TOP Your TUC: drie toffe toppings voor je TUC

Gesponsord – Dag leuke mensen! Ik heb me vandaag toch iets leuks. Vandaag gaan we niet aan de slag met avondeten, maar met… TUCs! Ja ja, wie kent ze niet en wie is er niet dól op!?

Ik heb vandaag drie recepten voor toppings voor je TUCs. Want waarom saai leven als je ook helemaal los kunt gaan met lekkers? Woehoe! Ik deel vandaag drie toffe toppings voor TUCs met je, maar zou het ook rete cool vinden als jij zelf ook aan de slag gaat met TUCs. Want jááá ze zijn heel lekker op zichzelf, maar hoe heerlijk is het om er nog nét wat extra’s aan toe te voegen? Vet heerlijk! Lees maar 😀

TUC Paprika met Peppadews
We beginnen even helemaal simpel. Want hey; het feit dat je iets extra’s toevoegt aan je TUC hoeft natuurlijk niet te betekenen dat het vet veel werk gaat zijn. Nee hoor. Mijn eerste tip voor een toffe TUC topping zijn Peppadews. Doe zo’n gevuld rood pepertje met roomkaas óp je TUC Paprika en je bent een gelukkig mens. De intense kruidige en zoute smaak van de TUC Paprika matcht per-fect bij de romige en zoete smaak van zo’n gevulde peppadew. Ik zeg je: topcombi!

peppadew

Hoe gezellig staan deze TUCs zo op tafel? Vet leuk toch? Een prima idee voor een borrel met vrienden of het volgende feestje met jezelf op de bank ;-). Overigens is het wel handig om de peppadew eventjes doormidden te snijden; dat eet wat makkelijker. Maar ik vond het voor de foto zo gezelliger staan ;-).

TUC Original met tomatentapenade en geitenkaas
Tip #2 vergt iets meer inspanning, maar is nog steeds knettersimpel. We gaan zelf aan de slag met tomatentapenade. Want wist je dat je dat héél erg makkelijk zelf kunt maken? Koop een pot zongedroogde tomaten in olie met kruiden (knoflook zit er meestal bij in) en giet de pot helemaal leeg in een maatbeker. Haal zoveel mogelijk van de olie eruit en zet dan de staafmixer er op. Mix alles (ja, dus ook die knoflooktenen) tot een lekker prutje en klaar is je zelfgemaakte tomatentapenade.

Scoor in de supermarkt ook nog van die kleine bolletjes geitenkaas en serveer die óp je tapenade, óp je TUC Original en smullen maar! Wederom een top combinatie: de lekkere zoute TUC matcht heerlijk met de zoetige tomatentapenade en geitenkaas is altijd lekker. Mjam!

geitenkaas
En dan ziet het er ook nog schattig uit. Love it!

TUC Zaden & Bieslook met roomkaas en parmaham
Mijn laatste en misschien wel lekkerste tip is voor de variant TUC Zaden & Bieslook. Smeer je TUC in met wat Philadelphia naturel, leg er een stukje parmaham op (gebruik ongeveer 1 plak parmaham per 3 TUCs) en top af met een beetje verse bieslook. Koninklijk lekker jongens. Om, nom, nom. Deze variant TUC is nieuw en ik kende hem nog niet, maar was echt verrast door de smaak; écht lekker kruidig en toch vertrouwd de zoute TUC smaak. En oh, wat is die smaak bekend en lekker.

parmaham
Tip: laat je TUCs niet te lang liggen; de TUCs worden zacht als je te lang wacht met serveren.

Ik vind het haast een beetje jeugdsentiment, zo lekker aan de slag gaan met TUCs. Ik vond het helemaal gezellig en de reacties tijdens mijn borreltje waren goed; mensen verwachten niet echt dat je TUCs met topping serveert en dat mondde uit in toffe reacties. Nice!

Welke topping lijkt jou het lekkerst?

Ik ben benieuwd naar jouw suggestie voor een TUC topping. Deel je het via #TOPYOURTUC? Via deze website en die hashtag vind je meer inspiratie om je TUC eens lekker te bedekken. Let’s Top Your TUC! 😀

Mijn derde boek is alweer bijna uitverkocht <3
Mijn derde boek heet TOFFE TOSTI’S en de tweede druk is al bijna op. Snel naar de winkel of bestellen dus! Het kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier mijn eerste of tweede boek.

Hé, laat eens wat van je horen?
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *