Hotspot: biercafé Helst in de Amsterdamse Pijp

Goeeedenavond leuke mensen! Gisteravond ging ik weer eens een hapje buiten de deur eten. Vriend Ramon en ik hadden zin in simpel voedsel (geen luxe toestanden) en vooral: borrelen. En zo kwamen we terecht bij biercafé Helst in de Amsterdamse Pijp.

Helst is in oktober vorig jaar (opnieuw) geopend en ze schenken er een enorme en diverse hoeveelheid bier. LEKKER. Precies waar wij zin in hadden.

Bij binnenkomst wordt je gevraagd waar je een beetje van houdt en dan mag je een paar kleine biertjes proeven. Gewoon gratis. Op basis van jouw mening over die biertjes, kies je dan je eerste biertje.

Het assortiment komt van overal over de wereld, maar vooral uit Europa. Helst is niet per se een biercafé dat Amsterdamse bieren enorm promoot; ze zijn van mening dat er betere bieren uit het buitenland komen en willen dus vooral die op de kaart. Tja, ik heb er de ballen verstand van en vind het wel prima. Kom maar door met die biertjes!

Zoals gezegd kregen Ramon en ik eerst een proeverijtje. Die staat overigens niet zo op de kaart, maar je kunt er gewoon om vragen bij het personeel. Uit onze proeverij bleek dat ik vooral de Strong Golden Ale uit België lekker vond en Ramon was meer het type voor Porter.

We kwamen natuurlijk niet alleen naar Helst voor de biertjes, maar ook om een hapje te eten. Zo begonnen we met de borrelplank met gerechten die de chef kiest. In ons geval bestond de borrelplank uit echt verrukkelijke paté (!!), lekkere kaas, heerlijke chickenwings en ribs, een prima visje en wat olijven.

borrelpla k

Erna bestelden we nog als voorgerecht de sardines gefrituurd in een beslag met vodka en nog een keer de chickenwings die echt in een geniaal lekkere mariande werden geserveerd.

sardines

We bestelden ook nog een hoofdgerecht, hoewel dit eigenlijk niet nodig was omdat we allebei al best wel vol zaten al. Toch hapten we nog wat rribbetjes en een hotdog weg, Of nou ja, weg… Die hotdog vond ik echt behoorlijk slecht en aten we dan ook niet op. Hij was vandaag de daghap en kostte slechts €8, maar zelfs dat vond ik te veel. Dat kan véél beter!

hotdog

De ribbetjes daarentegen vond ik wel echt heel erg lekker. Gewoon écht ordinair comfortfood dat je met je handen opvreet en met een speciaalbiertje wegslikt. Heerlijk! Hoewel ik wel moet zeggen dat er tussen de ribben wel een verschil zat in malsheid; de dikke ribbetjes waren echt een stuk minder mals en makkelijk van het bot te trekken dan de dunnere ribbetjes, Logisch ook, maar wel jammer. Of nou ja, ik schrijf het meer op zodat als je hier terecht komt en je denkt “Leo, die ribben waren echt zo taai als een schoenzool”, dat ik je in ieder geval een beetje gewaarschuwd heb. Maar ik hoop natuurlijk vooral dat ik je enthousiast heb gemaakt, want man; wat waren de ribbetjes die wél echt mals waren (50%) heer-lijk. Die marinade. Ik wil er in douchen. Vandaag, morgen én overmorgen.

IMG_4751
Looking good!

Al met al hebben Ramon en ik echt een topavond gehad. We hebben denk ik allebei drie glazen bier gedronken en verder héél veel bieren geproefd.

Ik vond het ook echt een leuke zaak om te zitten; het personeel is vet vriendelijk en de passie spat er af. Zodra er een fust met een nieuw soort bier binnenkwam werd iedereen enthousiast. Je kon duidelijk merken dat de passie er was en zoiets moedig ik alleen maar aan. Bovendien bemoeiden ze zich constant met je en maakt dat het alleen maar echt heel gezellig. Ik vond het gewoon al met al echt heel erg leuk. Heel erg gewoonwateenstudentjesavondseet-approved, deze zaak in de Pijp. Aanrader!

Mijn derde boek is alweer bijna uitverkocht <3
Mijn derde boek heet TOFFE TOSTI’S en de tweede druk is al bijna op. Snel naar de winkel of bestellen dus! Het kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier mijn eerste of tweede boek.

Hé, laat eens wat van je horen?
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *