Spaghetti met truffelolie, paddenstoelen, pompoen, croutons en parmezaan

Goedemiddag goed volk! Ik ontdekte eind 2017 de truffelolie van AH en bestempelde die toch wel als dé ontdekking van 2017. Freaking heerlijk man. En dus moest ik er maar eens een receptje mee maken. En dat werd deze spaghetti met o.a. paddenstoelen en pompoen. Of het lekker was? Wat denk je zelf… Lees verder!

Nodig voor twee personen: 2 bakjes speciale paddenstoelen van AH – 1 zakje biologische pompoenstukjes* – een stuk parmagiano reggiano – beetje verse peterselie – Ah olijfolie met truffel – 2 sneetjes brood – 2/3 pak verse spaghetti met spinazie erdoor – klein beetje cayennepeper

* die biologische pompoenstukjes vind ik echt véél smaakvoller dan de gewone pompoenstukjes uit de supermarkt

Meng de pompoenstukjes met een scheutje olijfolie (normale) en cayennepeper en zet dit 30 minuten in de oven totdat de stukjes lekker afgebakken zijn. Check ff de verpakking voor de juiste tijd & graden.

In de tussentijd bak je in een pannetje de champignons die je in grove stukken hebt gesneden. Kook de spaghetti in 4 minuten gaar. Giet de spaghetti af en roer die door de paddenstoelen en giet er een beetje truffelolie overheen en bak dit lekker met elkaar.

Maak in de tussentijd croutons door twee sneetjes brood in kleine stukjes te snijden en die te mengen met een flinke scheut truffel olijfolie en wat peper en zout. Bak ze vervolgens in een droge pan in een minuut of 5 (af en toe door elkaar schudden) tot knapperige croutons. Als je ze dan even laat ‘afkoelen’ op een bord of theedoek/keukenrol dan worden ze echt knapperig.

Meng vervolgens alles door elkaar: spaghetti en paddenstoelen met pompoen, croutons on top, beetje peterselie erover, beetje parmezaanse kaas erover en wellicht nog een klein scheutje truffelolie. Peper en grof zeezout en klaar is je maaltje!

spaghetti2

Ik vond het een beetje gek om spaghetti zo te eten zonder saus, want je hebt dus geen saus, maar qua smaken was het wel onwijs lekker. En ik vond het steeds lekkerder worden, naarmate ik meer at. Misschien is het nog wel lekkerder met gnocchi, hoewel dat ook wel heel machtig wordt.

Ik denk dat het 100% verrukkelijk zou zijn als er nog een sauzig element in de maaltijd zit, maar ik weet zelf nog niet zo goed wat. Suggesties? Drop ze hieronder!

Begin 2018 goed en vreet driemiljoen tosti’s!
Mijn derde boek heet TOFFE TOSTI’S en de tweede druk ligt nu in de winkels. Het kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier mijn eerste of tweede boek.

Hé, laat eens wat van je horen?
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?


4 reacties

Marlot -

Saus element tip:
De pompoen bakken in een pannetje met olijfolie, wanneer gaar en bruin voeg je kokosmelk en een mini beetje kippenbouillon toe, even blonderen/staafmixer erdoor. Pompoen + kokosmelk + kippenbouillon is een topsaus, ja.. ook over pasta en met kaas!

leonie -

Hmmmm, ik twijfel of dit lekker is. Kokosmelk met truffelolie? Thanks tho voor je reactie!

Daisy -

Klinkt lekker:)
Mocht je nog eens pasta met pompoen willen maken dan is het ook echt verrukkelijk met gekarameliseerde uien(met balsamico), zwarte olijven, salie en geitenkaas. Echt zo jam!

leonie -

DUDE. dit klinkt als de hemel.

Reageer ook