6x Truffel heerlijkheid!

Door Elske – Hallo liebe leute! Dat truffel een van de favoriete en veelvuldig gebruikte ingrediënten op GWESSE is, is geen geheim. En dan hebben we het niet over de pure truffel (want rete duur). Nee dan hebben we het over truffel ergens aan toegevoegd, dus aan een olie of aan een mayonaise. En dat is van zichzelf al heerlijk, maar voeg het eens toe aan je favoriete gerecht en je krijgt nog meer awesomeness. Hoewel, voeg maar niet toe aan nasi, bami of macaroni. Waar je het dan wel aan toe kunt voegen? Hieronder vind je wat inspiratie! Maakt dat ene gerecht net een tikkeltje bijzonderder.

Tortizza’s met truffel, spekjes en bosui
Truffel werkt hier bizar goed bij! De dressing maakt het niet alleen heerlijk romig, maar geeft ook net wat pit. En het mooie is; je hebt er verder maar een paar ingrediënten voor nodig.

tortilla met truffel, spekjes, bosui en turffel :D
tortilla met truffel, spekjes, bosui en turffel 😀

Parmesan fries met truffel
Ik heb dit dus nog nooit gegeten, omdat ik het nog nooit ergens op de kaart vond. Maar het lijkt mij toch een portie lekker. Doe mij maar twee porties hiervan graag. Patat met parmezaan en truffel! Mijn hemel, wat wil een mens nog meer?

Patat, Parmezaan EN truffel; de hemel als je het mij vraagt
Patat, Parmezaan EN truffel; de hemel als je het mij vraagt

Hotdogs met truffel, spek, gebakken sla en bosui
Truffelmayo for the win! Als je van iets goed veel moet gebruiken in dit recept is het van de truffelmayo. Man wat smaakt dat heerlijk in combinatie met de hotdogs en de knapperigheid van het spek. En heb je nou niet speciaal de hotdogs in  huis? Dan kan je altijd nog knakworstjes gebruiken.

Hotdogs zijn al lekker, maar probeer deze met truffelmayo en spek eens!
Hotdogs zijn al lekker, maar probeer deze met truffelmayo en spek eens!

Zoete aardappelfrites met peterselie, truffelmayo en biefstuk
Eventjes totaal wat anders; een lekker AGV’tje, maar dan niet zoals op de totale Aardappel Groente Vlees manier. Want zegt nou zelf: hoe vaak eet je truffelmayo bij je friet? En dan zeker niet bij je zoete aardappelfriet, toch? Je hebt er even wat pannen voor nodig, maar ik zeg het je; worth it!

AGV'tje met truffelmayo; wordt het nog beter vandaag?
AGV’tje met truffelmayo; wordt het nog beter vandaag?

Spaghetti met truffelolie, paddenstoelen en pompoen
Dit klinkt misschien als een gekke combinatie en dat is het ook. Maarrr, wie zegt dat gekke combinaties niet super chill kunnen smaken? Nou, dat doet dit recept wel! Want spaghetti met truffelolie is sowieso een topcombi, maar de pompoen en paddenstoelen maken het helemaal af. En zeg nou zelf: ziet dit er niet ongelofelijk goed uit?

Spaghetti met truffelolie, paddenstoelen en pompoen!
Spaghetti met truffelolie, paddenstoelen en pompoen!

Salade met asperges, parmaham en truffelolie
And last but not least; een salade met truffelolie. En dat is lekker kan ik je vertellen, helemaal met deze ingrediënten. In dit recept vertelt Leo je ook waar ze haar truffelolie koopt, dus dat is misschien ook handig ter inspiratie. Nou, waar wacht je nog op? Go go go, naar de supermarkt en haal deze ingrediënten voor vanavond 🙂 Je zult er geen spijt van krijgen!

Truffelolie werkt fantastisch in een salade. Probeer deze maar eens!
Truffelolie werkt fantastisch in een salade. Probeer deze maar eens!

Zo, dat leek mij wel weer even truffel voor een week. Wat jullie? Heb je nou een geweldig gerecht geproefd met truffel en wil je ons deelgenoot maken van deze ervaring? Laat het hieronder weten, vinden we leuk!

Wist je dat Leo een tosti-boek schreef?
Haar derde boek heet TOFFE TOSTI’S en ligt nu in de winkels. Het kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier haar eerste of tweede boek.

En dan nog dit…
Volg gewoonwateenstudentjesavondseet.nl ook via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK

6 reacties op “6x Truffel heerlijkheid!

    • Hahah, ik zit ook nog in mijn truffel-ontdekkingsfase 😉 Maar gelukkig kent Leonie het al een tijdje en heeft ze ons deelgenoot gemaakt van haar heerlijke recepten. En inderdaad, die friet met truffel is geweldig!

  • <3 de pizza van Bastacosi (sowieso alleen maar liefde voor deze tent) met tomatensaus, veel truffelmascarpone, parmaham, rucola en parmezaanse kaas. Alleen maar hemel op 1 pizza, i mean, truffel, parmaham, rucola, parmezaan, pizza én daarbij een goed Italiaans biertje..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *