16 Aug 2015 om 11:12 PDT

Een foto die is geplaatst door Leonie ter Veld (@lterveld) op 16 Aug 2015 om 3:10 PDT

Om 11 uur was het afgelopen en waren we zeiiiiiiiknat. Op naar huis dus! Tijd voor een warme douche en heel lekker slapen. Wat een week, wat een weekend.

En inmiddels is het dus maandagavond en ben ik alweer op 1/7e van de nieuwe week. De komende dagen op de planning: de avond van de filmmuziek in het Concertgebouw, sporten om m’n knie te trainen (ojee), een interview met een hele grote krant (aaaaah vet!!) en dan…. LOW-fucking-LANDS! En daar heb ik echt gru-we-lijk veel zin in. Excuse my language.

LEKKER SOCIAAL:
Volg mij dagelijks via INSTAGRAM | TWITTERFACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook! PS: Ik zit ook op snapchat, volg mijn eetdagboeken via @lterveld!

LEES OOK:
Leonie’s week 31: nieuwe apparatuur, borrelen bij PLLEK, 2x uit eten en OP VAKANTIE
Leonie’s week 30: Burgers bakken op SLAM FM, wijn drinken voor werk, ziek worden, Salad & the city en tosti’s maken met Jelmer de Boer
Leonie’s week 29: Het tofste festival van het jaar, een vet pakket van Santa Maria en eindelijk een boekhouder (haha)

2 reacties op “Leonie’s week 33: Fotoshoot voor supermarktmagazine, luxe proeverij, stappen in m’n eentje, naar IKEA en helemaal losgaan op het Guilty Pleasure festival

  • Ik vind het echt superstoer van je dat je gewoon in je eentje de hort op gaat! Jouw solo-avonturen hebben mij geïnspireerd om ook eens alleen een citytrip te doen. Totaal niet zielig, maar echt vet tof!

  • Het is gewoon tof dat je dingen alleen doet! 😀 Ik kan zelf de festivals, concerten en stappen afstrepen. Bioscoop kom ik nooit, citytrips/vakantie staat nog wel op de planning binnenkort. Laatste weekend van augustus ga ik dan wel een compleet weekend in een tentje naar Mysteryland! #zinin

    Ik krijg alleen maar positieve reacties op m'n single avonturen! Vooral mee doorgaan zolang je het zelf leuk vindt! 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *