Leonie’s week 08: Personal training, toffe koffiedates en WE WONEN SAMEN

Goedemorgen jij! Tof dat je weer meeleest met mijn dagboek van de afgelopen week. Ik stond op het punt om te beginnen met schrijven en moest echt even heel erg diep nadenken over wat ik in vredesnaam gedaan heb de afgelopen week. Het was weer een klassieke teringdrukke week waarbij ik zonder m’n agenda en to do lijstjes compleet reddeloos was. Niet de bedoeling eigenlijk; ik had me nog zo voorgenomen om in 2018 rustiger aan te doen. Maar goed, ik probeer het deze week wel weer te compenseren, haha.

Anyway; het was een drukke week, maar ook een hele leuke week. Ik typ dit stuk vanuit Jan z’n kingsize bed die in míjn slaapkamer staat. WE WONEN SAMEN! En ik vind het nu al het leukste op aarde.

Zaterdag is Jan bij me ingetrokken en daar ga ik je natuurlijk uitgebreid over vertellen. Maar dit dagboek staat ook in het teken van personal training (ja echt), koffiedates en champagne in bed. Klaar voor?

Maandag: lekker luieren
Ik zeg wel dat ik een vet drukke week had, maar op maandag heb ik praktisch de hele dag op de bank gehangen. Ik had echt zo ontzettend weinig zin om íets uit te voeren… Ik werd al wakker met een ‘ik heb heel weinig zin om te werken’-gevoel en besloot dus maar de ochtend vrij te nemen.

Om 12 uur had ik een afspraak bij Het Gymlokaal in Amsterdam bij Nienke. Zij is oprichter van Het Gymlokaal én personal trainer en ik kwam op oriënterend gesprek om te kijken of zij mijn personal trainer kon worden.

Untitled-1

Personal trainer Leo, whatsup?! Nou, het zit zo; ik heb het afgelopen halfjaar alleen in mijn woning in Amsterdam gewoond en dus dubbele huur betaald. En dat is echt véél. Ellende. Maar omdat Jan er nu bij in trekt, heb ik iedere maand de helft van de huur ‘over’ (ik weet wel dat dit niet zo is, maar ik vind het wel een leuke beredenering). En toen had ik bedacht dat ik dat geld eens even in mezelf ging investeren. Ik ben zo niet fit op het moment, dat ik bij een boodschappentas tillen al in m’n rug ga hangen omdat m’n armspieren van spaghetti zijn gemaakt. Om over m’n conditie maar niet te spreken. En daar moet eens even verandering in komen. En dus ga ik vanaf nu naar een personal trainer.

Ik vertel je meteen dat dit natuurlijk helemaal niet goedkoop is; ik betaal echt een godsvermogen, maar vind dat ik dit in mezelf mag stoppen en hoop mezelf zo weer fit te krijgen, zodat ik het hopelijk over een maand of 3 gewoon zelf weer kan doorzetten. Wie weet…

Anyway; maandag had ik dus het oriënterend gesprek bij Nienke en ik vond dat het klikte. En dus maakten we een afspraak voor later die week.

vegaslager
Sinds kort ben ik verslaafd aan de vegetarische filet american van de Vegetarische Slager. Geniaal spul!

De rest van de middag lag ik dus intens lui op de bank te luieren. ‘s Avonds ging ik nog even langs Clint en Amber voor een kopje thee en chillheid en weer later op de avond schreef ik nog even m’n laatste stuk voor de Metro.

clint
Clint was vroeger een topmodel denk ik.

Ik heb nu tien weken voor de Metro geschreven; iedere week een stuk online en in de krant, en nu is het weer even mooi geweest. Een tof project vond ik het, maar nu vind ik het ook wel weer leuk om me op andere dingen te focussen.

Dinsdag: inspirerende koffiedate en de IKEA Pax kast in elkaar zetten
Dinsdagochtend werd ik wakker met oogmigraine. Dat is een vorm van migraine waarbij je niet per se heel erg hoofdpijn hebt, maar wel alleen maar sterretjes ziet en het duurt meestal ongeveer een uurtje. VET irritant, want ik had om half 10 een koffiedate staan en dat zou ik niet redden omdat m’n migraine toch zeker tot kwart voor 10 zou duren. Wat inderdaad zo was. En daarna kon ik koffie drinken met m’n buurvrouw.

En dat was echt ZO gezellig. Linda en ik kennen elkaar van een tv-item dat we eens maakten voor At5. Daarna zijn we nog eens koffie gaan drinken ergens vorig jaar en toen klikte het al. Inmiddels zijn we alweer een jaar verder en vonden we het wel weer gezellig om weer koffie te drinken.

Bij de Huiskamer van Rembrandt streken we neer en bijna anderhalf uur raakten we niet uitgepraat. Volgens mij vonden we de koffiedate allebei inspirerend; Linda is ook zzp’er (in de muziek) en dus hebben we genoeg om over te praten. Heel leuk was dit!

Na de koffiedate met Linda moest ik snel naar huis want tussen 11 en 3 zou er een pakket van IKEA bij me worden afgeleverd en ik kreeg een smsje dat ze al tussen 10:55-11:15 zouden komen. WOW, wanneer gebeurt dat nou?! Ik had verwacht dat ik de hele middag thuis zou zitten wachten op dat pakket. Niets was minder waar!

pakket

Toen het pakket geleverd was had ik alle vrijheid en toch bleef ik lekker thuis. Ik had na het gesprek met Linda helemaal zin om de keuken in te duiken; dingen doen die ik leuk vind, in plaats van reactief werken en mails beantwoorden en dat soort ongein. En dus dook ik de keuken in voor een chille lunch.

dukk

‘s Avonds kwam Jan me helpen met het in elkaar zetten van de Pax kast. Ik had ‘s middags al drie van de vier kasten in elkaar gezet, omdat ik voorspelde dat als we dat ‘s avonds samen zouden doen, het niet zou opschieten, haha. Maar er moest nog genoeg gebeuren ‘s avonds; plankjes, deurtjes, weet ik wat allemaal niet. We waren er de hele avond mee bezig en kregen het toen nóg niet af.

klussen

Woensdag: chillen in de zon
Woensdagochtend kwam Kaz bij me langs; ik ken hem van de persreis naar Oostenrijk en daar hadden we gekletst over een product waar hij aan mee werkt. Het leek ons leuk om te kijken of we kunnen samenwerken en daarom kwam hij me woensdagochtend even het hele assortiment van Den Eelder brengen, hahaha. LEKKER MAN!

deneel
Ik schreef een aparte blog over alle pakketjes die ik de afgelopen tijd heb ontvangen. Check die hierzo!

De rest van de dag werkte ik thuis. Van ‘s ochtends vroeg, tot ‘s avonds laat. Tussendoor verliet ik heel even het huis voor een koffiedate met Claartje in de zon op het terras bij Coffee Room (met thermolegging onder m’n spijkerbroek haha) en daarna werkte ik gewoon weer door.

thee

kaas
‘s Avonds had ik vet veel zin in friet en Kaastengels en dus maakte ik groentefrietjes (toch ff je groentes binnenkrijgen) en ik ontdekte dus gewoon dat ze bij Ah Kaastengels verkopen. En je kunt ze nog klaarmaken in de airfyer ook. LOVE IT!

Donderdag: Redcord training en eten bij vrienden
Donderdagochtend had ik een Redcord training staan bij Fysio.com. Annemiek, die normaal naalden in m’n spieren prikt (dry needling), stelde voor om nu eens een Redcord training te doen. Dit is een manier van sporten met een rood koord (joh) waarbij je aanspraak doet op je kleine spiergroepen, in plaats van hele grote spieren. Het is bijvoorbeeld bij lage rugklachten een lekkere manier van bewegen, omdat lage rugklachten vaak ontstaan door de grote spieren die verkrampt zijn. Dit kun je dus verlichten door je kleine spieren te activeren met zo’n Redcord training.

redcord
Achterin het hoekje heb ik me een uurtje uitgesloofd. Dit is in de sportschool De Gymzaal in Amsterdam.

Ik vond het echt vet leuk om te doen. Ook wel zwaar (maar ik heb natuurlijk echt -50 getraind de afgelopen tijd), maar heel interessant om te doen. Leuk!

Daarna snelde ik naar huis om de Olympische spelen te kijken en de rest van de dag werkte ik vanuit huis.

schaatsen

Om 8 uur ‘s avonds hadden Jan en ik een dinnerdate bij vrienden en dat was echt een topavond. Het werd véél te laat (hoewel ik weinig alcohol dronk), maar ik denk dat dat een goed teken is. Oh en weetje wie er ook was? CHARLES 😀 Awesome terrorkat <3

hellofresh
We aten een risotto met o.a. paddenstoelen, prei en spek van Hellofresh. Lekkerrrr!

Vrijdag: sporten met personal trainer
Vrijdag stond in het teken van mijn eerste training met Nienke. Ik had behoorlijk spierpijn van de Redcord training met Annemiek, maar so be it. Let’s do this.

sporten

Een uurtje hebben we samen getraind en ik vond het echt heel goed, maar ook echt heel zwaar. Haha. De warming up was al intens! Maar wel écht goed. En ik denk dat dit echt top wordt de komende tijd. Ik ga twee keer in de week met Nienke trainen. Ben benieuwd…. 😀

Na de training had ik natuurlijk vet veel honger en fitgirl als ik ben bestelde ik daarna heerlijk sushi. Woehoe! Vreten voor het leven!

sushi

Maar ik werd wel afgestraft meteen; er was maar één sushi-restaurant dat bij mij in de buurt bezorgde en die sushi was eigenlijk niet echt best. Ik verbaas me er over dat ik er geen buikpijn van heb gekregen… Ik bestel iig zeker niet nog een keer bij sushi sakura. Brr.

De rest van de dag stond in het teken van verhuisvoorbereidingen; nog even de stad in om wat mappen en dozen te halen en daarna ruimte maken voor Jan. Ik ruimde m’n voorraadkast op, deed m’n administratie voor het eerst in 3 jaar tijd eens goed (in plaats van één doos met belangrijke brieven deed ik alles in mappen en man, wat voelde dat goed), ruimde keukenkastjes op, maakte plaats in het tuinhuisje. Etc!

burgers
Vrijdagavond at ik de burgers die ik toegestuurd had gekregen van &samhoud. Mjam!

Zaterdag: verhuizen!
Zaterdagochtend was het zo ver. Om 10 uur stond Jan op de stoep met drie vrienden en een busje vol met spullen. Opzich was het niet veel; twee busjes vol en that’s it, inclusief enorm bed. Maar man, wat heeft deze man een spullen haha. KLEDING jonge. En sportkleding, mijn hemel. En sportspúllen. Terwijl Jan in zijn oude huis aan het schoonmaken was begon ik in ons huis vast met uitpakken en ik kwam meer helmen tegen dan boxershorts, hahaha.

status
Welkom in de chaos die Jan’s kledingverzameling heet

kastt

De hele dag waren we lekker in de weer. In de middag kwamen het zusje en zwager van Jan nog even langs, vet gezellig!

kaartje
We kregen ook ons eerste kaartje <3 Van Sas en Yorick met een hilarische tekst over samenwonen 😀

‘s Avonds had ik intens veel zin in biefstuk van Loetje en dus stuurde ik Jan langs de supermarkt om zelf iets vergelijkbaars in elkaar te flansen. Oooh, wat was dat een goed plan. Jan was chef ossenhaas, ik maakte er een te gekke aardappelpuree bij en samen aten we heer-lijk. Aan tafel. In ons huis. LIEFDE!

loetje
Biefstuk a la Jan

Zondag: champagne in bed
Zondagochtend konden we voor het eerst uitslapen in ons heerlijke bed. Jan heeft echt een geweldig bed, we hadden een nieuw dekbed gekocht en ik had allemaal nieuw beddengoed gekocht en dus sliepen we echt als prins en prinses die nacht. En ochtend.

We begonnen onze dag in bed met de administratie van onze nieuwe woning, ruimden nog wat spulletjes op, lunchten in de middag met vrienden bij Radijs en beleven aan het einde van de dag het hoogtepunt van mijn week: champagne in bed.

lunch
Lekker broodje geitenkaas bij Radijs!

Sinds mijn derde boekpresentatie had ik nog een fles echt goede champagne staan (van Jan gekregen) en het was nu ein-de-lijk een mooi moment om die eens even soldaat te maken. In bed. Oh oh oh, wat heerlijk. Proost op het samenwonen. LIEFDE! 😀  😀 😀

champi

En dat was mijn week 8 van 2018. Wat een topweek <3.

Inmiddels is het alweer woensdagochtend in de volgende week. Deze week staat in het teken van sporten, vrienden zien en thuiswerken. Het is een toffe week en daar vertel ik je volgende week meer over.

Mijn hoogtepunt deze week was echt het champagne drinken in bed. Wat was jouw hoogtepunt van de afgelopen week?

Benieuwd wat ik deze week allemaal gegeten heb?
Deze week zijn er blogs online gekomen met recepten voor zelfgemaakte hummus, zelf dukkah maken, een onwijs lekkere groene curry in samenwerking met Conimex, een van mijn favoriete tosti’s uit TOFFE TOSTI’S, stamppot andijvie met gehaktballen, salade met asperges, parmaham en truffelolie, pittige pasta pesto met garnalen en ik publiceerde een blog (die nu al vet goed gelezen is) over alle pakketjes die ik de afgelopen tijd toegestuurd heb gekregen. Lees dat!

Meemaken wat ik door de week nog meer doe?
Volg me via INSTAGRAM.com/Lterveld. Yes baby: dagelijks insta stories (maar ho ho, niet te veel hoor) en bijna iedere dag wel een kiekje uit m’n leven. Vet gezellig!

Bestel hier mijn derde boek TOFFE TOSTI’S via Bol.com, bestel hier mijn eerste of tweede boek.

4 reacties op “Leonie’s week 08: Personal training, toffe koffiedates en WE WONEN SAMEN

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *